Referandum oyunu açıklayan İrfan Değirmenci'nin işine son verildi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Referandumda 'hayır' oyu kullanacağını açıklamasının ardından, haber spikeri İrfan Değirmenci'nin Kanal D'deki işine son verildi.

20 madde ile neden referandumda 'Hayır' oyu kullanacağını açıklayan Kanal D haber spikeri İrfan Değirmenci'nin işine son verildi. Kanal D'den yapılan açıklamada "Doğan Yayın Grubu olarak "tarafsızlık" en temel ilkemizdir" denildi. "Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

'TARAFSIZLIK EN TEMEL İLKEMİZDİR'

Kanal D'den yapılan açıklama şöyle:

© AA/
YSK, eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan radyo ve TV'lere ceza veremeyecek
"Doğan Yayın Grubu olarak "tarafsızlık" en temel ilkemizdir. Yayın İlkeleri'mizi, uluslararası yayıncılık anlayışını dikkatle inceleyerek ve kendi tecrübelerimizi değerlendirerek oluşturduk. Yayınlarımızı yıllardır bu İlkeler ışığında sürdürüyoruz ve bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdürmeye kararlıyız. Bağımsız bir yayın kuruluşu olarak varoluşumuzun en büyük dayanağı budur.

Arkadaşlarımızdan en öncelikli beklentimiz, kamuoyunda tartışılan konularda taraf tutar şekilde davranmaktan kaçınmaları.

Bu ilkemiz, ekrandaki yayınlarımız kadar, çalışanlarımızın sosyal medya paylaşımlarını da kapsıyor. Sosyal medya konusundaki hassasiyetimizi defalarca dile getirdik, bütün arkadaşlarımızla paylaştık.

Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur.

Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMIŞTI

İrfan Değirmenci, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili görüşlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınladığı mesajlarla açıklamış ve 'hayır' oyu vereceğini belirtmişti.

Haber spikeri İrfan Değirmenci, Kanal D'deki işine son verilmesinin ardından Twitter'da bir mesaj daha paylaştı.

ŞEVKET ÇORUH: BENİ DE KOVUN

Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar" isimli dizide oynayan Şevket Çoruh, İrfan Değirmenci'nin işine son verilmesine tepki göstererek, Twitter hesabından "Ben de hayır diyorum, beni de kovun" açıklaması yaptı.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/...klayan-irfan-degirmencinin-isine-son-verildi/

adam kişisel hesabından yazmış haber sunarken mi söylemiş sanki mantıksız, a haber de bar bar evet deyin diye bağırıyolar kimse kovulmuyor

Kanal D de çalışan bir insan olsam. Sırf denemek için Evet diyeceğim diye yazardım sosyal medyadan. Bakalım Evet diyenleri de kovuyorlar mı tarafsızlık adına? Yiyor mu bir tarafları?

adam kişisel hesabından yazmış haber sunarken mi söylemiş sanki mantıksız, a haber de bar bar evet deyin diye bağırıyolar kimse kovulmuyor
Haber sunarken de soyleyebilir. Daha yeni khk çıkarmadilar mi tarafsizlik olmayacka diye?
Aa unutmusum Evete sonsuz ozgurluk Hayira sansür vardi. Bu da ileri demokrasimizden kaynaklanıyor sanirim.

Bir de Başkanlık getirecekler başımıza. Daha gelmeden bunlar oluyor gelince ne olacak acaba?

tabii ki canım, kanal d nin açıklamasına binayen yazdım

mesela atıyorum rıdvan evet diyorum diye video bile çekti, demin yine canlı yayındaydı mesela....

Evet diyenlere ses yok ama hayır diyen tarafsızlığı ihlal ediyor. İkiyüzlü medyanın dili böyle aşınıyor işte

Daha neler göreceğiz bunlar iyi günlerimiz demekten kendimi alamıyorum..

Aaa yazık olmuş
adama daha geçen gün diyordum yahu ne güzel sunuyor işini çok iyi yapıyor falan diye ..
böyle adamları çıkarın işten zaten..
yazık üzüldüm...

Neden insanlar tarafsız olmak zorunda bırakılıyor ki,kimse tarafsızım demesin ben buna asla inanmıyorum. Hele ki belli bir yaşın üstündeyse insanın mutlaka bir fikri ve görüşü vardır.

Tarafsızım demek bana göre korkağız, ya başımıza birşey gelirse demek,başımıza birşey gelmemesi için tarafımızı belli etmiyoruz demek.

Bu arada Ahmet Hakan da hayır dememismiydi o neden hala orada peki?

Tamam tamam inandım.Tarafsız olmadığı için kovulmuştur.
Evet tarafsız olmadığı için değil HAYIR dediği için kovuldu. Hürriyet yazarı EVET derken kovulmuyor Değirmenci HAYIR derken programı çok iyi devam ederken kovuluyor.

Korkuyorlar bariz bir şekilde ve haklılar da. Bir gece ansızın caamı çerçevesi yine indirilebilir bir partili tarafından. Sonra o partili ödül diye terfi ettirilir. Sonra polisler birden Doğan Medyaya baskın falan yaparlar. Bariz bir gözdağı
Sahi A.Boynukalın hiç kanınıza dokunmuyor mu?
Atvde hala program yapıyor mu bilmiyorum ama yapıyorsa Melih Altıok'u kovsalarmış keşke. Şehit babasına dangalak dediği için hapse bile atılmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…