Refiga Gasımova şikayet

misirekmegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2024
1
0
1
25
Refika gasımovayı internetteki güzel yorumlara kanarak hamileliğimin en başında buldum. Kanarak diyorum çünkü internette bu kadar övülen bi doktorun böyle çıkması beni de şok etti. Kendisini doktorunuz olarak seçecekseniz OKUYUN.

Kendisi gebeliğimin 15. Haftasına kadar doktorumdu. Ondan başka doktora gitmediğim, gitmeyi de düşünmediğim için meğer her şeyden habersizmişim. Kendisinden mp maltepede doğum paketi aldım. 15. Haftamda randevuma bir gün kala aranarak doktorunuz hastaneden ayrıldı, randevunuz iptal diyerek arandım. E benim kendisinde doğum paketim vardı ne yapıcam demeye kalmadan, hemen bir başka doktora randevu aldım. Farklı doktora gitmemle aydınlanma yaşadım. Hiçbir bilgimi refika hocanın sisteme girmediğini sağlık bakanlığında hamile bile gözükmediğimi, bu zamana kadar bana ne yapıldıysa hiçbir bilgiye ulaşamadığını söyledi. Aynı hastanedeki bu yeni doktor her bilgimi tek tek en baştan girerken bir yandanda kan ve idrar tahlillerinize bakıldı mı bir şey çıktı mı diye sordu. Hepsine bakıldığını hiçbirinden bir şey çıkmadığını söyledim. Bir de ben bakayım diyerek tahlillerimi buldu. Tahlillerimde ne yokmuş ki. İdrarımda enfeksiyon varmış ‘bu erken doğumu tetikler, enfeksiyonu biz çok önemseriz ilaç kullanmadınız mı’ dedi. E bana idrar tahlili sonucumun temiz olduğu söylendi dedim. Hayır enfeksiyon çıkmış bak işte diyerek gösterdi ve hemen ilaç verdi. Kan tahlillerimde b12, demir yerlerdeymiş, bunlara bir şey demedi mi bebeğin gelişimi açısından zaruridir bunlar dedi. Yine maalesef refika hoca bana bir şey söylememişti. Kan tahlilim sonuçlandığında refika hanımın odasına gitmiştik, yaklaşık 10 saniyede göz atıp hiçbir şey yok sonuçlar güzel demişti. Bizde doktordur biliyordur sonuçta diye teslim olmuştuk. Eve gidince kendi tahlillerimi inceleyince TSH (tiroitle ilgili) bir değerin çok düşük olduğunu farketmiş, refika hocaya mesaj atmıştım bu önemli bir şey mi diye. ‘Aa ben sana onu söylemedim mi, hemen bir endokrinoloji bölümüne görün o çok önemli’ demişti. Hemen işin uzmanına gidip göründüm o benden ek tahliller istedi. Bu tsh değerinin düşük olması bebekte zeka geriliğine ve düşüğe sebep olan aşırı aşırı önemli bir değermiş. İlaçla yükseltiliyormuş değer. Ben farketmesem ne endokrinoloji doktoruna görüneceğim, ne de başka birşeyin üstüne düşeceğim. Yinede refika hanım yoğunluğundan görmedi demekki diye bir şey demedim. Farketmesek ilerleyen süreçte çocuk düşse bu hocanın gidip yakasına yapışılmamalı da ne yapılmalı? Bir hoca kan ve idrar tahliline bile düzgün bakmıyorsa biz neden özelde buna para veriyoruz. Kadına tâbi olmuş öyle güvenmişiz ki, kendiside güler yüzle öyle kandırıyor ki, meğer ne umursamaz sorumsuz doktormuş anlayamıyorsunuz. Daha sonra ki süreçte de d vitaminimin aşırı düşük olduğunu kaç gün öncesinde ki tahlil sonucuna mecburen tıkladığı bi anda tesadüfen fark etti. Onada geç kalınmış bir şekilde sonradan ilaç yazdı. Yoğundur deyip göz yumduğumuz her şeyi başka doktor didik didik incelerken farkettik. Normali refika hocanın davrandığı gibi değilmiş yani. Dün başka doktora gitmemin ardından bugün sağlık bakanlığı tarafından arandım. Arayan kişi, hayırlı olsun gebeliğiniz sistemimize bugün itibariyle düşmüş, geç mi farkettiniz yoksa neden sisteme girilmedi 15. Hafta görünüyorsunuz dedi. Diğer doktorumun hiçbir bilgimi sisteme girmediğini bilmiyordum, başka doktora geçtim ve o dün girdi. Benimde hiç birşeyden haberim yok girilmediğine dair dedim. Arayan, Bu zamana kadar rutin yapılması gereken şeyleri yaptırıp yaptırmadığınıza dair sorular sorup sizi düzenli takipte kalacağım vs dedi. Bunları düzenli en baştan beri yapıyor olmamız lazımdı ama gebeliğinizden devletin haberi dahi bulunmuyordu hiçbirşeyiniz girilmemiş diye tekrar uyardı. Tansiyonlarınıza düzenli bakıldı mı gibi sorular yöneltti. 15. Haftaya kadar 7-8 kere muayeneye gittim bir kere bile bakılmadı dedim. Sonuç olarak Refika hocaya kırgın ve kızgınım. Kendisini özel hastanede 2 saat randevulara gecikmesine rağmen, olsun yoğundur diye hep güler yüzle karşılamış, sorun yok hocam diye diye idare etmiştik. Arkadaşlar doğum gibi harika bir süreci daha ilgili doktorlarla geçirin. Verdiğiniz paranın hakkını veren doktorlarla muhatap olun özele gidiyorsunuz devlete değil! Güler yüzlü bi doktor, ancak çocuğunuz düşene kadar önemli olur. Sonra önemsenmemiş bir tahlilinizin yaratacağı sorunlarla, başınızdan aşağı kaynar sular döküldüğünde fark edersiniz her şeyi. Veya acil bir anda devlete götürülmek zorunda olduğunuzda hamile bile gözükmediğiniz için size uygulanacak yanlış bir tedaviye bakar her şey. Refika hanıma mevcutta giden varsa başka bir doktora gittiğinde farkı anlayacaktır. Ben kendisinden şans eseri kurtulduğum, şans eseri aydınlandığım için hamd ediyorum..

Kendisine dair kötü yorumun olmama sebebi de kötü yorumları sildirdiği için. Bilginiz olsun.

Back