Ramazanin son gunlerinde yasanan olay. [kindar miyim]

Lamiha

MEOW!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.351
647
Ay kizlar siz soyleyin. Benim 16 yasinda bi kiz kardesim var turkiyede okuyor. Simdi tatil geldi geri buraya. Bende ailemden iki uc saat uzaklikta biyerde oturuyorum. Kardesim amcamlarla birlikte iftara geldiler bana. Ilk kez geldi kardesim. Evimde bi kedimiz var kardesim aslinda korkar ama o gun gayet sakindi ayni ortamda bulundu hatta kediyi gozlemleyerek bu kedi biraz tembel dedi.
Neyse iftara oturcaz herkes zamaninda yemegini sicacik yesin diye gozum hep masadaydi. Kosturup durdum. Bu arada kiz kardesim kediden korktugunu soylemis masadakiler yok bisey yapmaz diye gulerek gecistirmisler kuzenlerim falan. Neyse bunlar kediyi salondan disari cikarmislar bende gorunce mutfaktan seni atillarmi diye seslendim severek. Herzamanki halim. Kardesim sofradan kalktigi gibi obur odaya girdi noldu falan diye seslendim iki kez yanina gittim ama beni azarladi firca cekti. Ben sasirdim cikmak zorunda kaldim odadan. Telefonuma bi baktim annem msjlar yagdirmis. Sen ne bicim ablasin kardesini sogutmak icin elinden geleni yapiyon. Senden nefret ederse sen gorursun. Kedinin rahati icin kardesine boyle davranmak olurmu o misafir. Falan baya saydirmis. Kardesimin yolladigi mesaji gonderdi ablamin beni dovmedigi kaldi sirf kedisine tembel dedigim icin yazmis. Nefret ediyom iyiki bizden uzakta falan. Neyse bu gucu almis annemden geldi yanima mutfaga bi kiziyo bana bi kiziyo anlatamam. Sonra gitti annemle telefonda konustular. Mahcup oldum esimede. Neyse annemin bana dedigi en son ya kedi gitmezse bidaha evine adim atmam secimini yap ya kedi ya biz. Okadar zoruma gittiki sonucta ben 22 yasinda ablayim. Kardesime demis kendini iyi hissetmiosan cikma odadan diye. Neymis kardesimi kaybediomusum falan filan. Ona ilgi vermemisim. Ve bu benim cok zoruma gitti annemin anne olarak sormasini beklerdim ama bir olup bana karsi oldular hayal kirkligina ugradim. Kardesimle telefonda konusurken yengem anlatmaya calismis ama nuh diyo peygamber demiyo. Beni sucluyo. O gundur anneme karsi muhabbetim gitti cunku biliorum ilk firsatta yine kardesimi savunacak.. Ki yalan konusuyo benim zoruma giden bu. Resmen iftira atio dovmedigim kalmista kedinin rahatini dusunmusumde.. O gun cok agir laflar isitmek zorunda kaldim annem tarafindan..

Bugunde annem kac gundur yogun evleri supuremedim dedi. Dedim koca kiz evde niye soyleniyon yapsin dedim. Yine basladi sen kardesinle ugrasiyosun kiskaniyon onu. Kincisin. Bizde sana yaparsak tek basina kalirsin o daha kucuk gibi seyler soyleyip beni blokladi.

Cok kizginim ama bu sefer peslerinden gitmicem. Hep gonullerini almak icin gunler haftalar ugrasirim halbuki sucum gunahim yok. Kardesimi neden kiskanayimki. O gelecek diye hediyeler aldim, hep ilgilendim. Simdi babamida doldurur evde. Eskiden adaletine guvenirdim ama simdi herkes beni yargiliyo ablayimya.

Kusura bakma ama kendisini kediyle kıyaslayan bir aileyi okuyunca istemsiz yere güldüm :)

Kardeşin ergenlik triplerinde sanırım hadi o yüzden onu geçiyorum ama annende bir garipmiş. Kedi konusuna gelince, böyle herkesin üzerine atlayan saldırgan bir kedim olsaydı korkan bir misafir geldiğinde birkaç saatliğine diğer odaya götürürdüm. Ama sakin bir kedin varmış, hayvancağız gezsin etrafta ne olacak kime zararı var ki? Yani bence kedi işin bahanesi olmuş, kardeşin o olmasa bile başka bir şeyden huzursuzluk çıkarırmış yine. Böyle şeyleri okuyunca bazen iyi ki tek çocuğum diyorum.

kusura bakma ama ağının ortasına çaksaydın kardeşinin. saçmalığa bak ya

Ergenlik tamamda kedi iste tembel kendi dedi yorgundu kendi halindeydi. Zaten durmamis olsa salak degilim alir gotururdum. Benim zoruma giden annemin annelik anlayisi boyle taraf tutmasi. Anlamadan dinlemeden, yengemi bile dinlemek istememisti. Unutamiyorum o gunu cunku cok agir sekilde konustu iki gun agladim kendime gelemedim. Sucumun ne oldugunu anlamadigim icin. Az ilgilenmisim kardesimle. O degilde bende ablayim hani bi misafir o sekilde davranmaz burnumdsn getirdiydi gunumu.

bnce eksik anlattigin birseyler var.
olayin gecmisi var. tabani var, zemini var. biseysi var yanii, he?

bnce eksik anlattigin birseyler var.
olayin gecmisi var. tabani var, zemini var. biseysi var yanii, he?

