• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ranza alarak hatami ettim

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
2.5 yas ve 6 yas cocuk odam cok kucuktu oyuzden esim ranza olsun dedi. kizim ustte yatar diye dusundum ama kucuk olan surekli uste inip cikiyoe gun icinde dusecek diye korkuyorum pismab oldum sonradan. :( bana kalsa yavtu yatakli karyola alacaktim esim ranza daha iyi deyince tamam demistim ama kucuk beni korkutuyor:(

2.5 yas ve 6 yas cocuk odam cok kucuktu oyuzden esim ranza olsun dedi. kizim ustte yatar diye dusundum ama kucuk olan surekli uste inip cikiyoe gun icinde dusecek diye korkuyorum pismab oldum sonradan. :KK43: bana kalsa yavtu yatakli karyola alacaktim esim ranza daha iyi deyince tamam demistim ama kucuk beni korkutuyor:KK43:
Yavrulu yataklar bir süre idare ederdi sizi küçük büyüyünce ben orda yatmam demesi garanti, kuzenimin çocukları yaşadı aynı durumu ben sığıntı değilim demişti küçük :)
İlk alınca hevesle iner çıkar ama sonra alisirlar aklına bile gelmez emin olun. İçiniz rahat edecekse merdivenin altına yorgan vs serin bir sure

sormayin valla cocuk odasina gittimi pesinden gider oldum kucugun korkuyorum

Merdiveni çıkarın.. Siz veya eşiniz uyuyacağı zaman büyük çocuğunuzu yataga çıkarın bence... Gece wc sıkıntısı vs olursa da seslenince duyarsanız sorun olmaz.. En azından gün içinde sürekli yoklamak ve diken üstünde olmaktan iyidir.

2.5 yas ve 6 yas cocuk odam cok kucuktu oyuzden esim ranza olsun dedi. kizim ustte yatar diye dusundum ama kucuk olan surekli uste inip cikiyoe gun icinde dusecek diye korkuyorum pismab oldum sonradan. :KK43: bana kalsa yavtu yatakli karyola alacaktim esim ranza daha iyi deyince tamam demistim ama kucuk beni korkutuyor:KK43:
Yavrunyatak ranzadan daha kotu , kapatmak icin yorgani yastigi toplamak gerekiyor.yer yatagindan hic bir farki yok .ranza daha

sormayin valla cocuk odasina gittimi pesinden gider oldum kucugun korkuyorum
Ikeada sergilenen ranzalarin merdivenlerine kimse tirmanmasin diye pileksi plaka takıyorlar. Siz de o sekilde tak cikar bir sey yaptirabilirsiniz. Sabah yataklari toplayinca takar gece yatarken cikarirsiniz.

Yavru yatak kötü ya, kullanışlı değil toplamak için her gün yatak kurup kaldırmak gerekiyor. Çocuk biraz büyüyünce olmaz. Biri yer yatağında yatar gibi duruyo ya da çocukları yan yana yatırır gibi. Ranza daha iyi.
Ranza merdiveni koruyucular var onlardan bakabilirsiniz sizinkine uyan bir şey ayarlayabilirsiniz, ya da mekanizması müsaitse merdiveni sökebilirsiniz gündüz.

Bence en doğru kararı vermişsin. Şuan heves için inip çıkar bir süre sonra sıkılacak yerini kabul eder

Ikeada sergilenen ranzalarin merdivenlerine kimse tirmanmasin diye pileksi plaka takıyorlar. Siz de o sekilde tak cikar bir sey yaptirabilirsiniz. Sabah yataklari toplayinca takar gece yatarken cikarirsiniz.
Ben de bunu tavsiye edecektim. Merdivene bişi koyup kullanılmaz duruma getirin. Uzun vadede mantıklı bir iş yapmışsınız. Küçük büyüsün benim de planım ranza

Merdiveni çıkarın.. Siz veya eşiniz uyuyacağı zaman büyük çocuğunuzu yataga çıkarın bence... Gece wc sıkıntısı vs olursa da seslenince duyarsanız sorun olmaz.. En azından gün içinde sürekli yoklamak ve diken üstünde olmaktan iyidir.
sizce gerçekten mantıklı mı 6 yaş çocuğunu yatağa çıkarmak ve orada hapis gibi,kendi imkanıyla asagi inememesi?
Biz büyükler için bile kabus olur herhalde asla kendi başımıza inemeyecegimiz yüksekçe bir yere bırakıp 'sen uyu' deseler.
Bir de gece korkarsa,WC sıkıntısı olursa falan seslenir demişsiniz. Bagiracak bagiracak kardeşini de rahatsız edecek. Bagiracak,sesi gelmedikçe korkacak,ağlayacak. Sabah uyanacak,sanki kötürüm. Birisinin gelip onu kucağa alıp yataktan indirmesini bekleyecek.
Ya da çocuk aklıyla endiselenip aşağıya atlamaya karar vericek, canını acitacak
Kabus gibi resmen.
İnsanlar artık iki yaş bebeklerine hiç yukseltisi olmayan Montessori yataklar alıyor, çocuk küçük yaşta kendi işini kendi yapma becerisi edinsin diye, sizin verdiğiniz öneri...
"Çocuğumun psikolojisini nasıl bozarım" içerikli bir yorum olmuş bence. O yüzden beğenmedim.

Madem açıklama istediniz

Bende bu sebeplerden ranza aldım. Büyük 7 yasinda ,küçük 3 e girecek. Biz merdiveni takmadık, ama büyük oğlum alt ranzada yatıyor , küçük biraz daha aklı erene kadar beşiğinde yatacak. Şu an için ona tek kisilik yatağa yatıracak ve ranzanin merdivenini takacak kadar guvenmiyorum

Back