Çocuk Hastalıkları Reflü ve kolikten perişanım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pembeortanca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2013
701
215
73
Bebeğim 3,5 aylık ben onu ne zorlukla elde ettim tüp bebek annesiyim ama doğduğundan beri bağırıyor ağlıyor kusuyor kusmaları azaldı ama şimdi de beni emmemeye başladı ayakta emziriyorum o da bir kaç dk.içim acıyor emziremiyorum..mamayı içmeyi de azalttı.. hala aspiratörle uyuyor ..sürekli ıkınıyor..,,eve kapandım sosyal hayatım kalmadı bebeğimi kimseye bırakamıyorum bir tek babası ve ben uyuytabiliyoruz kucakta sallanarak o da. Saatlerce uykuya dalamıyor..kol bacak kalmadı ..reflü ilaçlarının yan etkisi olduğu için kestik .belki alerjisi vardır diye süt ürünlerini kestim hiç bir şey işe yaramıyor doktorlar kolik deyip yolluyor ..bu sorunları yaşayan varsa ne zaman biz rahat nefes alacağız Allah aşkına bilen biri söylesin ..depresyona girdim sürekli ağlıyorum hiç böyle hayal etmemiştim seneler sonra anne oldum bebeğimin keyfini çıkaramıyorum (

Canim allah sabir versin.
Benim bebegim yok ama cevremden gördüklerim belki yardimci olur.

1. Bebegin seni emiryorsa emme teknigi degiştirmen gerekebilir. Belki yavru emmerken cok hava yutuyor.

2. Biberonu calkaladikdan sonra dinlendirmen lazim. Icinde oluşan "gazlar" ve hava balonlarinin sönmesi icin.

3. Rezene cayini almanyada doktorlar ilk günden itibaren bebeklere icirilmesini tavsiye ediyorlar. Seninde icmen yardimci olur.

4. Bebegin karnina, ilik yağ ile masaj yapabilirsin.

5. Söylemesi ayip, seninde gaz yapan yiyeceklerden uzak durman gerek.

Eminimki bunlari zaten biliyorsundur.

Inşallah azda olsa yardimim dokunur

Unutmadan:
Seninde süt ürünlerini kesmen gerekebilir.
Bence sende süt ürünlerinden uzak dur. Anne sütünle bebege geciyor cünkü.

Birde bebegin karnini sicak tut. Sicak su torbasi olmasada mesela bir havluyu ütüyle isitip ( aman dikkat...cok sicak olmasin) bebişin karnina dolayabilirsin.

Allah razı olsun söylediklerini deniycem

Allah razı olsun söylediklerini deniycem

Inşallah canim yardim eder bunlar kuzum.

Biberonun deligi kücük olsun. Yani bebiş yavaş yavaş icsin.

Mamasini rezene cayinla yapabilirsin.

Söylemesi ayip ben bile iciyorum bebekler icin olan rezene cayini. Nasil rahatlatiyo bir bilsen.
Bol bol masaj yap... daima sicak havlu koy. Kesin gazini cikarir bebişin

Bunların çoğunu yapıyorum ama halen geçmedi sadece bubu yaşayıp gerçekten geçti denmesine ihtiyacım var aynı şeyleri yaşayanlar varsa eğer ..çok yıprandım

Canim seni o kadar iyi anliyorumki benimde bebisim kolik senin gibi ne disari jayati kaldi ne evde duzen kaldi biz surekli besikte salliyoruz 24 saat ve inan uyurkende sallaniyor besigi biraktigimiz an uyaniyor suan 5 aylik biraz duzelme var uyanikken biraz oyalanabiliyor 10-15 dk beni hep yaninda istiyor hangi odaya gitsem goturuyorum pratik hamaklardan kullaniyorum suan hem sallayip hem yaziyorum hemde fon makinasi calisiyor sanada tavsiye ederim hamagi cunku hem kolay uyuyor hemde birilerine birakip cikabiliyorsun bebus uyurken bende hergun agliyordum ama alisiyosun yapcak bisey yok soylenen herseyi denedim rezene aci elma yag masaj tum gaz ilaclari maalesef ise yaramiyor simdi 6.ayi bekliyorum insallah gececek sen sanslisin yine esin yaninda benim esim gece coook gec geliyor ben gunun cogu kismi yalnizim
Ve bebisi uyuturken kollarini mutlaka sar kollar hareket ettikce uyaniyorlar ben bikac gun oncesine kadar sariyordum ama artik cikariyor sipa :)

Son düzenleme:
Allah bize sabır versin.. demek 5 ay oldu bana 4 ayda geçer diyorlardı ama ümidimi yitirdim artık hayatım hep böyle geçecek gibi geliyor ben psikolojik destek almayı düşünüyorum benimki de şu an kucağımda uyuyor .buzuki Orhan çalıyor bir taraftan..bıraktığım an uyanıyor çünkü,büyüdükçe geçer derlerdi daha kötüye gidiyor gibi ..her şeye razıydım da yorulmaya uykusuzluğa ama emmeye isteksizliği hepten bitirdi herşeyi zorla uykuda emziriyorum o da az..onu da gaz çıkarırken kusuyor..emmemesi beni iyice bunaltıyor..ah o kollarını kesinlikle sardırtmıyor çok hareketli doğduğundan beri sarmaya kalkarken uyanıyor uyanıkken zaten mümkün değil.kollarından uyanıyor zaten ..ben hamileliğimde olur olmaz şeylere stres yapmıştım ondan mı böyle oldu acaba diyorum.ağlamaya bir başladı mı katılıyor resmen morarıyor geçen sağlık ocağına gittik kilo boy kontrolüne daha kapıdan girer girmez ortalığı yıktı doğru düzgün ölçülemeden geri geldik allahtan evde aspiratör var ..Benim kine saç kurutma işe yaramadı ne diyim yaşına kadar sürer mi acaba bu durum benim ki bir de kusuyor sürekli üst baş değiştiriyoruz hep insanlardan duyardım da başa gelince anlıyorsun Allah beterinden saklasın

Merhaba benim de bebeğimde reflü var biz 3 aylığız daha zantac kullanıyoduk rahatlatıyodu süresi bitti daha da kullanamıyoruz çok arttı reflüsü.reflüsü için değil ama ellerinden uyanmaması için ben yüz üstü yatırıyorum öyle çok rahat oluyor tehlikeli diyenler var ama kafasını kaldırıp döndürüyo zaten nefes alamadığında.

Elleri reflüden mi öyle sürekli hareket halinde yüzünü ve burnunu kaşıyor uyanıyor devamlı benimki yüz üstü yatmayı sevmiyor ama uykuya daldıktan sonra bir deneyeyim bakalım ..çok sinirlerim bozuk biberondan da içmiyor bir haftadır reflüsü iyice arttı

Bir doktorun yazısında görmüştüm reflülü bebeği yüzüstü yatırın reflüyü azaltır diye.Ben tabi reflüsü olduğunu bilmeden yüzüstü yatırıyodum gaz problemi için çok sevdi bir kere yatırdım bir daha hiç sırtüstü yatmaz oldu.bazı bebekler çok hareketli oluyolar o yüzden eskiden kundakta yaparlarmış elleri hareket edip uyandırmasın diye

Yastıkta çok yumuşak olmasın gömülmesin yüzü ben visco yastık kullanıyorum bizim de bu aralar arttı bende süt ürünü tüketmiyorum alerji testi yapıldı sonuç bekliypruz belki başka bişeyede alerjisi varmı diye bakılacak.Çok zor Allah hepimize kolaylık versin belki ek gıdaya geçince birde oturmaya başlayınca rahatlarız ben öyle avutuyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…