Abla kardes eskiden anlasamazdik ama su bir yil cok iyiyiz aslinda. Normal bi gundu hatta hediyeler aldim kardesime geldiginden beri ilgilendim msjlar attim. Hep tek tarafliydi ama bu sorun degil. Iste o gunu ne oldu anlamadim kendi kendne triplere mi girdi noldu bilmiorum

komikmiş gecer takma kafana

Ooh ozaman altindan kalkamazdim. Yengem amcam cok sasirdilar zaten bana davranis seklinden. Bagirmasindan vs. Anneme guvenim tamamen gitti. Kiskaniyomuyum diye dusunuyorum ama yok ya ne biliyim

alınganlıkta sınır tanımayan kardeş ve onu destekleyen anne.abla olmak gerçekten zor hep suçlanan biz oluyoruz.ne diyeyimallah kolaylık versin çokta takma emin ol tıpış tıpış gelirler.sonuçta sen bir ABLASIN.

annen hatalı ablandır o dicekti büyün o senin milletin yanında trip yapma ablana kalk yardım et adam gibi yemeğini zıkkımlan gel ergenliğin yeri zamanı değil dicekti.bak ozaman ablya bi daha saygızıslık oluyomu annende rahat ederdi böle davransaydı.

çok komik benimkilerde kuşumla kıyaslıyorlar kendilerini
uzun bir süre hiçbir şekilde görüşmem seni yokluklarıyla tehdit ediyorlarsa sende görüşme bir yok olsunlar da görsünler günlerini..evdeki ufağın bir taraflarını iyi kaldırmışlar..misafirliğe gittiği evde ev sahibine nefendi davranması gerektiğini öğretememişler terbiyesize.

pek abla kardeş ilişkisi yok heralde sizde. Ama kıskanç olan ufaklık sanki annenizide iyi doldurmuş gibi görünüyor.

Ev havyanlarindan cok fazla hoslanmam, evde kedisi/kopegi olan arkadaslarima gidecegim zamanda kibarca disariya yada baska bir odaya gecirmelerini rica ederim. Gayet gulerek eglenerek benimle alay ederek istegimide geri cevirmezler sagolsunlar (ne yalan soyliim bende bu konuda kendimle alay ederim haha).

Kizkardesiniz kucukmus, ustelik aileniz tarafindan ozleniliyormus yani hafiften simartiliyo belliki, biraz cahilligine vermenizi tavsiye ederim. Sevmiyor kediyi madem, ozaman bi aksamda salonda olmayiversin kediniz ne olmus ki. Onceden hesap edemiyomusunuz. Kardesinizin huyunu bilmiyormusunuz. Yada kediyi baska odaya almislarsa yorum yapmayin, madem dellenmek icin yer arayan bi kizkardesiniz var.

Karsi tarafi degistirmek zordur, ama olaylari kendimiz icin kolaylasacak hale getirmek kolaydir.

Ayıp ama yaptıkları. O ufak diye diye şimdiden şişirmişler iyice şımartmışlar. Küçük çocukları böyle ayrı şişiren halam var küçük kızı prenses garibim iki ablası hizmetçisiydi. Hoş evlenince baya zorlandı o ayrı mesele ama. Aynısını annen de yapıyor belli.
Hele o kedi mi ben mi diyenlere ayrı sinirleniyorum. O da evin bir ferdi oluyor. Benim rahmetli kedim varken annemin bir arkadaşı geldi. Yok kediyi kilitleyin ben korkuyorum. O zaman açıkça dedim. Burası onun da evi. Siz oğlunuzu misafir erkekten korkuyor diye ayrı bir odaya kilitlerseniz ben de kilitlerim dedim. Kadın bozuldu bir daha gelmedi. Gelmesin.
Anneniz de kardeşiniz de size ayıp etmiş. Sakın onlar yüzünden zavallı kedinizi alıştığı yuvadan koparmayın.
Bencillik yaptıkları. O kedi olmasa kardeşiniz başka şeyden yine kavga çıkarırdı anneniz her ne olsa siz büyüksünüz diye yine size yüklenirdi zaten.

Kardesinizi baya bir simartmislar asıl o gelip ablaciğım yardım edeyim bir işin ucundan tutayım gibi tavır göstermeliydi.

tamam misafirdir filan ama ben kardeşimi evimde asla misafir gibi görmem. Onun evinde de öyle hissetmem.hediyeyle filan olmuyor kardeşlik malesef.

Ama kedi konusunda kardesinizin korktugunu anladiginiz an cikarmaliydiniz odadan bence.kiz gerilmis gerilmis sonunda çıkmış gerginlik bir yerden.kedi sevmeyen korkan kisi hiç sevmez yaklasmaz .

Israrla orda kalması iyi olmamış kedinin.

Haa ben çok severim kedileri o ayrı.

Annenin davranışını o kadar komik buldum ki.. Kardeşinle ergence duyguları yüzünden böyle bir sorun yaşadıysan da annenin biraz (!) mantıklı olması gerekiyordu. Sende kediyi seç zaten onlar arar sorar iki güne kalmaz. Umursama

Bu durumun öncesi vardır diye düşünüyorum. Bir şeylerden dolmuş size kardeşiniz. Sonra da ya bahane aramış ya da alınmaya hazırmış.

kardeşin ergen, takılmış, büyütmüş, abartmış da annen neden bu karışmış olaya anlam veremedim doğrusu. Yani senin yerinde ben olsam bende sinir olurum kardeşinin davranışına. ama annene daha çok kızardım. ikiniz de evladısınız onun. Taraf tutup sizi kırmak yerine kardeşin ona mesaj attığında kardeşine de sana da gereken şeyleri söyleyerek tarafsız bir şekilde orta yolu bulabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…