Regl düzensizliği, regl kesilmesi için önerileriniz

Stemina

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2024
113
220
25
Regl düzenim yıllardır çok bozuktu. Bazen ayın beşinde, bazen yirmisinde regl oluyordum. Durum böyle olunca uykuda da, dışarıda da regl olabiliyordum çünkü hangi gün ve ne zaman regl olacağımı hiç kestiremiyordum. Doktora gidip durumumdan bahsettim ve kist gibi herhangi bir durumumun olmadığını öğrendim. Bana doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi.

Altı ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım ve bu süreçte istediğim gibi ayın aynı günlerinde regl görmeye başladım.

Ancak son iki aydır hapı kullanmama rağmen regl görmüyorum, iki aydır bir gün bile regl olmadım. Kutudaki son hapı bugün içtim, bu yüzden artık hapı bırakmak istiyorum. Hapı kullanmadan önce hiç regl görmemezlik yaşamamıştım. Doğum kontrol hapını bırakınca da belirli bir süre regl göremeyen kadınlar oluyormuş. Sizce ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz? Regl günlerini doğal bir şekilde düzene sokmanın bir yolu var mı ve regl olmadığım için ne yapmam gerekiyor?

Not: Bekarım ve cinsel hayatım yok, regl günlerimi düzene sokmak için ilacı kullanıyordum.

Son düzenleme:
Öncelikle hangi ilaç reçete edilmişti? Bazı doğum kontrol hapları regl düzeni sağlamakla beraber bir süre sonra hormonlara etki ederek kanamayı kesebilir ya da azaltabilir

Öncelikle hangi ilaç reçete edilmişti? Bazı doğum kontrol hapları regl düzeni sağlamakla beraber bir süre sonra hormonlara etki ederek kanamayı kesebilir ya da azaltabilir
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim qlairista reçete edildi, ilk dört ay çok güzeldi ayın aynı günlerinde regl oluyordum. Son iki ay regl olmadım. Konuyu açtığım tarihten itibaren de hapı kullanmayı bıraktım kanamam hala yok.

qlairista belirgin şekilde kanama miktarını azaltır ve bir süre sonra tamamen amonere yaratır ne yazık ki. Bunun nedeni yenilikçi şeyler içermesi.
6 ay boyunca kullanım olmuş, 2 ay daha bekleyin. Regl ya da kanama olmazsa doktora gidip söktürücü reçete ettirebilirsiniz gidemeyecek durumdaysanız bende yardımcı olmaya çalışırım her zaman.
Genelde kullanım süresine bağlı olarak regl geri döner endişe etmeyin

Bu arada doğrudan bilgi vermişim şey gibi, rica ederim ne demek umarım yardımım dokunur

Çok teşekkür ederim gerçekten çok mutlu oldum hapı bıraktım, iki ay bekleme süresindeyim bakalım ne olacak. Ameliyat sırası bekliyorum ameliyat olayım iki ay içinde yürüyebilecek duruma gelirsem kendim giderim olmadı size danışırım durumu. Mesajlarınız kapalı buradan yazarım

Ameliyatınız için şimdiden şifa diliyorum, mesajlarım kapalı değil aslında, istediğiniz zaman özelden yazabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…