Red Flag?

kristalkupe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2022
606
456
33
Arkadaşlar bu tabiri yeni duyar oldum ne demek red flag? İlişkilerde erkekler için kullanılan bir şey mi sadece, bi işaret sinyal gibi bir şey mi? Red flag verdi mi dicez red flag oldu mu cümlede nasıl kullanılıyor cool bişeymiş kullanayım Buna sebep olan davranışlar nelerdir kendi ilişkinizde olan ya da şöyle şöyle yapmak red flag diye örneklendirebilir misiniz

red flag, genelde romantik iliskilerde her seyin normal gibi gittigi donemlerde goze carpan, ilerde cok buyuk sorunlara yol acma potansiyeline sahip durum veya davranislara denir.

ornek, benim icin bir kadinin bihter ziyagil'e aglamasi en buyuk red flag'lerden bir tanesidir.
ekşi sözlük böyle der mesela hfmfhfds

R -Rosa- senin uzmanlık alanın yavrucum.
Geldim aşkım.
Olası kötü muamele, mutsuzlukların işaretçisi olan davranış kalıpları diye açıklayabiliriz red flagi.
Mesela bir erkek sözlerine sadık kalmıyorsa baştan elenir bende. Ya da ufak tefek de olsa yalan söylemesi, bana olmasa bile insanlara kaba davranması, fazla ucuzcu olması, tartışırken etrafa saldırması (bugün duvarı yumruklayan yarın beni yumruklar), şakanın ya da eleştirinin dozunu kaçırması ve hatta bir dozunun olabileceğini idrak edememesi vs. gibi çoğaltabiliriz. Yani başta ufak tefek sorunlar olarak gördüğünüz şeyler büyüyor zamanla ve bdv'ye konu oluyor.

Genelde tanışma/ flört döneminde kullanılıyor. Sevgili/ eş adayını eleme kriterleri. İlla negatif olması gerekmiyor yani. Misal benim için alkol kullanması red flag dir sizin için alkol içmeyişi red flag dir. Bu durumlarda hemen kartı cebinizden çıkartıp gösteriyorsunuz :) Bizimle değilsin, derhal sahayı terk et diyorsunuz jahshjsjs Şaka bir yana.. Her kelimeyi de ithal edip kullanmasak olmuyor zaar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…