Ramazanda yemek :/

Sorunuz neler yapabilirim üzerine olduğun için içimde kokan fırtınalardan söz etmeyeceğim. Zira şuan küfürler yağdırasım geldi.

16 adet tavuk birzola, ya da büyük paket kanat aldırın. Yıkayıp tuzlayın, biraz dilediğiniz baharatlardan ekleyin. ( karabiber ve kekik çok yakışıyor ) 7 8 adet patatetiside yuvarlak yuvarlak kesin, tuzlayın ve hepsini birden fırına atın. Yanına 4 veya 5 su bardağı pirinç yapın. (10 kişiden fazlası yer )

Çorba ve dilerseniz börekte ya da salata da yaparsınız. Alın size öküz doyuran yemek..
..

Bir diğer yemekte 1.5 kilo köfte alın kasap köftesi ya da kendiniz kıyma alarak yapın. Patatesle birlikte fırına atın. Dilerseniz yanına pilav yapın.
..

Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene
bu akilla devam edersen yarin dayak yersin karniyarik niye 15tane degildi diye..zikkim yesin diyecegine yarina menu belirliyorsun ..pesssssss..

Zikkimin kökünü yesinler açık ve net...
bir defaya mahsus yapabilirm bende ama evde çocuk varsa hamileysen falan zaten yemek işi stresli iş,1 kg pirinç 7 yetişkin adama anca 15 senedir yemek yapıyorum ama tam düşüştürebilirmiyim bilemem,dediğim gibi eşimin hatırına bir dafa yaparım,bu arkadaş ve eşi arasında iletim eksikliği var bence

İletişim iki insan arasında olur,konu sahibinin eşi bu tanıma pek uymuyor...

bu akilla devam edersen yarin dayak yersin karniyarik niye 15tane degildi diye..zikkim yesin diyecegine yarina menu belirliyorsun ..pesssssss..

Eşinin arkadaşları ''aman da pek becerikli karın varmışşşşş'' diyeceklermiş ya...Ama şunu bilmiyor ki,15 karnıyarık,üstüne 1 tepsi su böreği ve kırk kat baklava da açsa yollasa,bu baklava niye 41 kat değil,su böreğinin kıyması niye az diyecekler!!!Anlamıyorrrr yaranılmayacağını anlamıyorrrr.

saçma,imsanlık namına bir defa yaparsın,bahane kocasının söyledikleri hizmetçi arıyor bunlar kendierine,insan ilk ailesine önem vermeli,apermenın giriş kapısını bir yıldır silen yok sileyim dedim eşim gördü demedik laf bırakmadı insan eşini ezdirmemeli hiç kimseye

Tamam da kızlar kocasına çok kızmışsınız da bayan ikinci çocuğuna hamile, bayanın endişeleri doğru bi nebze kaç yılık evli.
7erkek de çok değil. Nasıl ki bi erkek üzerine düşen bazı şeyleri yapması gerekiyorsa kadın da biraz bilmeli kendini alıştırmalı.
Benim kocam da biraz hanımefendi gibi..
Biraz da işin tersinden bakın, erkekler en basitüzerine düşeni bile yapamıyorsa nasıl saydırırız değil mi. AAdamın yaptığı hoş değil evet ama sürekli buna benzer şeyler oluyorsa patlamış olabilir.
Misal ben de patlıyorum bazen eşime. İnsan hayat arkadaşından bişeylerin ucundan tutmasını istiyor.
Benim eşim erkek olmasına rağmen yemekten hiç mi hiç anlamaması eline hiç yakışmaması beni bile deli ediyorsa eşi de öyle olabilir.
Burada sizin yapmanız gereken insanoğlunun beceremeceği şey yoktur şu dünyada kendinize güvenin önce ve ilgi alanınız başka şeylerdeyse onları bırakın ve yemeklerle yemek siteleriyle iilgilenin. Yeni şeyler deneyin ve mümkün olduğunca ev yemekleri yapın. Dışarda fazla yemek yemek insanı evde yemek yapmaktan soğutuyor. Çevremizdeki büyük komşulardan yardım alın. Misal sorun ayşe abla yedi erkeğe yemek yapcam kaç bardak pirinçten yapayım kaç kg fasulye yapayım diye. İnsanların tecrübelerinden faydalanın.

Bence hepsi topluca bu öküzcanlari doyurma gayreti içinde.
kadesacım,ramazanda misafir için hazırlık yaparken stere giriyorum,normalde az yaptığımdan çok yapınca ayarı tuturabilirmiyim beğenirlermi diye,

Hamile ve çocuklu halinle yemek yapıp yolluyosun yetmez diyolar bunu dile getiriyolar.Yetmiyo bide üstüne eşinden laf işitiyosun.Bence bidaha yollama.Adamların üslubu belli.Gene bi laf ederler bu sefer daha çok üzülürsün.Sen eşini çocugunu doyuruyomusun tamamdır.Kendini kimseye ispatlamak zorunda değilsin.

Canım benim,hç birimiz annemizin karnında öğrenmedik,tabi ki yapıyoruz,evimize gelen misafiri de ağırlıyoruz,eşimize de sofra kuruyoruz.Ama burada olay hamile bir kadının her gün toplam 8 erkeğe diğerlerinin eşleri hiç yapmadan tek başına yemek hazırlaması kısacası SEMER VURMA olayına giriyor.Bu iş beceri gösterme olayından çıkmış,tek kişiye VUR ABALIYA olayına dönmüş,üstelik eşinin tavrı ve aşağılaması da cabası...Biz konu sahibi gözünü açsın,bir gün o yaparsa diğer gün diğerlerinin eşleri yapsın,bu iş sıraya konsun,kimse enayi yerine konmasın istiyoruz.20 yaşındaki bir kızcağıza da bu kadar yüklenilmez.

Ben ilk mesajı okudum açıkçası diğer yazdıklarını okumadım. Hergün arkadaşa yemek yaptırmaya çalıştıklarını bilmiyordum.
Yemek konusunda iyi değilim dediği için o konuya odaklandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…