• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflü müyüm? =(

ENDOSPOR

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
122
0
16
Ankara
Dün sabah kalktığımda tam iki göğsümün arasının biraz aşağısında bi ağrı vardı . Kıpırdadıkça bişey saplanıyordu sanki.
Sonra okula gittim. Her nefes alışta ağrımaya başladı.
Eve geldim babamo aradım dediki reflü olabilir doktora gidelim.
Bi kaç gindür hıçkırık tutuyo.
Bu belirtilerinden biri.
Sonra ben normalde dişlerime temizliğime özen gösteririm. Annem iki üç gün önce dediki ağzın kokuyo dişkerini fırçalamıyormusun. Dedim fırçalıyorum. Aüız kokusu da belirtilerde var. Ve yutkunurken bugün sanki boğazıma bişey takılmış gibiydi. Vu da belirtilerde var. Benim zaten en az 6-7 ayduır sabahları kalktığımda midem bulanıyo hatta sırf bu yizden kahvaltıda yapmıyorum okula giderken ve sabahları hani midem boş kusamıhordum ve acı bi sıvı geliyordu.

Sizce ben reflü müyüm. Nolur birşeyler söyleyin =(

bunu ancak doktora giderek öğrenebilirsiniz burdan bir şey yazamayız her bünye farklıdır ufak bi rahatsızlığınız da olabilir hemen telaş yapmayıp bi doktora görünün

reflüye benzemiyor... dr dan başkası tanı koyamaz reflü olsada korkulacak bişey değil tedavisi mümkün

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

cnm böyle olduğu zaman iki yudum süt iç ..rahatlarsın....

Teşekkür ederim. Deneyeceğim.
Bpğazımı temizleme isteği fuyuyorun sürekli ve de mesela bugün sırtımın saşında bi ağrı vardı. Farklı yerlerde ağrı oluşuyor. Sol göğsümde felanda

en iyi tanıyı doktor koyar gecikmeden doktora git fakat bende hem gastrit hem reflü var bu anlattıkların benim reflü şikayetlerime benziyor mide asidi yemek borusuna kadar geldiği zaman göğüs ağrısı yapar bende de çok oluyor ayrıca grip olmuşsun gibi boğazın sürekli kızarık olabilir şikayetlerinin arttığı dönemde de yutkunurken boğazına bir şey takılmış hissi gelir insana, ayrıca boğaz ağrısı kaşıntısı vs.de yapar reflü

en iyi tanıyı doktor koyar gecikmeden doktora git fakat bende hem gastrit hem reflü var bu anlattıkların benim reflü şikayetlerime benziyor mide asidi yemek borusuna kadar geldiği zaman göğüs ağrısı yapar bende de çok oluyor ayrıca grip olmuşsun gibi boğazın sürekli kızarık olabilir şikayetlerinin arttığı dönemde de yutkunurken boğazına bir şey takılmış hissi gelir insana, ayrıca boğaz ağrısı kaşıntısı vs.de yapar reflü

Doktora gittim Lansor diye bi ilac verdi. Kullanirsam gun boyu cok rahatim .ama iki haftadir kullanmiyorum.yine pek bise yok gibiydi arada agriyodu. Cips felan yersem agriyo.

Evet tatlım sanırım hem gastrit gastritin alevlendirdiği reflüsün. Yani gastritin tedavi olursa stresten uzak durabilirsen bir de reflü yaşam şekline alışırsan geçer derim. Vanilyalı tatlılar, kahve, sigara, cips , kızartmalar bazı meyveler reflüyü de gtriti de tetikler. Ayrıca ayran ve gazlı içecekler gaz yapan sindirimi zor yiyecekler de tetikler. Ağız kokusu ve göğüs yangısı reflünün en tipik belirtisidir. Geçmiş olsun

Evet tatlım sanırım hem gastrit gastritin alevlendirdiği reflüsün. Yani gastritin tedavi olursa stresten uzak durabilirsen bir de reflü yaşam şekline alışırsan geçer derim. Vanilyalı tatlılar, kahve, sigara, cips , kızartmalar bazı meyveler reflüyü de gtriti de tetikler. Ayrıca ayran ve gazlı içecekler gaz yapan sindirimi zor yiyecekler de tetikler. Ağız kokusu ve göğüs yangısı reflünün en tipik belirtisidir. Geçmiş olsun
Tesekkur ederim. Bende cipsten asla vazgecememm :( napcam bilmiyorumm

Back