Regl olamamak...

Hayıt tohumunu bi dene canım.bende senin yaşlarda yaşadıklarını yaşadım 10 yıl sonra keşfettim hayıtı

Bu yaşta çocuk düşünmek için çok erken
Birkaç doktora daha git bencdu

Doktorumun dediği kadarıyla pcos geçici bir hastalık değil. Çocuk sahibi olmadan da iyileşti sayılmazsın demişti bana. Düzenli regl olmak istiyorsan çocuk sahibi olmak istediğin dönemde bırakırsın ama onun dışında menopoz olana kadar doğum kontrol hapı kullanman gerek dedi. 4 yıldır kullandım. Tahlil yaptırıp hapımı değiştirecektim tam o sırada virüs çıktı.

Hapımı en son içerken regl olmadım, şimdi hapı bıraktıktan 64 gün sonra regl oldum. Kendi düzenim 35-36 günde bir olmaktı, en son hapı içtiğim zaman regl olmuş olsaydım şimdi ondan 36 gün sonra olmuş oluyorum, bırakır bırakmaz kendi döngüme döndüm yani. Hapla korunurken taa ilk başlarda hamile kaldım. Kimyasal gebelikti neyse ki, demek ki hamile kalabiliyorum dedim.

Dürüst olacağım, 1 yıl regl olmamak ekstrem bir durum. Ama bu seni korkutmasın. Yaşın da küçük, ilk regline de yakınsın, zamanla daha iyi oluyor, spor yapıp beslenmene dikkat etmen lazım.

Yılda 1-2 kez regl olup çocuk sahibi olanlar da var çevremde, bu forumda da okudum. Ben de senin yaşındayken 3 ay olamamıştım, o şekilde öğrenmiştim pcos olduğumu. Kesin olarak kısırlık yapan bir rahatsızlık değil bu. Sadece zaman alma olasılığı ve tedavi gerektirme olasılığı diğer kadınlardan daha yüksek. Burada tek yumurtalığı olan kadınların hamilelik haberlerini de aldığımız oldu. Tıp gelişti artık, kadının hücrelerinden alınan örneklerle yumurta oluşturulabiliyor bile. Bizim rahatsızlığımızda bunlara pek gerek kalmaz ama türlü türlü yöntemler var artık.

Edit: Benim de normalde çok aşırı fazla kanamam oluyor. En büyük boy gece pedlerini kullanıyorum yarım saate kalmadan dolup taştığını gördüm. Günde en az 4 tane en büyük gece pedini dolduruyorum. Bu da kansızlık, demir eksikliği başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep oluyor. Doğum kontrol hapı rahmin kalınlaşmasını azalttığı için kanama inanılmaz derecede azalıyor. Son zamanlarda günlük pedle idare ediyordum. Yan etkileri de yok denecek kadar az, test yaptırıp bünyene uygun hapı alırsan yan etkiyle karşılaşmazsın. Fazla kanamaya doğum kontrol hapından başka bir çözüm yok. En kötü yan etkisi bile aşırı kanamadan daha kötü olamaz, inan. Doktor kontrolünde testlerini düzenli yaptırarak kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Kanamanın azaldığını görünce, dünya varmış, diyeceksin.

Son düzenleme:
Benim annemde de aynı dert vardı. Onda da pkos vardı. Bende de zayıf olmama ragmen 6 ayda bir adet olurdum. Ben evlenene kadar hiç gitmedim doktora. Evlenince kilo almaya başladım falan derken, iyice bozuldu düzen. Ama zayıflayınca ayda bir olmaya başladım. Çocugum da oldu. Kafana takma şimdiden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…