regl düzensizliği

disciplina06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
119
0
26
Ankara
İyi geceler kk sakinleri

benim reglim ilk olduğum günden beri hep bir problemli oldu hep bir sorunlu oldu.
reglimin ilk günü 4-5 saat süren aşırı ağrılarla savaşırım ve hep reglim gecikir.
bir kadın doğum uzmanıyla bu durumu görüştüm.
bekar olduğum için sadece ultrason ve kan testlerime baktı.
hormonlarım ultrason her şey normal çıktı.
doktor herhangi bir sorun yok gayet normalsin sana doğum kontrol hapı yazıyorum dedi 3 ay kullanıp bırakıcakmışım her ay düzenli kontrole gelceksin bu 3 ay boyunca dedi.
amaaa ben hiç ilaç içmeyi sevmem, ağrıdan ölsem bile ilaç içmek istemem.
herşey de normal çıktı, acaba kullanmasam mı diyorum?
bu konuda bilgi sahibi olan varsa bi yardımcı olabilir mi?
ben kullandım memnunum ya da ben kullandım bir işe yaramadı diyenler varsa cevaplarınızı bekliyorum
size göre ilaca başlıcam ya da başlamicam...

hiç mi tecrübesi olan yok bu konuda

Kullanmanı tavsiye ederim ama ilacın ne olduğuna da bağlı.Ben de kara kara düşündüm kullansam mı diye doktor hapın hiçbir yan etkisi olmadığını söyleyince kullandım iyi ki de kullanmışım.Adet dönemim bir gün bile şaşmadı.5 sene oldu hala düzenli.

aslında ben zaten kullanıcaktım, kuzenimde de aynı problem var 1 yıla yakın kullanmış hiç bir işe yaramamış, o öyle diyince tereddütte kaldım

teşekkür ederim cevabınız için.

Evet tatlım düzensizlik için doğum kontrol hapı veriyorlar kullanmalısın

Adet düzensizliğine iyi gelir mi bilmem ama benim bildiğim bir çay tarifi var. Gerçi başka bir arkadaş için yazmıştım ama senin içinde burada yazarım sorun olmaz. yeter ki faydamız dokunsun birbirimize canım...Tarifi vereyim ben sana...
* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Bakarsın düzensiz olan adetine de iyi gelir. Dene ve gör derim.

Ben de düzensiz olan adetlerim nedeniyle doktora gitmiştim. Senin ki gibi her şey normal çıkmıştı. İlaç verdi kullandım. 6ay sonra bırak dedi. Bıraktım ve 4.ay adet olamadım. Düzensizlikler geri döndü. Tam 3.5 yıl doktorlara gittim. Hep her şey normal deyip ilaç verdiler. Sonra birgün bir doktor polikistik over teşhisi koydu. Kistler o kadar çoktu ki sol yumurtalığımı göremedi. Bu yeni bir durum olamaz dedi. Yani doktorlar yıllarca sorunu bulamadılar göremediler. Tabsiyem doktorunu iyi tanımıyorsan başka bir hekim ile görüşmen. Aynı şeyleri söylerse için rahat olsun. Ama lütfen önemse bu durumu. Eğer içim rahat doktorun söyledikleriyle ilgili diyorsan ilacı iç. Faydasını görürsün. Geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…