bebeğiniz kaç aylık,reflü teşhisi ne zaman koyuldu.biraz ayrıntılı bilgi verin lütfen.birde reflülü çocuklarla ilgili bir sürü forum var geçmişte bakabilirsiniz.
benim kızım da reflü malesef henüz iki buçuk aylık doktor gaviscon verdi ama onu içse de kusuyor benimki emince yatırma dedi ama o da işe yaramıyor hangi pozisyonda olursa olsun kusuyor bu nedenle kilo problemimiz de var. sanırım tek ilacı zaman, sindirim sisteminin güçlenmesiyle geçecek.
benim kızım da reflü malesef henüz iki buçuk aylık doktor gaviscon verdi ama onu içse de kusuyor benimki emince yatırma dedi ama o da işe yaramıyor hangi pozisyonda olursa olsun kusuyor bu nedenle kilo problemimiz de var. sanırım tek ilacı zaman, sindirim sisteminin güçlenmesiyle geçecek.
bizede 2 farklı dr reflü teşhisi koydu. o kadar çok kusuyordu ki -yalnız baktığım için- artık dayanamadım gaviscona başladık dr tavsiyesi ile. Zaten mecburdum çünkü oğlumu tam uyutuyorum 10 dk sonra gözleri kızarıp değişik hareketler yapıyor ve kusuyor. sonra uyku yok. tekrar kusacak diye sürekli kucakta dik tutuyorum ne bende hal kaldı ne de onda.
Bir de anne sütüne mama takviyeli gidiyorduk. sorun şuydu; anne sütünü bile emer emmez kusuyordu. Sonra tekrar emmek istiyordu hem süt birikmiyordu hem de doyma duygusu olmadığı için her saat bası emme kusma tekrar emme çabası. benimde 2 saat olsun diye onu oyalamaya .alışmam ve onun iç yakan ağlamalrı... (( Zaten az diye çok üzülüyordum. Gavisconu 3 ay kullanmamız gerekiyırmuş. Kullanır kullanmaz faydasını gördüm sanırım amacı yediğini katılaştırmak. İlacı verdiğim ilk gün hiç uyumayan oğlum 3 saat uyudu. yavrum ilac kullanmayacağım diye ona da eziyet etmişim. Hala kusuyor ama artık halı koltuk silmiyoruz.
Bir de bu hale gelme sebebimizi yazmak istiyorum. Doğumdan sonra büyükler her ağladığında "bu aclık ağlaması sen emzir yetmiyorsa mama ver" diye diye bebeğimi çok beslemişiz. tamam kusma huyu hep vardı ama bir ara çocugu obez yapacakmışız. Şimdi yalnızım. kendi düzenimizi yeni kurmaya çalışıyoruz.
Teşhis koyulduysa harap etmeyin bebeğinizi derim. Ben ilac almasın dedim ama öyle değilmiş...