• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Reflü....Acil yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

halek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
135
2
96
İzmir
oğlum 2,5 yaşından beri reflü.şu an yaşı 6.reflü belirtisi olarak dişlerinde aşınma,geceleri dişlerini gıcırdatması ve her gece olmasada üşüttüğü ve yemek yiyip uyuduğunda reflü oluyor..lansor ve gaviskon kullanıyoruz.benim derdim oğlum yaklaşık 3,5 yıldır reflü olan oğlumda yemek borusunda bir zarar varmı?bunun testlerini yaptırmak istiyorum.endeskopi değildi bunu yaptıracağım yöntem neler?izmirdeyim.izmirde önerebileceğiniz konusunda uzman,profosör bir doktor arıyorum.bilgi verebilirmisiniz acil...en yakın zamanda doktora gidip rahatlamak istiyorum.oğlumun kilo almasıda durdu gibi..teşekkürler..

cok gecmiş olsun.
ben gecende tv de kanal7 de tesadüfen ahmet maranki diye birini izledim.
reflü hastalıgı da dahil bir sürü hastalıga sebzelerle bitkilerle kesin çözüm oldugunu anlattı.. yutubeden bir sürü videosunu izledim cok begendim normalde bitkilerle pek işim olmaz. reflü icin patates suyu ve bişi daha söledi unuttum sabahları aç karnına 1 hafat icilirse mide kendini iyileştiriyormus..
kitabını mutlaka alıcam.

canim ben cocukluktan beri refluyum malesefki dikkat edilmemis 15 yasimda ulsere cevirdi 3 sene tedavi gordum.
zarari oluyor yemekborusune ve mideye ozellike yaralarin acilmasina neden olabiliyor.
acilen yeniden doktora goturmeni tavsiye ederim. endoskopi sirasinda bayiltirlar oglunu hicbiseycik hissetmez eger istersen.

cok gecmis olsun.

Ah kıyamam çok küçük daha:teselli:
Eşimin kuzeninin kızındada varmış reflü doğduktan sonra farketmişler gaviscon la geçmiş:kahve:
Bendede var ve bu yaşıma rağmen çıkarmalar sonrasında yemek borum sızlıyor iyi bir uzmana götür canım :kahve:
Geçmiş olsunŞeniz

arkadaşlar sağolun.bir yerlerden bişeyler duyarsanız yazın.bugün belki doktora götüreceğim.(randevu alabilirsem)

arkadaşlar oğlum gibi şikayetleri olan varmı?tedavi olarak neler yapışdı?endeskopi olan varmı?

benim sekiz yaşındaki küçük kızımda doğuştan reflü var .izmirde yaklaşık beş sene dokuz eylülde tedavi gördük şimdi daha rahat çok şükür.fakat dr söylediğine göre ömür boyu dikat etmek gerekiyor.

bende de reflü var.Sürekli yediğine içtiğine dikkat etmek zorundasın.
Tv de profesörün biri çiğ patatesi rendeleyip sabahları aç karnına için dedi.Patates midede koruyucu bir duvar oluşturuyormuş resmen.
Ben bunu 1 ay kadar yaptım.Ve rahatsızlıklarım ciddi anlamda azaldı.
Deneyin derim.Sonuçta bitki bu kimyasal değil.

patatesi deneyeceğim.bu arada oğlumu bugün doktora götürdük.doktor endeskopi yaptırmak istememize kesinlikle karşı çıktı.çocuklarda endeskopiye gerek yok dedi.kullandığımız bir takım reflü ilaçları var,bunlara devam edeceğiz.yediklerine dikkat edeceğiz.şimdilik başka bir şey yapamıyoruz.ileride hala problem düzelmezse ameliyat..

Çok geçmiş olsun canım,bende de reflü var,bu yaşımda neler çekiyorum,Yavrucak minnacık nasıl dayansın,umarım en kısa sürede iyileşir..

kıyamam.çok küçük daha .büyüklerde 40 gün patates rendelenip suyu içilirse ülseri bile iyi ediyormuş.
ibrahim saraçoğlu da 2 yudum süt için demişti,belli aralıklarla.
ama çocuklarda ne yapılır onu bilemiyorum.
geçmiş olsun.

oğlumu doktora götürdük.yaşı küçük olduğu için endeskop yapmayalım dedi.ilaç tedavisine devam.beirli bi yaştan sonra düzelmezse endeskopi dendi..bakalım işallah düzelir.

çocuklarda reflü olduğu nasıl anlaşılıyor.benim oğlum da 4 yaşında yemek yemiyor sürekli çıkartmaya çalışıyor ve öğürüyor

merhaba hanımlar bende de reflü var. Ahmet maranki den aldığım formülü şu ara deniyorum. patates ve beyaz lahananın suyunu her sabah sıkıp aç karnına içecekmişiz .önce bir bardak sonraya doğru 1,5 -2 bardak. 3 hafta ben henüz 1 haftadır uyguluyorum.

merhaba arkadaşlar benim oğlunda suan 5 aylık ondada bebek reflusu var her emdiğinde daha meme agzından cıkar cıkmaz kusuyor bir kasık mama versen onu bile fazlasıyla cıkarıyo hergun 2 makına camasır yıokıyorum cok zor durumdayım yani doktor sonra gecer dedi ama ya gecmezse sizinde bolemi olmustu senağlama

Back