Reflü için nexium mu lansor mu pantpas mi daha iyidir?

hayaletmavisi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
125
18
298
İstanbul
Arkadaslar yaklaşık 15 20 gundur reflu hastalığına yakalandim maalesef dr ilaclar yazdi.lansor renieduo.ama renieduo benim mideme cok dokundu.gaviscon likit e gectim.hos o da iyi gelmiyor pek.talcid aliyorum cigneme tableti o yariyor gibi.sorum su ben lansorda da fayda gormuyorum bence cunku sabah aldigim lansora ragmen( 30mg) gun ici tam rahatlama yok.halbuki reflu mereti gece azmasi lazim.hos bende gece de azik.diete dikkat ediyorum.elimden geleni yapiyorum .az yiyorum derken kiloda dustum zaten.bi on bes gun daha ilac icip sonra endoskopiye gidicem.dr oyle demisti 28 gun ic ilaclari diyet yap oyle sonra dahiliyeye git dedi.girizgah uzun oldu ama.sorum su.
Abd de en cok nexium kullaniliyormus.lansor yerine nexium .burada ssk ucuz diye belki lansor yaziyor ama fayda ettiği de yok.fayda eden ilaci anliyorum.talcid yariyor ama o da leblebi gibi sürekli alinmaz...reflu sorunu cekip sari kantaron yağı kullanan var mi bir de bu yağ ile ilgili bitkici dr lar epey olumlu konusmus.satin alsam mi emin olamadim.pantpas a da eksi sozluk harika demis ama emin olamiyorum.

Kimse cevap yazmamis ben dun ve bugun epey arastirdim nexium isvec mali pantpas alman mali lansor turk mali lansor bana hic yaramadi.disindaki plastikten midir nedir bilemem.ben nexium ile pantpas arasinda kaldim.ve okudugum kadariyla nexium biraz daha yan etkili ..almanlar kimya islerinde iyidir dedim ve pantpas aldim.reflu icin.sabah aksam yemeklerden once ac kullanicam.bir de reflu icin gaviscon likitten pek fayda goremedim diye gaviscon tablet aldim.tableti harika reflü için ilac olarak kullanılabilir.gavisconun advance adli surubunu da yarin alicam inşallah.sozun ozu hizli bir reflu tedavisi için sabah aksam ac yemeklerden once pantpas 40 mg her ogunden sonra surup advance veya tablet.bakalim refluyu kontrol altina alabilecek miyim.

Reflüde ilaç sadece baskılayıcıdır.Acıyı,ekşiyi,turşuyu,çikolatayı,baharatı,kafeini,kızartmaları,hamur işlerini,tatlıyı hayatından olabildiğince uzak tutup günlük 30 dk yürüyüş yaparak ve sitresten uzak durarak kurtulabiliyor insan.Beynimizi mutlu olduğumuza ikna etmemiz gerekiyor.İnanmıyorsa komik videolar izleyip bol bol kahkaha patlatmak lazım.Kolay kolay beyin organı inanmaz haberiniz olsun.Geçmişteki sitreslerin onun önündedir.

Ben 2.5 yaşından sonra yıllarca mide şikayetleriyle mucade ettim şuan 29 yaşındayım 28 yaşında herşeyden kurtuldum. Yıllarca ilaç kullandım ve saydiklarinizin hepsini kullandım . İnanın su içmek bile canımı yakar olmuştu. Açlık ağrısı daha hafif ve katlanılabilir gelirdi. Ben hiç bir zaman hamburger, gazlı içecekler , tatlı, kızartma vs yiyen biri olmadım hep sağlıklı beslendim. İlaçlar bana zarar vermeye başlayınca ve anne olmak isteyince ilacı bıraktım çünkü sadece günü kurtariyordum ve artık çoğu zaman günü de kurtaramiyordum. Ne zaman probiyotiklere başladım hayatım resmen değişti. Probiyotikleri hap şeklinde almadım . Ev yapımı sirke, sirkesiz ev yapımı turşu, probiyotik zenginleştirilmiş yoğurt, evde fermente edilmiş çeşitli meyve suları... İyileştim hatta hergun trilice yemeye başladım , kızartma yiyorum hiç mide sorunu yaşamadım . Şuan 31 haftalık da hamileyim öyle kusmalar falan da yaşamadım. Hastalığınızi baskilamayin iyileşmek için adımlar atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…