gebelık ıcın yumurtlama oldugunda o ayın ortasına dogru, rahım hazırlanır. dollenme olursa o gun, 1 hafta 10 gun ıcınde rahme yerlesır bebıs. yanı embriyo. hazırlık denılen sey rahımın kalınlasıp embrıyo ıcın yeterlı hale gelmesı.bu da adetten 2 hafta kadar once baslar. adet olunca sıfırlanır. eger gebelık olusmussa hormonlar etkısıyle o ay adet gormezsın. olusmadıysa yumurtlamadan 14 16 gun kadar sonra adet olursun. . eger adet gecıkmesı varsa olusan gebelıkten olabılır denır. kesın hamılesın denmez cunku bı cok faktor var etkıleyen stress hormonlar beslenme vs.. gecıkmeler gebelıge hazırlamaz. o 1 ay ıcınde olur yada olmaz bı sonrakı ayı etkılemez. her adette rahım yenıden hazırlanır. umarım yardımcı olabılmısımdır.
Canım bende aynısı oldum çatlama iğnesi oldum 13 gün hastaneye gittim rahmin kalınlaşmış gebeliğe hazırlık oluyor yada adet olacaksın eğer olmazsan iki hafta sonra gel dedi kan tahlili verdim negatif çıktı ve adet günümde n 8 gün geçti biraz da sabırsız ım şükür kist yok ama gebelik mi stres den mi bilemedim inşallah güzel sonuç lar alırız
Bu söylediğiniz şeyi ben de duydum hamile kalmaya yakın adet duzensizlikleri olur falan dediler bana da. Tesadüf mü yoksa stres kaynakli mi bilemiyorum . Bende iki sene önce korunmayı bıraktiktan sonra adet duzensizligim başlamıştı ama ben stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum