RedHack soruları

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
RedHack operasyonunda gözaltına alınanlara polis sorgusunda “RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun? Örgüt içindeki görevin ne? Talimatları kimden alıyordunuz? Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi? ” soruları yöneltildi.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında RedHack grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişiye 27 soru soruldu. RedHack’i, ‘sosyal ve yazılı medyayı kullanan örgüt’ olarak niteleyen polis, şüphelilere örgüt yapısı, Gezi eylemleri, örgüt içindeki görevleri, devlet kurumlarının internet siteleri ile kişisel hesapların hacklenmesindeki görevleriyle ilgili sorular yöneltti.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan dizi oyuncusu Barış Atay, uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous’un Türkiye temsilcisi olduğu öne sürülen N.A., RedHack (Kızıl Hackerlar) grubunun kurucularından olduğu iddia edilen ‘Manyak’ kodlu bir kişi, daha önceki RedHack davasında tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y.’nin de aralarında bulunduğu 14 şüphelinin ifadeleri Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince alınıyor.

BAĞIŞ VE GÖKÇEK DE SORULDU

RedHack’in tüzüğünü ve şemasını çıkaran polis, şüphelilere, grubun tüzüğünde yer aldığı iddia edilen RedHack Merkez Komite, Siyasal Büro, Basın ve Enformasyon Bürosu, Teknik Büro, Enternasyonel Büro, Hack Grubu, Askeri Komite ve Alt Grup Komitesi’nin hangisinde görev yaptıklarını sordu. Polisin şüphelilere, “RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun? Örgüt içindeki görevin ne? Talimatları kimden alıyordunuz? Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi? Kimden talimat aldınız? Devletin güvenliğini zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlamaktaki amacınız neydi? RedHack amaçlarının sosyalist bir devlet düzeni kurmak olduğunu açıklamıştı. Buradaki pozisyonunuz ve göreviniz var mı?” sorularını yöneltti.
Şüphelilerin evlerinden alınan bilgisayar imajlarında yapılan incelemede atılan tweetler, paylaşılan fotoğraflar da sorular arasında yer aldı. RedHack grubundan şikayetçi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın mail adresinin ele geçirilmesi ile ilgili sorular da şüphelilere yöneltildi.

''CEZAEVİNDEYKEN NASIL HACKLEDİNİZ?''
Daha önceki RedHack davasında 9 ay tutuklanan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y.’ye cezaevinde bulundukları döneme ilişkin “Cezaevinde bulunduğunuz dönemde Dışişleri, İçişleri bakanlıkları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Diyanet, Emniyet gibi kurumların resmi internet sitelerinin hacklenmesinde nasıl bir görev aldınız?” diye de soruldu.

14 KİŞİ ADLİYEDE
Ankara Redhack operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar Adli Tıp'a çıkarılmalarının ardından adliyeye getirildiler.

BARIŞ ATAY İFADE VERMEDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan dizi oyuncusu Barış Atay polise ifade vermek istemediği savcılıkta konuşacağını söyledi.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25199597.asp

Son düzenleme:
Sordukları sorunun abesliğinin farkındalar mı acaba?

Barış Atay'ı içeri almalarıyla alakalı da güzel bir açıklamaları vardı twitterda.
Gerçekten çok gizemli ve istikrarlılar. :26:

Barış Atay güleryüzlülüğü ve kelepçeleriyle Ankara Adliyesi...

gülümsemek en iyi cevaptır. gülümse Barış Atay!

çok tatlısın Barış Atay, daha da sevdim seni

olayların altından ne çıkacak çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
Sorulara bak hey hat
Nasıl bir yaratıcılıktır bu..

Barış Atay için büyük bir gurur olmuştur bence böyle bir suçlamayla alınmak..
Keşke beni de alsalar..
"Evet o manyak benim aşkım" derdim

#Bak buradayiz savci bey.Sen hangi alemlerde geziyorsun soyle.Ankara Adliyesinde masumiyet yargilanamaz

Güzel insan bunlar..

Sosyalist hacker grubu RedHack, Cuma günü yapılan ve sanatçı Barış Atay’ın da gözaltına alındığı operasyonun ardından AKP'nin TBMM Grup Başkanlığı internet sitesini hackledi.

Grup internet sitesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından bir not bıraktı ve "Cuma günü yaşanan operasyon komedisinden dolayı partim ve milletim adına özür dilerim" dedi.

Kaynak: Redhack AKP'yi de gümletti

DOSYA TERÖR SAVCILIĞI'NDA
Gözaltına alınanlar sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Ancak öğle saatlerinde yeni bir gelişme oldu. Bilişim Suçları Savcılığı görevsizlik kararı vererek dosyayı Terör Savcılığı'na gönderdi. Terör Savcısı Hüseyin Şahin dosyaya bakmakla görevlendirildi.

İlk soruşturmayı da terör savcılığı yapmış, dosya daha sonra Bilişim Suçları Savcılığı'na gönderilmişti.

Kaynak: RedHack sorular - Hrriyet GNDEM

Sorulara bak hey hat
Nasıl bir yaratıcılıktır bu..

Barış Atay için büyük bir gurur olmuştur bence böyle bir suçlamayla alınmak..
Keşke beni de alsalar..
"Evet o manyak benim aşkım" derdim

Barış Atay'ın sesi Redhack in sözcüsünün sesine benziyormuş Med

Şunu da ekleyeyim

Son düzenleme:
Barış Atay serbest

Oyuncu Atay'a üç soru soruldu:
Savcılığın, “Manyak”ı tanıyor musun? 21 Kasım 2012’de ‘Nor FM RedHack temsilcisiyim’ diye bağlanan kişinin sesi sesine çok benziyor o sen misin? RedHack ile sosyal medyadaki sohbet odalarında sohbet ettiniz mi?” sorularına Barış A., “Ben tiyatro ve sinema oyuncusuyum. RedHack’le herhangi bir bağlantım yoktur. Herhangi bir parti üyesi değilim. RedHack üyeleri ile herhangi bir yazışmam yoktur. Benim kendi Barış A. ismim dışında herhangi bir rumuzum yoktur. Bilgisayar konusunda herhangi bir sertifikam yoktur. Sosyal medya kullanmıyorum. RedHack üyelerinden herhangi birini tanımam. RedHack sözlüğünü de yapmadım. Sadece Twitter’de benim sesimin benzediğini söylemişler. Manyak’ı tanımıyorum. Nor FM’e hiç bağlanmadım. RedHack’in amacının ne olduğunu bilmem. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmem. Ben yeni evliyim. İşim gücüm var. Oyuncuyum. Bu nedenle serbest bırakılmamı isterim” yanıtını verdi.

‘YURTDIŞINDAYDIM’
Redhack operasyonunda gözaltına alınan sanıklardan T.Y.’ye ise savcılık sorgusunda, “Manyak siz misiniz? Gezi eylemlerinde çağrı da bulundunuz mu?” soruları yöneltildi. Taylan K., sorulara, “Manyak ben değilim, tanımıyorum. Gezi eylemleri döneminde yurtdışındaydım. Gezi eylemleri nedeniyle zarar gördüm. Taksim’de kafe işletiyorum, niye çağrı yapayım” yanıtını verdi.

Savcı, bazı şüphelilere, “Gezi eylemlerine katıldınız mı? Eylemlerle ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundunuz mu?” sorularını da yöneltti.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25207036.asp

Son düzenleme:
Gezi olaylarının acısını nereden çıkaracaklarını bilemediler.
Öğrenci evleri meselesi de geziyle alakalı bence.
O bitti bu başladı şimdi.
Sonra başka bi şey başlar... Sonra yine yine yine...
Barış Atay ın açıklamasında en sevdiğim kısım ise;

''Nasıl serbest bırakıldığımızı da söyleyeyim; sanırım ‘insanların kendi rızası vardı’ ya da ‘satıcı değil içiciyiz’ dediler ki serbest bırakıldılar. Çünkü bu ülkede tecavüz ve uyuşturucu madde kullanımı dışında ne yazık ki kimse serbest bırakılmıyor.”

RedHack, AKP'nin TBMM Grup Başkanlığı sitesini hackledi.

Sosyalist hacker grubu RedHack, Cuma günü yapılan ve sanatçı Barış Atay’ın da gözaltına alındığı operasyonun ardından AKP'nin TBMM Grup Başkanlığı internet sitesini hackledi.

Grup internet sitesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından bir not bıraktı.

İşte o not:

“25.11.2013 TARİHLİ AKEPE MECLİS GRUP TOPLANTISINDA HÖYKÜREN BOŞBAKAN, CUMA GÜNÜ 14 MASUM GENCE KARŞI YAPILAN REDHACK ŞAKLABANLIK OPERASYONU NEDENİYLE EN YÜKSEK SEVİYEDEN ÖZÜRLERİNİ BEYAN ETTİ.
'CUMA GÜNÜ YAŞANAN OPERASYON KOMEDİSİNDEN DOLAYI PARTİM VE MİLLETİM ADINA ÖZÜR DİLERİM.' DİYEREK DUYGULARINI İFADE EDEN BOŞBAKAN, SAVCIYI ARADIĞINI FAKAT KONTÖRÜ OLMADIĞI İÇİN MEKTUP GÖNDERDİĞİNİ KAYDETTİ.”

Angry, gerçi yazıyı paylaşmışsın ama RTE'nin kontörü olmadığı bilgisini içeren yazıyı ayrıca paylaşmak istedim.

Madem o kadar cesurlar neden o maskeye ihtiyaç duyuyorlar?bi de biraz kitap okusunlar 2 kelimeyi bir araya getiremiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…