• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflü'nün Ameliyatsız Endoskopik Girişimlerle Tedavisi Mümkün!

hayaletmavisi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
125
18
298
İstanbul
Bu gastroenteroloji topiğinde sorularıma pek cevap alamadım.İnsanlara cevaplar yazdım onlardan da pek geri dönüş alamadım.Sadece 2-3 kişi sağolsun bana yardımcı oldular.Allah c.c. onlardan razı olsun.Kendim araştırmalar yaptım.Ve Allah c.c. rızası için birilerine faydası dokunur diye yazıyorum şimdi.

Reflü de ameliyat seçeneğinden evvel bazı endoskopik tedavi yöntemleri var.Özellikle İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bana özelden yazarsa daha da iyi bir şekilde birlikte araştırabiliriz.Bu yöntemlerin artılarının ne kadar olduğunu vs. Epey bilgi edindim ama özellikle ingilizcesi benden iyi olanlarla yol alırsak ingilizce bi kac mail atarak daha fazla bilgi elde ederiz.

1-Stretta tc de var
2-Muse tc de var
3-Özofix Tif 1 tc de var
4-Özofix Tif 2.0 bundan henuz emin değilim arastırıyorum ama sanırım yok:KK43:
5-Ndo Plicator tc de var

bir de ameliyattan daha basit bi uygulama ama gene ameliyat: endostim var. bu da tc de sanırım yok arastırıyorum:(

söylediğim gibi reflüden bıktım ilaç içmekten bıktım ama ameliyat olmak istemiyorum diyen arkadaslar varsa özellikle ingilizcesi iyi olanlar yada reflü hastası olup akrabası arkadası iyi derecede ingilizce bilenlerle en azından tc de uygulananlardan hangileri en iyi yontemler en basarılı yontemler arastıralım.hepimize geçmiş olsun inşallah.

reflüden kurtulmak isteyen arkadaslar gelin birlikte arastıralım su yontemleri hangisi en basarılı ise onun için aynı dr a gidelim konusalım tedavisini olalım kurtulalım inşallah.

diğer bir yöntem. kısacası tüm dünya ameliyattan farklı tekniklerle reflüyü tedavi ederken bizim tc illa ameliyat ediyor ince eleyip sık dokumak lazım arkadaslar

diğer bir yöntem. kısacası tüm dünya ameliyattan farklı tekniklerle reflüyü tedavi ederken bizim tc illa ameliyat ediyor ince eleyip sık dokumak lazım arkadaslar

Doktorlar ameliyatı önermiyor, çünkü tek seferlik bir uygulama ve sonuç kalıcı olarak başarılı olmayabiliyor. Kusma ve geğirme yetileri kayboluyor. Reflü ameliyatı olan iki kişi tanıyorum ikisi de memnun değiller maalesef. Ben kabullendim kendisini, yaşayıp gidiyoruz işte

Doktorlar ameliyatı önermiyor, çünkü tek seferlik bir uygulama ve sonuç kalıcı olarak başarılı olmayabiliyor. Kusma ve geğirme yetileri kayboluyor. Reflü ameliyatı olan iki kişi tanıyorum ikisi de memnun değiller maalesef. Ben kabullendim kendisini, yaşayıp gidiyoruz işte

yukarıda yazdıklarım ameliyat değiller.ameliyat için ise olup memnun olan cok insan var.prof dr ahmet türkçapar ve prof dr mehmet ali yerdel. cok iyiler.sırf reflü konusunda uzmanlar.ama benim arastırdıgım üzerinde durdugum yukarıda paylastıgım tüm teknikler endoskopi cihazı ile agızdan girilerek yapılan onarma işlemleri.ameliyat değiller bunlar.

dip not prof dr mehmet ali yerdel e hacı sabancı tüp mide ameliyatı oldu.

yukarıda yazdıklarım ameliyat değiller.ameliyat için ise olup memnun olan cok insan var.prof dr ahmet türkçapar ve prof dr mehmet ali yerdel. cok iyiler.sırf reflü konusunda uzmanlar.ama benim arastırdıgım üzerinde durdugum yukarıda paylastıgım tüm teknikler endoskopi cihazı ile agızdan girilerek yapılan onarma işlemleri.ameliyat değiller bunlar.

dip not prof dr mehmet ali yerdel e hacı sabancı tüp mide ameliyatı oldu.

Doktorları biliyorum ama ameliyat olanlardan hiç iyi şeyler duymadım. Öncelikle geğirememenin çok zorladığını söylüyorlar, yutkunma problemleri de yaşanıyormuş bunları duyunca hiç yanaşmadım ameliyata. Kendi doktorumda tavsiye etmedi, diğer tekniklerle ilgili bilgim yok şimdilik

360 derecede öyleymiş 270 derece yamalı sargı da yok bu sorunlar denmekte.tabi ben de sizin gibi ameliyat değil de bu endoskopik girişimleri (kesi yok -dikiş yok -acı yok-hastanede kalmak yok) arastırıyorum.tc ye bu girişimleri cerrahlar getirmek istemez cunku özellikle unlü cerrahlar 20.xxx rakamlara yapıyor reflü ameliyatlarını.bunun altında yapandan da ben endişe ederim dogrusu.......bu tedavilere sıcak bakan insanlarsa gastroenteroloji dr ları.hoş onlarında neticede gelir elde edecekleri işlemler bunlar:) ama ben her durumda cerrahlardan evvel iç hastalıkları uzmanı+gastroenteroloji uzmanlarına daha fazla güvenirim.cunku bu uzmanlar hastaya fazladan ilaç vermek istemez hızlıca ilacları kesme azaltma yanlısıdırlar.yani ulkemizde ilac firmaları ile arası iyi hekimler de yok değil.ben denk gelmedim benim denk geldiğim dr lar ne antibiyotik yazayım al kullan diyenlerdi ne de uzun süre ilaç kullandırmayı isteyen tiplerdi.bir ara kortizonda kullandım ben ama dr um sagolsun kısa sürede bıraktırdı bana onu da....uzun lafın kısası Rabbim izin verirse şifa bulmak için bu endoskopik tedavileri arastırmaktayım.Yalnız ingilizcem cok iyi değil.bilen birileri yardımcı olursa daha iyi sonuclara ulasabiliriz

Arkadaşlar bende reflü ameliyatını araştırıyorum ayrıca ameliyat olan çok kişiyle konuştum hepsi çok memnun olduğunu söyledi bende boğaz reflüsü var olmasa belki bikaç yıl daha idare edebilirdim ama ses kısıklığı ile yaşamak zorluyor. ankarada iyi ameliyat yapan var mı bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Back