REFLÜ VE TÜP MİDE

episie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
4
1
86
Antalya
Merhabalar, tüp mide olmaya karar verdim henüz muayene olmadım ancak aklıma takılan bir nokta var, reflüsü olup tüp mide ameliyatı olan var mı? ileri derece reflüde tüp mide sakıncalı olabiliyormuş düzeyini bilmiyorum ama yapmazlar diye endişeleniyorum ve bilgisi olan varsa, reflü ve tüp mide ameliyatı aynı anda olabiliyor mu?

Gastric bypass olursan reflu sikintin olmaz ama sleeve yaparsan olur. Sleeve tavsiye etmem. Ben bypass oldum

Reflünüzü değerlendirmek için endoskopi yapılması gerekir. Yemek borusu - mide kavşağı gevşekliği (yetmezliği) ya da sliding fıtık (yemek borusu - mide kavşağı göğüs boşluğuna doğru yükselir) varsa tüp mide (sleeve gastrektomi) ameliyatı ile eş zamanlı olarak düzeltilir.
Gastric bypass olursan reflu sikintin olmaz ama sleeve yaparsan olur. Sleeve tavsiye etmem. Ben bypass oldum
Sleeve gastrektomi ve gastrik bypass ameliyatları çok farklı şeyler. Gastrik bypass da yapılır da gerçek zayıflama/tüp mide ameliyatı sleeve gastrektomidir. Yapacak doktor ile görüşerek karar verilir. Endoskopi ve ilaçlı tomografi başta olmak üzere çok sayıda tetkik ve diğer branşların (Endokrinoloji, Psikiyatri...) konsültasyonu gereklidir.

Her ameliyatın ölüm dahil komplikasyonları (örneğin kalan mideden kaçak gibi) vardır.

bugün endoskopi yaptıracağım reflü durumumu öğrenmek için biraz korkuyorum da açıkçası iyi bir dr bulmaya çalışıyorum ANTALYA, İZMİR çevresinde dr önerisi olan var mıdır acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…