Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Regl dnemi Ba ars!

benim adet olmadan iki üç gün önce başım agrır ama agrı kesici almam gerektirecek kdr bi baş agrısı olur.. zaten anlarımm 2-3 gün sonra adet oolcammm derim ki öle de olur:)

Östrojen hormonu çok güçlü bir migren tetikleyicisi, o yüzden adet öncesi ( 3 gün öncesi, 3 gün sonrasına kadarki dönem) malesef engelleyemediğimiz bir migren krizi. Genelde olur yani. En kısa zamanda ilaç alıp hafif atlatmaktan başka çare yok.

ben de yıllardır migren tedavisi görüyorum. çok faydasını gördüm ama bu regl dönemi ağrısına bi türlü çare olmadı. hep düşünürdüm acaba benimki migren değil mi. yanlış yerdemi arıyorum çareyi yanlış tedavi mi uygulanıyo diye. ama gördüm ki benim gibi olan çokk bayan varmış. bu biraz içime su serpse de yine de üzgünüm kurtulamayacakmıyız bu ızdıraptan...

ben bir de boğazıma hakim olamıyorum, sürekli yiyorum. sinirli ve hassas da oluyorum duygusal açıdan. ama bunlar yüzünden doktora gitmeyi hiç düşünmedim..çünkü regl başlar başlamaz rahatlıyorum, geçiyor

Merhaba, benim regl döneminde şiddetli başağrılarım oluyor.Eskiden adetli gün sayısı 5 iken şimdi 3 güne indi. Doktora anlattım bunu hormon testi yapmak gerekiyor dedi.Bu günler de tekrar gideceğim.Ağrı kesici ilaç ben de kullandım, bu konuda dikkatli olmak gerekiyormuş.Her ağrı kesiciyi kullanmamalı, bunun için doktorun tavsiye ettiği ilaçları kullanmalıyız.herkese sağlıklı günler...

Evet kesinlikle!! Yalnış ilaç kullanımındanbende nasibimi fazlasıyla aldım. Özellikle migren hastaları ağrılarını bir an önce geçirmek için ne bulurlarsa içiyorlar. Yeterki ağrım geçsin diye. Oysa kesinlikle içilmemesi gereken ilaçlar var. En azından belli sayıyı geçmemeli... Bu konu çok önemli, o yüzden her migren hastası mutlaka doktor kontrolu altında olmalı.

ben bi gazatede okumustum bu reglı donemındekı bas agrısının nedeni: vucutta kan azaldıgına veya kansızlıktan oluyormus..
buna yanıt verende sey neydı adamın adı yaa ünlü birisiydi. bi ara kanal d de seda sayanın konuguydu vajınusmusu tedavi eden doktor.

Bende uzun zamandırr çekiyorumm, özellikle adet öncesi 2-3 gün kafam uyuşuyo sanki çeneme, boynuma kadar yayılıyoo ışıktan, sesten, rahatsızlık duyuyorumm, günlük aktivitemede engel oluyor.. Ama ağrı çok şiddetli olmuyorr.. Sinir bozucu bi durum gerçektende

Özellikle adetimin 1.ya da 2.günü acaip bir baş ağrısı başlar bende de
ama sadece adetin o bir gününü mutlaka başağrısıyla geçiririm..

Bende de baş ağrısı oluyor ama eğer o ay yoğun adet olduysam başım ağrımıyor sadece karnım belim ve ayaklarım ağrıyor
eğer az adet olduysam kesin başım ağrıyor

kızlar bende yaklaşık 1 senedir adet günümden 2 gün önce veya adet olduğumda genelde tek taraflı zoklayıcı bir baş ağrısı yaşıyorum hiç aksatmaz ama her adetimde
bunun dışında çok şükür başı ağrıyan biri değilim 1 gün falan sürüyor bilemedin 2 gün bazen ilk ağrıdığı gün uyuyorum gece sabah uyandığımda ağrı kalmış olmuyor ağrı bazen devam edıyor ertesi gün geçiyor hiç ilaç içmiyorum bağışıklık yapmasın diye arveles içtiğimde kesmişti ama içmemeyi tercih ediyorum zokluyor beynim ya sağ tarafı ya sol tarafı mesela şuanda aynı dertten muzdaribim araştırırken gördüm bu topiği kendim gibi arkadaşların olduğunu görünce içim rahatladı adet olmamla alakalı bir baş ağrısı oldugunu biliyorum en azından ama yinede huzursuz edici benim gibi panik atak biri olunca :/

Migren icin sürekli ilaç kullanıyorum yine regl zamanlarinda olan bas agrisinin onune gecemedim

Migren icin sürekli ilaç kullanıyorum yine regl zamanlarinda olan bas agrisinin onune gecemedim

canım bu migren değilde o yüzden
regl ye balı gerilim ağrıları
ben 12 yaşımda adet oldum ilk
o günden beri aynı rahatzızlığım var
ne doktorlar emarlar tomografiler denendi bi bilsen
en son gittiğim doktorum artık çok ciddi bi antidepresan verdi başım ağrıyacak diye psikolojik travma yaşıyormuşum
ama onuda hamilelik olaslığından dolayı kullanamadım
şimdi bile ağrıyor başım
sen bence bi nörolog ve aynı zamanda psikatrist te git

Bende antidepresan ve migren ilaci kullaniyorum ama ynede regl donemnde agrim oluyor ve arada yne agri tutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…