O o_tekin
1) pko bir hastalik degil, yapi meselesi.. sizin yapiniz da oyle.. benim gibi..
2) en buyuk dusmani kilodur! kilo alma, sagliksiz beslenme, fastfood abur cuburdan uzak dur, gdo lu sagliksiz kimyasal katkili urunleri tuketme..
3) spor yap.. bol bol yuru.. bol su ic..
4)dogal caylar icebilirsin adet duzenler, yumurta olusturur, regl olursun..
5)herkese yayma.. soylemek zorunda oldugun bir hastalik degil bu.. yersiz yere insanlar cocugu olur olmaz muhabbeti yapiyor. bu bir insanin seker hastasi olmasi ve ya migreni olmasi gibi bir sey.. bununla yasayacaksin.. buna gore yasayacaksin.. caninin istegine gore degil.
6)stres etken.. sinavlar vs stres de reglini geciktirir.
7)burada pko ile ilgili saglikli yasam fikirleri iceren basliklar var onlari oku.
8)dr a kizma.. normal hastane dr uyla arastirma hastanesi doktoru arasinda fark vardir. arastirma hastanesi dr u baska seyelri de dikkate alarak arastiri ve teshis koyar. hicbir dr da ben gerek gormuyorum verdigi ilaci icme diye sana soylemez. meslektasim verdiyse ic der. sorman manasiz.
9)cocuk degilsin.. genc hanimsin.. ilac icersin.. ped tasirsin. reglin gelirse kullanirsin. altim batar diye icmedim demen de manasiz.
10) dogum kontrol hapi verebilirler ama cok yan etkileri var. migren tipi bas agrisina sebep olur vs.. verirlerse asil onlari icme.. gecici tedavi onlar birakinca geri pko duzeni geliyor. saglikli yasa. muhakkak kilo ver. zayifsan da ver bir uc bes kilo cok sey fark ettiriyor pko lularda.
teşekkürler tavsiye içinSenin pko varmis. O yüzden etki eder mi bilmiyorum ama bende de adet düzensizliği var. Papatya biberiye kaynatıyorum bir cezvede,taze taze günde birkaç kez içiyorum günüm geldiğinde. İçtiğim gün genelde adet oluyorum. Bir dene istersen. Hem tadı oldukça güzel.
Ev arkadaşımda pko vardı. O da soğan kürü yapardı sanırım. Üstünden çok zaman geçti ama ev leş gibi kokardı. Oradan hafızamda kalmis. Gerçekten yaptıkça adet olurdu kadın.
Pko soğan kürü falan yazarsan internete elbet çıkacaktır nasıl bir şey olduğu.
Çocuk meselesine de daha şimdiden takılmana gerek yok. İnsanlar hastalık sahibiyken hamile kalabilir ya da hiç bir problemi yokken sebepsiz şekilde hamile kalamayabilir. Bunun hiç algoritması yok ki.
Şans işi...
Hep yazıyorum kk'ya , yine yazayım.
Benim arkadasimda senede birkaç kere adet olurdu. Doktor da çok umutsuz konuşmuş, " kafam kadar kistim var,anne olamayacağım" diye çok üzülürdü.
Sonuç?
Ayrıldığı sevgilisinden hamile kaldı. Adetleri geç olduğu için de bunu epey bir geç öğrendi. Tekrar çocuğu buldu falan filan,dogurmadan evlendi.
Şans işi yani biraz...
mesaja bir seyler daha ekledim tekrar oku caniminici.. unutma.. bu bir hastalik degil. vakti zamani gelince anne de olursun insallah. keske ben de 17 yasindayken bana da bir ablam bunlari soyleseydi.. gezmedigim dr icmedigim hap kalmadi. dogum kontrol haplari ictim bas agrisi migren yapti. noroloji dr u gezdim bu sefer. migren teshisi ona verilen ilaclar.. dogum kont. haplarini birakinca geri gelen duzensizlik vs.. sagliksiz beslendim. sabahlari pogaca borek aksam lahmacun, hamburger, pizza.. sen yapma.. bilincli ol. bunaldin mi sekere cikolataya saldirma.. saglikli alternatifler al. kuru meyveler, hurmalar..merhaba tavsiyeleriniz için teşekkür ederim öncelikle ilacı içmeme sebebim okulda sınav haftam olduğu için adet olacaksam o dönemlere denk geliyordu ve adetim o zamana kadar hep yoğun geçtiği için oturduğum an pantolonuma oturduğum yere geçmesi bir oluyordu ki sabahtan akşama da okulda olduğum için bu benim için baş edilemez bi durumdu zaten hemen sonrasında kendim adet oldum
bu olay aşırı ilgimi çekti yalnızAyrıldığı sevgilisinden hamile kaldı. Adetleri geç olduğu için de bunu epey bir geç öğrendi. Tekrar çocuğu buldu falan filan,dogurmadan evlendi.
Şans işi yani biraz...
mesaja bir seyler daha ekledim tekrar oku caniminici.. unutma.. bu bir hastalik degil. vakti zamani gelince anne de olursun insallah. keske ben de 17 yasindayken bana da bir ablam bunlari soyleseydi.. gezmedigim dr icmedigim hap kalmadi. dogum kontrol haplari ictim bas agrisi migren yapti. noroloji dr u gezdim bu sefer. migren teshisi ona verilen ilaclar.. dogum kont. haplarini birakinca geri gelen duzensizlik vs.. sagliksiz beslendim. sabahlari pogaca borek aksam lahmacun, hamburger, pizza.. sen yapma.. bilincli ol. bunaldin mi sekere cikolataya saldirma.. saglikli alternatifler al. kuru meyveler, hurmalar..
kac kilosun boyun kac ve neler yiyorsun biraz anlatir misin yasam bicimini
d vitamini alimi da cok etkili. dogru sekilde almazsan bagirsaklardan emilmeden vucuttan atilir. paran da bsa gider fayda da gormezsin.d vitaminim düşük maalesef ek olarak kullanıyorum ama seviyesi ne durumdadır bilemiyorum şu an tekrardan sağ olun
anladim.. gayet iyi durumdasin ama bir tik daha saglikli yasamaya calis. ve iki kilo ver hic degilse.. bak bakalim fark olacak mi..1.68 e 55 kiloyum günlük yürüyüşümü yaparım hareketli bir kişiliğimdir ama ekstra spor yapmam canım ne isterse yerim ama aşırıya kaçmam yani hamburger de yerim tatlı da yeri geldiğinde ev yemeği de yerim
tavsiyelerinize uyacağım umarım işe yararanladim.. gayet iyi durumdasin ama bir tik daha saglikli yasamaya calis. ve iki kilo ver hic degilse.. bak bakalim fark olacak mi..
Valla her konusu geldiğinde yazıyorum.bu olay aşırı ilgimi çekti yalnız
o 3-5 ayki zaman diliminde ilişkiye girerken yumurtlama dönemine denk gelmekValla her konusu geldiğinde yazıyorum.
Konu sahibi küçükmüş ama kamu spotu olsun, özellikle yumurtalıklarinda sıkıntı olanlar , üç beş aya adet olanlar. Eğer çocuk düşünmüyorsanız 'nasilsa benden olmaz' diye rehavete kailmayin, iyicene korunun.
Hem hamile kalabilirsiniz hem de iş işten gectikten sonra, bebiş birkac aylıkken öğrenirsiniz (Allah esirgesin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?