• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Regl dnemi Ba ars!

OVERnight

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
585
6
318
kızlar benim yaklaşık 6 aydır falan belli dönemlerde çko kötü başım ağrıyor..Kimi zaman gece baş ağrısıyla yatıyorum gece tuvalete kaktıgımda baş ağrısı devam ediyor hatta sabahta ağrıyla uyanıyorum,ağrının aralıksız 3 gün sürdüğü bile oluyor..Bu yüzden bi noroloji uzmanına gittim bana düşük dozda bi migren ilacı ve majezik verdi..Ama kimi zaman onlar bile çağre olmuyor..Sonra annemin dikatini birşey çekti (kendisi yüksek hemşiredir)bu ağrılarım hep regl dönemi periodlarına geliyor,ama tabiki regl dönemi öncesidir sonrasıdır derken 30 günün yarısı ağrılı geçiyor..Nedenini sordugumda ise beynindeki ödem yapıyor olabilir dedi..Çözümüde ödem sökücü yani idrardan attırıcı ilaçlarmış sanırım..Migren diye dşünüyorduk ama bu da mantıklı geldi bana..Hiç yaşayanınız var mı?:bbo:

merhaba,
ben de migrenle ilgili araştırma yaparken bir çok ağrı türü olduğunu ve "regl dönemi baş ağrısı" diye bir tür de olduğunu ancak migren ataklarının da regl döneminde (önce-sonra dahil) olduğunu okumuştum. Benim migrenim var ve hiç tutmasa o dönemde tutuyor:gitme:

Bu dönemlerde bendede oluyor.Hatta,olacağımı bile anlayabiliyorum baş ağrısı sayesinde.Yalnız ben genellikle iltihaplı durumlar söz konusu olduğunda..baş ağrısı olur diye biliyorum a.s.

Bu dönemlerde bendede oluyor.Hatta,olacağımı bile anlayabiliyorum baş ağrısı sayesinde.Yalnız ben genellikle iltihaplı durumlar söz konusu olduğunda..baş ağrısı olur diye biliyorum a.s.

iltihaplı durum olduğunda olur mu bilemem ama bende migrenim azıyor, hatta migrenli tanıdıklarımda da durum aynı. iltihapsız da oluyor yani :gitme:

bendede oluyor bu ağrılar hemde aşırı ve yanında sinir ne yapmamız lazım tedavisi varmı acaba bunun

migreni regli tetikliyor canım malesef hormonlarımızın bize kötü bir oyunu bu bende çekiyorummmm yıllardır hemde allah yardımcımız olsun

Evet canım aynen, östrojen hormonu tetikliyormuş malesef. Ben de yıllardır çekenlerdenim. Doğum kontrol hapı kullananlarınızı da uyarırım!! Aman ben çok fena çektim arkadaşlar, acayıp tetikliyor, hormon ihtiviyatı nedeniyle direkt bağlantılı olarak, uyarmak isterim, aman dikkat!!

benim de yaklaşık sekiz senedir aynı dertten muzdaribim.ilk kafamın sol tarafında müthiş bir ağrı olurdu ve 2-3 gün sürerdi sonra bir gün bu ağrıların özellikle adet dönemine geldiğini farkettim gerçi arada da ağrı oluyordu ama adet döneminde daha fazla oluyordu. karnım ağrımazsa başım ağrır başım ağrırsa karnım ağrımaz öyle tuhaf bir ilişki var aralarında :) doktora sorduğumda beyindeki hipofiz bezi ile yumurtalıkların çalışmasının birbirine paralel olduğunu bu nedenle adet döneminde baş ağrısının normal olduğunu söylemişti . erbek2004 beni korkutma yaa 2 haftadır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve 2 gündür çok şiddetli ağrılarım ve artı bulantılarım var :((az önce maje.. aldım
peki bu ağrılardan tamamen kurtulmamız mümkün mü? bu arada benim annem ve onun tarafı hep migrenli :((

Premenstrüel dönemde progesteron hormonuna bağlı migren atakları tanımlanmıştır.
Benimde ilk regl olduğumdan beri ilk gün başım çok ağrır. Hatta uyurken başımın ağrısına uyandığımı bilirim. Ve kuvvetli bir ağrı kesici alıp, iyi havalandırılmış, karanlık, sessiz, kokusuz, bir odada uyuyunca veya dinlenince geçiyor ama çoğunlukla beni günlük hayatımdan alıkoyuyor bir süreliğine.
Bunun bir tedavisi var mı yoksa bir ağrı kesici ile her seferinde maskeliyecek miyiz?

Helinim, istersen dene ama beni uyaran olmamıştı üstelik kaç tane doktor değiştirdiğime inanamassın, nedense kimse bana "bırak" demedi, hem de doğum kontrol hapı kullanıyormusun diye soruyorlar, ona rağmen benneyaptımki ama ben kendim fark ettim, krizlerim aşırı derecede çoğaldı hem de kaç yıl çektim, sonra bir deneyeyim dedim, hakikatten bırakınca rahatladım. Doktora sorunca böyle böyle yaptım diye, "evet dedi, doğru tetikler" !!! akannehir Anlayacağın, sen sormadan veya tedbir almadan veya kendi araştırmanı kendin yapmadan bu memlekette şifa bulamıyorsun malesef ben bunu gördüm bunu anladım...Acı ama gerçek....Bana sorarsan gittiğin bir nörolog varsa tabii sor, ama haplara da devam etme derim. Tetikleyiciler migrende çok önemli, onları ortadan kaldırmadan kurtuluş yok canım... Öyle illet bişey....

