Regl döneminde spor yapmak zararlı mıdır?

melancoliaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
81
0
arkadaşlar çok merak ettiğim bir şey.regl döneminde spor yapsak bir zararı olur mu:uhm:
bilen arkadaşlar yazabilirmi

Hayır canım aksine regli döneminde diğer günler gibi tereddütsüzce egzersiz yapılmalı.
Ayrıca bazı insanların ilk 2 günü falan çok ağrılı geçebiliyor.
Bu ağrılar esnasında bile hafif,zorlamayan egzersizler yapılabilir.
Bu konuda şüphen olmasın canım
yerimseniben

bende yapıyorum bişede olmuyooo :)))
antrönerde bişe olmaz dedikten sona içim rahat tşklerr cnm

Tibetin gençlik pınarı 5 hareket regl döneminin ilk üç gününde yapılamıyor.bilginize..

hayir hicbir zarari yok 12 yildir spor yapiyorum ve regl doneminde yaptigin zaman daha rahat ediyorsun agrin varsa agrin azaliyor ve psikolojik olarakta rahatliyorsun sporu her gun oneririm

ya regli döneminde spor yapmanın kanamayı arttırdığını duymuştum?

regli döneminde ben bol bol yürüyorum uzuuuunnn z
uzuuuunnn rahatlatıyor gerçekden

kimi insanın tansiyonu düşebiliyor bu dönemde..çok ağar olmamak şartıyla yürüyüş yapılabilir...yer egzersizleri en güzelii...

ya regli döneminde spor yapmanın kanamayı arttırdığını duymuştum?

kanamayı arttıırması şöyle olabilir. kan dolaşımı hızlanıyor damarlar açılıyor ve rahatlıyor ve kaslar düzenli kasılmaya başlıyor belki bu nedenle artabilir kanama ama onu da sanmıyorum bende hiç olmadı daha doğrusu dikkatimi çekmedi.

ben spor yapmiyorum cünki ilk iki gün cok fenayim.yinede tüm gecmesini bekliyorum, cok canm isterse yürüyüs yaparim ama ilk iki günden sonra. spor salonuna reglim tüm gecince gidiyorum...bence regl günleri spor yapilmamali cünki dus/banyo yapilmasi gerekiyor cok terlendikten sonra ve yikanmak kanamayi cogaltiyor.

regl döneminde koşu yapmakta ağrıyı sızıyı alıyo ama akıntı fazla gelebiliyo buda doğruu :KK70:

Bende hergün spor salonuna gidiyordum bugün regl oldum akşamüstü gitmeyi düşünüyorum okullar açıldıktan sonra zamanım olmayacak çünkü tayt giysem bi sıkıntı olur mu acaba :44:

X