Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba doktor bana progestanı fitil olarak koymamı söylemişti hatta eczacı ağızdan desede alttan fitil gibi koyacaksınız dedi üstüne basa basa sizde öyle kullanabilirsiniz bence12 saatte bir içildiği için oruçta tutamıyoruz doktorda taviz vermedi bi çözümde sunmadı. Bu durumu yaşayan var mı?
Nasıl yani normal hapı mı fitil olarak kullanabilirimMerhaba doktor bana progestanı fitil olarak koymamı söylemişti hatta eczacı ağızdan desede alttan fitil gibi koyacaksınız dedi üstüne basa basa sizde öyle kullanabilirsiniz bence
Evet normal ağızdan alınan hapı fitil olarak koymamı söyledi özellikle ağızdan almıcaksın dedi ve ben öyle yapmıştım, burda çok fazla da denk gelirsin bazı doktorlar aşağıdan koydurabiliyor.Nasıl yani normal hapı mı fitil olarak kullanabilirim
Ama onun ayrı fitili var diye biliyorumEvet normal ağızdan alınan hapı fitil olarak koymamı söyledi özellikle ağızdan almıcaksın dedi ve ben öyle yapmıştım, burda çok fazla da denk gelirsin bazı doktorlar aşağıdan koydurabiliyor.
Aşağıdan koyulunca da orucu bozuyor oruç için söylediyseniz eğerEvet normal ağızdan alınan hapı fitil olarak koymamı söyledi özellikle ağızdan almıcaksın dedi ve ben öyle yapmıştım, burda çok fazla da denk gelirsin bazı doktorlar aşağıdan koydurabiliyor.
Hayır ya normal hap size yarın resmini atim özelden şimdi yataktan kalkamıcamAma onun ayrı fitili var diye biliyorum
Aşağıdan koyulunca bozulmuyor diye biliyorum ben biraz araştırdımAşağıdan koyulunca da orucu bozuyor oruç için söylediyseniz eğer
Gerçekten mii?? Üzüldüm buna bu ay aşılama olmayı düşünüyordum 2. Kez. Sürekli de kendimce herhangi sorun olacak birşey yok diyordum. Nasıl bozuyor anlatır mısınız? Özelden de yazabilirsinizAşağıdan koyulunca da orucu bozuyor oruç için söylediyseniz eğer
Çok iyi olur sağolunHayır ya normal hap size yarın resmini atim özelden şimdi yataktan kalkamıcam
Hatta şeyi düşünüyordum acaba iğne orucu bozar mı diye??Aşağıdan koyulunca da orucu bozuyor oruç için söylediyseniz eğer
2 tane falan kalmıştıÇok iyi olur sağolun
Ya ama araştırmıştım bozmuyo deniliyo sonuçta mideyle alakalı bişey değil bide kana geçmiyo ki tıpbi bi açıklaması vardı hatta ama hatırlamıyorum şuanHatta şeyi düşünüyordum acaba iğne orucu bozar mı diye??
Yani bende okudum bozmaz diyor ama dışardan vücuda giren birşey olunca aklıma bi takılmıştı açıkçası, progestanı da fitil olarak koyunca bir sorun teşkil etmez diye düşünmüştüm. Yengem hoca bir sorim bakalımYa ama araştırmıştım bozmuyo deniliyo sonuçta mideyle alakalı bişey değil bide kana geçmiyo ki tıpbi bi açıklaması vardı hatta ama hatırlamıyorum şuan
Gerçekten mii?? Üzüldüm buna bu ay aşılama olmayı düşünüyordum 2. Kez. Sürekli de kendimce herhangi sorun olacak birşey yok diyordum. Nasıl bozuyor anlatır mısınız? Özelden de yazabilirsiniz
Hanefi mezhebinde imamı azama göre bozuyor, kaynağıyla birlikte açıklamasını bulduğumda paylaşabilirim sizinle. İğne de aynı şekilde içerisindeki sıvı damar yoluyla vücutta gezdiği için hanefiye göre orucu bozan şeylere giriyor. Ortada zaruri bir durum varsa gününe gün kaza edilir bu durumlardaHatta şeyi düşünüyordum acaba iğne orucu bozar mı diye??
Aşağıdan koyulunca bozulmuyor diye biliyorum ben biraz araştırdım
Ömer nasuhi bilmen büyük islam ilmihali kitabından paylaşıyorum, burda da aynı bilgi veriliyor. Şafii mezhebinde farklı görüşler vardır ancak ihtiyatlı bulunan görüşler bunlar olarak belirtilmişYani bende okudum bozmaz diyor ama dışardan vücuda giren birşey olunca aklıma bi takılmıştı açıkçası, progestanı da fitil olarak koyunca bir sorun teşkil etmez diye düşünmüştüm. Yengem hoca bir sorim bakalım
Anladım çok sağolun ya insan huzursuz oluyo tutumayıncada doktor kaza edersin dedi kullanman lazım 12 saatte bir 1/ saati geçerse doz aşımı oluyormuşÖmer nasuhi bilmen büyük islam ilmihali kitabından paylaşıyorum, burda da aynı bilgi veriliyor. Şafii mezhebinde farklı görüşler vardır ancak ihtiyatlı bulunan görüşler bunlar olarak belirtilmiş
Anladım teşekkür ederim.Ben de bir duyum almıştım o yüzden tedirgindim. Bakalım iğne ve progestan kullanacak olursam dediğiniz gübü kaza yaptım artıkHanefi mezhebinde imamı azama göre bozuyor, kaynağıyla birlikte açıklamasını bulduğumda paylaşabilirim sizinle. İğne de aynı şekilde içerisindeki sıvı damar yoluyla vücutta gezdiği için hanefiye göre orucu bozan şeylere giriyor. Ortada zaruri bir durum varsa gününe gün kaza edilir bu durumlarda