• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl bitince idrar kesesi agrisi

jalesli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2020
17
19
38
30
Merhaba arkadaşlar . Azerbaycandan katiliyorum ben bir derdimi sizlerle paylaşmak isterdim belki siz bilirsiniz. Bunun neden boyle oldugunu. Demek boyle soyleyeyim benim simdi 26 yasim var ve 1 cocugum var. Ben tam 6 yil onceden yani ki evli olmamisdan da oncesinden her ay regl oldugum gunden saysak regl biter bitmez 1 gun icinde shiddetli idrar kesesi agrisi yasiyordum. Spazma cok guclu oluyordu. ve bu her ay hemen hemen ayni gun yani reglimin tahminen 8-10 cu gunleri falan oluyordu. Yani reglin sonunda . Eskiden agrikesiciyle bunu zorda olsa her ay atlatirdim. Doktora cok gitdim her birisi ayri ayri birseyler soyledi. Amma bir doktor daha mantikli olarak bir sey dediki sende dedi her ay yumurta hucresi yetisiyor ve idrar kesesini sikiyo bu da sende her ay 1 gun icinde agri verip geciyor. ve haliyle yumurta hucre her ay ayni gunlerde yetismesi oldugu icin bendede ayni gunlerde agri oluyordu. amma ben sonrasinda evlendim hamile kaldigimda 9 ay boyunca bu agriyi yasamadim. eger oyleyse o zamanlarda da agriyardim ne oldu kucucuk yumurta idrar kesesini sikti amma hamile kalinca karin sisti ve agrimadimmi ?? neyse sonra hatta sut verdiyim zamanlarda da haliyle regl olmadigimcin yine o agriyi yasamadim. amma regl olmaya basladigimdan tahmini 5 ay sonrasinda yeniden bu agrilar basladi. amma simdi daha cok daha uzun suruyor. eskiden her ay sadece 1 gun regl sonunda oluyordu bu agrilar. amma simdi regl basladigi gunden itibaren her gun bu agri oluyor bende. aff edin ifademe gore ama agrim boyle basliyor - tuvalete gidiyorum idrarimi yapiyorum normal ve idrarim biter bitmez cok kotu spazma geliyor.ve bu her ay regl zamanimda oluyor. dayanilmaz hal aliyor. bunu buraya yazdim cunki dedim belki sizlerden bunu bilen ve ya isitmis olan birisi ola bilir bunun bir caresi varmi ? hic duydunuzmu boyle bir sey ? cunki her ay her ay bu agriyi yasamakdan cok korkuyorum sahiden cok kotu. Allah hepimizin shifasini verir inshAllah

Doktorunuzun belirttiği doğru. Ovulasyon ağrısından söz ediyor. Hamileyken olmadı çünkü yumurtlamadınız. Lohusalık dönemi emzirirken de olmamasının nedeni bu. Şimdi yeniden yumurtlamaya başladınız ve o da yeniden oluyor. Tıptaki adı Mittelschmerz

Doktorunuzun belirttiği doğru. Ovulasyon ağrısından söz ediyor. Hamileyken olmadı çünkü yumurtlamadınız. Lohusalık dönemi emzirirken de olmamasının nedeni bu. Şimdi yeniden yumurtlamaya başladınız ve o da yeniden oluyor. Tıptaki adı Mittelschmerz
Teshekkur ederim yorumunuz icin. peki neden eskiden sadece 1 gun oldugum taktirde simdi yani son aylardir gunlerce oluyorum ?

Teshekkur ederim yorumunuz icin. peki neden eskiden sadece 1 gun oldugum taktirde simdi yani son aylardir gunlerce oluyorum ?
Rica ederim. Regl başlangıcından itibaren hissediyorsanız, yeni de doğum yaptığınıza göre kontrolden geçmiş ve saglikli olduğunuzu düşünerek, birincil dismenore olduğunu düşünüyorum. Hormonlarinizdaki dalgalanmalar sebep oluyor olabilir organik rahatsızlığınız yoksa. Tetkik için kadın doğum hekiminize gittiniz mi acaba?

Back