Regl dönemimin böyle ağır geçmesi normal mi?

esraafra555

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2020
3
1
1
26
merhaba ben 15 yasindayim. hesabimi uzun suredir yasadigim bir sorun icin actim bunu danismak icin sonrasinda kapatmayi dusunuyorum. ben 9 yasinda ilk regl oldum erken gelistim zaten birkac senedir boyum da uzamiyor 165 boyundayim ama genetik bir durum bu ve rahatsizligimda yok. o zaman agrili gecirmiyordum agri oluyordu ama cok agir degildi. bu aralar bir suredir fazlasiyla agir geciriyorum ve regl olmaktan korkuyorum regl donemimde yaklasiyor. en son ki regl donemimde ilk günden once siddetli bas agrim oldu gun icinde. sonra sabah regl oldugum gun gozlerim karardi terledim kulaklarim çınladı nefes alamadim zar zor ayakta durdum ablam gordu dudaklarin bembeyaz oldu dedi zaten zor bir sekilde nefes alamiyorum dedim. koluma girip odama goturmustu. asiri derecede sancili geciyor ve hicbir sey yiyemiyorum sadece sicak su biraz rahatlatti. ama her regl donemim boyle. ve korkuyorum tekrar boyle gecirmekten. altta yatan bir rahatsizligim yok daha once jinekologa gitmistim genital uçuk sebebiyle ve yanma gibi şikayetlerim vardi uçuğa bakti ama diger sikayetler icin urolojiye yonlendirmisti kültür testleri temiz cikmisti yine de antibiyotik verdi onu kullandim ultrasonda sistit oldugu ortaya cikmisti. bol bol su icmem soylendi. o ara reglimi agir gecirdigimi soylemedim jinekologa farkli bi sebepten gittigim icin. boyle sürekli agir gecirmek normal mi veya regl olmadan once bu durumu gecirmek icin ne yapmam gerek

Güzelim benim de çok ağrılı geçiyor 11 yaşından beri her ay ağrıdan mahvoluyorum dr gittim tahliller her şey tertemiz dedi bütün doktorlar sadece ağrımın azalması için ağrı kesici vermişti evlendikten sonra geçer dediler evlendim hala aynı

peki tansiyon düşmesi normal mi vede regl olmadan bi gun once agri kesici alinmasi hafifletiyor mu bende onceden hic boyle gecmiyordu ama zaman gectikce agrili gecmeye basladi vede tansiyonum dusuyor bayilacak duruma geliyordum tekrar onu yasamaktan korkuyorum

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum hatta senin yaşındayken daha şiddetli geçiyordu kusma baş dönmesi karın bel ağrısı baş ağrısı vs şimdi bi nebze daha iyiyim ama yine de şiddetli geçiyor

Magnezyum eksikligi bildigim kadariyla cok sancili gecmesine sebep oluyor.
Evet hepimiz farkli yasiyoruz ama bu kadar agrili adet donemlerini de tedavi edecek seyler var. Mutlaka doktora git sana yardimci olacak ilaclar olduguna eminim. Boyle agri ceke ceke psikolojin bozulmasin.

peki altta yatan bi hastaliktan dolayi mi kaynaklaniyor bu durum yani tekrar gitsem galiba agri kesici verir veya hastalik olup olmadigina bakarlar mi cunku onceden hic boyle gecirmiyordum. benim normal zamanlarda da gozum karariyor gun icinde ama nefes alamamak ve bayilma derecesine gelmiyor ama regl olunca bayilacak gibi oluyorum. regl olmadigim zamanlarda da kasik bolgemde agrilar olabiliyor ama abartilacak kadar seyler degil. genital uçuk için gitmistim sadece jinekologa o da önemli birşey olabileceğini nasıl farkettiğimi sordu muayene edince ve tekrar çıkarsa gelmemi soyledi. zaten o da surekli olan birsey degildi nadiren ara ara cikiyordu mantar gibi bi durum yoktu ama. regl doneminin agrili gecmesiyle ilgilenirler mi ki

Kuzum bendede bayilmaya kadar gidiyor kulaklarim cinlar gozum kararir agrin basladigi an hafifken daha agri kesici al baska kurtulusu yok cunku maalesef doktorlar hep normal deyip gecistiriyorlar.Bide regline yakin yarim saat yuruyuslerde baya azaltiyor.

Eğer durumunuz musaitse ozel bir doktora gidin. Butun sikayetlerini dinleyecek bir doktor lazim sana. Devlet hastaneleri yogunluktan dolayi olsagerek malesef yeterince ilgilenemiyorlar. Farkli bir hastalik var mi yok mu doktor bilir tabiki ama bu anlattigin agrilar bana normal gelmedi boyle omur gecmez.
Ben cok sancili geciririm iki buklum dinlenir yatarim bazen. Ama bahsettigin gibi degil yani.

Öncelikle doktora gitmekte fayda var her zaman. Ben de çok ağrılı geçirenlerdenim. Özellikle senin yaşlarında çok bayıldığım oldu. Şiddetli ağrı, yanma, üşüme, mide bulantısı derken şalterleri kapatıyordum. Çok acillik oldum. Sebebi de ağrı kesici içmemekte çok ısrarcı oluyordum. Şimdi ne zaman ağrının geleceğini hissetsem atarım ağrı kesiciyi

Bende çok ağrılı geçiyorum anlattığın seylerın aynısını yaşıyorum çok zor gercekten. Doktora gittiğimde bır sıkıntı yok normal diyordu hep agrı kesicilerle geciriyordum. Evlenince çocuk olmayınca teşhis konuldu endometriozis ondan dolayı bu kadar ağrılı geçiyormuş. Doktora gidip iyice muayne ol geçiştirme bence.

Canım benimde aynı seni o kadar iyi anlıyorum ki, bende regl günü gelmeden iki üç gün önce strese girmeye baslarım
Dayanılmaz ağrım oluyo ve bende asırı mide bulantısı yapıyo
Doktora gittim hiç bi sıkıntı yok normal bazı kişiler zor geçirir dedi
Bol su içmen lazım bide vitamin değerleri düşük olanlarda ağrılı geçirir demişti ona baktır istersen
Malesef benimde geçmedi evlendikten sonra hala aynı=)

Merhaba. Çok normal bir durum olmakla beraber bazen sorun olmasa bile genetik yapından dolayı ağrılı adet yaşıyor olabilirsin Ben ilk adet olduğum günden beri şiddetli geçiririm ve doktora gittim benim de sonuçlarım temiz çıktı tamamen hormonal bir durum anlayacağın daha çok küçüksün ve kafana takacağın birşey gerçekten değil kuzum. Ayaklarını sıcak tut, güzel beslen ve evlenince geçiyor diyenlere de inanma (evlendim geçmedi) Zamanla biraz daha azalabilir adet olmaktan korkma şunu düşün vücudun arınıyor bebek gibi oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…