Arkadaşlar sabaha kadar migren krizim tuttu bunları bile zor yazıyorum bende doğum kontrol hapı kullanıyorum ve regl dönemindeyim en yakın zamanda hapı bırakıcam sanırım bu gece ömrümden ömür gitti kusma ishal ağrı sıtma benim migren krizim anlatılcak gibi değil Allahım hepimizin yardımcısı olsun apranax kullanıyordum akşam evde bir tane bile bulamadım ya bünyede alıştı artık çok faydada etmiyor kullanacağım faydalı ağrı kesiciler varsa lütfen söyleyin delirmek üzereyim dayanılcak gibi değil

Bende aynı dertten muzdaribim.maalesef ki kaç doktora gittim hiçte çare bulamadım.bide benim şöyle bişey oluyo.bilmem sizde de aynı şekilde oluyormu?ağrı kesici içtiğim zaman regl kanaması kesiliyo.mesela bu ay çok şiddetli ağrıdı yine.majezik içtim.normal 1 gün geldi.diğer günler çok az az
kahverengi akıntı şeklinde oldu.sizin nasıl oluyor?ağrı kesici içince bi kesilme sözkonusumu.

Elasu çok ama çok geçmiş olsun... ınan ızdırabını resmen hissettim!!! Benim de aynı şekilde çok dayanılmaz oluyor ağrılarım, çok iyi anlıyorum seni. ılaç içsen de içmesen de fark etmiyor çoğu zaman, kriz bu hale gelmişse çoğu zaman boş yere ilaç içiyoruz, ne içersek içelim, hiçbirşey geçirmez!! O yüzden benim yaptığım uyumak ve ağrıyı uyuyarak geçiştirmek, çünkü o zamanını tamamlayacak, mecbur bekleyeceğiz, bari kıvranmaktansa uyumak ve hissetmemek diyorum, tavsiye ederim. Bunun için de antidepresan veya uyutucu uyku getirici başka birşey isteyin doktorunuzdan. Yani bu konuyu danışın derim. Ben başka çözüm bulamadım....ıçtiğin ilaç miktarı da ağrılarınla doğrudan ilişkili, çok ilaç alıyorsan, krizler çoğalıyor...

erbek2004 sağol canım. ben normalde kolay kolay ilaç kullanmam evde muhakkak bulunur ilacım ama tatilden döndük vs evde aspirin bile yoktu gece çektiğim acıyı anlatamam uyumamı tavsiye etmişsin ama ne mümkün inan ki sabahın 5inde anca daldım uykuya belki on kere ilaç aradım evde belki bir umut bir yerde bulurum diye ayağa kalktığımda zaten çok şiddetleniyor sizddede oluyormu onu merak ediyorum benim mide bulantım ve kusma oluyor sabahta uyumaya başlayınca sıtma eşlik ediyor kafam şu an kalkmıyor boynum heryerim ağrı içinde ilacımı değiştirdim eczacımdan aldım hemen sabah Allaha şükür kesti hemen Allahım demansız dert vermesin hepimize geçmiş olsun.

Elasu, sana yazdığım yanıt cevaplanmamış , niye ki? Bir hata oluştu sanırım... Tekrar çok geçmiş olsun canım, valla bende de aynen anlattığın gibi oluyor, kafamı oynattıkça, özellikle mesela merdiven filan yada yokuş filan çıkınca çok dayanılmaz oluyor, hele başımı kesinlikle eğemiyorum aşağıya doğru!! Sallayamıyorum... Zonklama şeklinde bir ağrı , tipik migen ağrısı... Sesler sanki iyice çoğalmış, sinek vızıltısı saksafon gibi geliyor, ışığa karşı çok duyarlı hale geliyorsun, hep karanlık ve sessiz yer arıyorsun.... Büyük ihtimalle yoldan gelmişsin ya, yolculuk tetiklemiştir, migrenini canım....

canım sanırım yol vs etkiledi regl dönemide etkiliyor zaten. dün akapuntur için randevu aldık kısmetse ayın sonunda başlıyorum tedaviye eşimde sinüzit vardı akapuntura başlamıştı bazı sebeplerden dolayı sadece 2 seans gidebildi ama maşallah sinüzitten eser kalmadı 2 senedir hiç olmadı. inşallah banada faydalı olur sizede tavsiye ederim

İnşallah canım, bir başla bakalım, alında nöral terapi ile birlikte KESİN SONUÇ veriyor diyorlar. Ben de başlamıştım İzmitteyken ama İstanbula gidip geliyordum ve oda yine krizlere yol açıyordu ve çok da zor geliyordu açıkça, izmitte de yoktu bu işlemi yapan doktor. O yüzden devam edemedim. 3 seans gittim bıraktım. Keşke sende nöral terapi ile birlikte başlasaydın. Ama olsun, yine de gelişmeleri paylaş olur mu? Umarım ve yürekten dilerim ki kurtulursun.... AMİN... :Saruboceq:

Arkadaşlar regln dönemizde maydnoz yiyin ödemi azda olsa çözdüğü için rahatlatıyor biraz ,bi onu bulabildim:(

Back