• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl ağrılarınız için alternatif çözümleriniz nelerdir ?

Çok şükür düzenli seyreden bir adet döngüm var, bu nedenle gelmesini beklediğim günden bir gün önce ağrı kesicimi alırım. (Ağrı başladıktan sonra kesmek daha zor oluyor ve ilaç genelde daha kısa zamanda daha bol kan gelmesine neden oluyor. Bu da ağrının yanında o iğrenç ıslaklık hissini getiriyor. Bir de 20 dk da bir ped değişimi için tuvalet ziyaretleri var tabii.)

Adet günümden önce ve o günlerde bolca bitki çayı içmeye de çalışırım. Özellikle papatyanın bana faydası olduğunu düşünüyorum, deneyebilirsin.

Beni en çok rahatlatan ve mutlaka her adetimde yaptığım da sıcak duş almak ve özellikle belimden aşağısını sıcak suda bir süre tutarım. Adet süresince ayaklarımı üşütmemeye gayret ederim ve ağrım çoksa karnımın üstüne sıcak su torbası koyarım. (Bu sıcak kompreslerin bakteri oluşumunu tetiklediğini duymuştum ama o ağrıyı dindiriyor ya gerisi önemsiz kalıyor yani...

Kekik çayı, terliksiz dolaşmam,kalın çorap giyinirim

Kızlar bende elimden geldiğince kendimi sıcak tutarım kasıklarımı belimi ayaklarımı üşütmemeye çalışırım.Bitkisel çaylar içerim bahsettiğin gibi papatya çayı...ama hiç kekik çayını denemedim adetliyken deneyeceğim teşekkürler...

rezenede gaz sancısına ıı benımde sıcak dus sıcak su torbası ayak altına ayakları sıcak tutmak bırde bolca yürüyün hareket edın kan aksın agrı azalsın kesmedıyse ıcın bır agrı kesıcı:))

ben de hemen ağrı kesicimi iiçerim. Kahve de içerim kimi zaman, o da iyi geliyor sancıya ayaklarımı sıcak tutarım ilk gün hep yatar uyurum.

Ağrı kesici içmemeye çalışıyorum ama zorunlu kalınca içiyorum,genelde sıcak tutuyorum ağrıyan yerlerimi sıcaklık ağrıya çok iyi geliyor...
ben de hemen ağrı kesicimi iiçerim. Kahve de içerim kimi zaman, o da iyi geliyor sancıya ayaklarımı sıcak tutarım ilk gün hep yatar uyurum.

canim agrilarin coksa birde kopek durusu yapmani oneririm faydasi oluyo. bi kac hareket yapmak guzeldir ve tabi sicak giyinmekde onemlidir.

Adetliyken ağrıdan hareket ediyorum haliyle:1: sıcakda giyiniyorum ama yinede ağrıyor :43: Bayanların kaderi olsa gerek =))
canim agrilarin coksa birde kopek durusu yapmani oneririm faydasi oluyo. bi kac hareket yapmak guzeldir ve tabi sicak giyinmekde onemlidir.

Son düzenleme:
Hadis-i Şerif'de şöyle buyurmuştur:
"Adet, Allah'ın Adem kızlarına takdir buyurduğu bir şeydir." Takdirdir, ceza değildir.Aslında biraz iyi tarafından bakmalıyız.Allah bizlere bunu takdir ettiyse mutlaka o zorlu acının elbet faydasıda vardır diye düşünüyorum...
haklisin canim, cekecek cilemiz varmis:1::1:

Son düzenleme:
Hadis-i Şerif'de şöyle buyurmuştur:
"Adet, Allah'ın Adem kızlarına takdir buyurduğu bir şeydir." Takdirdir, ceza değildir.Aslında biraz iyi tarafından bakmalıyız.Allah bizlere bunu takdir ettiyse mutlaka o zorlu acının elbet faydasıda vardır diye düşünüyorum...

tabikide oyle ben bunu espiri amacla soylemistim. adet olamizin ve agrinizin olmasininda elbet bi nedeni var.

Canım espiri amaçla söylediğini biliyorum ;-) Aklıma bi an hadisi şerif gelince onu yazmak istedim =)

peki canim sorun yok ozaman:34: birbirimizi yanlis anlamak istemem dogrusu, ama ben bazen yazarim boyle sakasina hatta hep yazarim, cunku buraya geldigim zaman kafamin dagilmasini istiyorum ve o yuzden bir cok seyi sakaya vurmayi tercih ediyorum:34:

Tabi ki canım sana katılıyorum,yok yok yanlış anlaşılmayız merak etme :1: gülmezsek kafamızı dağıtmasak hayat geçermi zaten ya :1:
peki canim sorun yok ozaman:34: birbirimizi yanlis anlamak istemem dogrusu, ama ben bazen yazarim boyle sakasina hatta hep yazarim, cunku buraya geldigim zaman kafamin dagilmasini istiyorum ve o yuzden bir cok seyi sakaya vurmayi tercih ediyorum:34:

Son düzenleme:
Tabi ki canım sana katılıyorum,yok yok yanlış anlaşılmayız merak etme :1: gülmezsek kafamızı dağıtmasak hayat geçermi zaten ya :1:

demi yaaaa, hayat zaten zor:21::21: hayatin icinden eglenecek bisilerde bulmak lazim, bulamasakta kendimiz bisiler yapmamiz lazim. :34:

Back