ramazanda oruç tutacak mısınız???

symslow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
1.183
4
kızlar ben geçen sene malum hamişlik tutmadım hiç ondan önce de tutmadığım bazı günlerim oluyordu
üniversitede hep tutardım ama sonra fibromiyalji hastalığımdan dolayı bir sürü ilaç falan alıyordum gerçi bunları sahur ve iftarda da alabilirdim ama ben biraz da ramazanda oruç tutmanın gerginlğini yaşayamadım vücudum kaldırmadı
bu sene de emziriyorum acaba sütümü etkiler mi ya da bebeğime şu anki kadar rahat davranabilir miyim gergin bitkin olmaktan çok korkuyorum
bu sene bir de tam yaz ayı tabiki sıcak soğuk bahane değil dayanmak önemli sabretmek önemli

siz ne düşünüyorsunuz

ben tutarım her sene bu yılda tutucam allah nasip ederse..ama cnm emziriyosan bence sen tutma..biliyosunki sütün aldıgın gıdalarla besleniyo..

doktor sütü etkileyen tek şey su demişti tabi yediklerimiz de önemli ama su içersen sütün çok olur demişti zaten suyu seven biri değilim şimdi zayıflamak için su miktarımı artırdım o kadar

tutmayı çok istiyorum ama sanki tutamayacakmışım gibime geliyor çünkü ben beslenmemi aksattığım zaman sütüm hemen etkileniyor.tutamam heralde.canım bende aynen geçen sene hamilelikten dolayı tutamamıştım hiç.benimki birde sorunlu bir hamilelikti düşük tehlikesi kanamalar falan.artık seneye tutarız inşallah.

bende tutmayı düşünmüyorum çünkü dediğin gibi su çok etkiliyor sütü,zaten bu aylarda iyce azalmaya başladı bide bu sıcaklarda susuz geçirirsek süt miktarı bayaa bi düşer sanırım

arkadaşlar benim nacizane tavsiyem tutmayın derim.ne kadar güzel(maaşallah)süt verebiliyorsunuz sütünüz etkilenir.zaten dinimizde de böyle zaruri durumlarda esnek.kazaya bırakabilirsiniz.daha sonra ara ara tutarsınız.önce bebişiniz derim.bence annelik de bir ibadet

günaydın kıslar ben 8.aya giriyom hamileyim ve 9.ayıma denk geliyo ramazan tutmasam sorun olurmu çünkü çok susuyom böbreklerimde taşlar var ve bebegim çabuk acıkıyo karnımda

günaydın kıslar ben 8.aya giriyom hamileyim ve 9.ayıma denk geliyo ramazan tutmasam sorun olurmu çünkü çok susuyom böbreklerimde taşlar var ve bebegim çabuk acıkıyo karnımda

tutma canım tabi sen hamilesin ve son aylar daha sık acıkıyor insan hem su çok önemli
bı sıcak havalarda nasıl dayanıcaksın

teşekkürler cnm bi danışıyım dedim yinede bide benim günde 3.5litre su içmem lazım taşlarım sıkışmış düşüremiyom zor olurdu ramazan ayı hastane ayım olurdu die endişeleniyodum

ya benim de az da olsa sütüm var iyice azaldı ama yine de bebeğime veriyorum ara ara, o zamana kadar kesilmezse tutmam, gerçi kesilse de bebeğe tahammülümü azaltacağı için tutabileceğimi sanmıyorum buralar çok sıcak malum günler de uzun, bebeğimle güler yüzlü vakit geçirebilmem lazım

kıızzz musyasss canımm yaa ne kadar çabuk oldu 9 ay yaa.görüşemiyoruzda artık.ben sohbete girmiyorum artık bi tek şubat annelerine katılıyorum o kadar.nasılsın bakalım??az kalmış bebişin gelmesine.allahım sağlıkla kurtarsın canım.

Geçen sene yani hamileyken tutmuştum ama şu an emzirdiğim için tutamam gibi görünüyo..

Bi deniycem sütümde azalma olmassa yine tutarım heralde..

kısmet olursa tutmayı düşünüyorum..zaten ek gıdaya geçtik sütümü çok fazla etkileyecepğini düşünmüyorum..geçen yıl tutamamıştım zaten..bu yıl tutarım allah izin verirse.

Ben hıÇbırsene atlamadan orucumu tuttum....tutmayınca kendımı rahatsız hıssedıyorum...huzur verıyor ramazan ayı bana...o yemek telası o ıftar saatı huzur dolu...
ılk defa gecen sene hamıleyım dıye tutamadım...bu senede emzırıyorum dıye tutamayacagım..bebeĞım benım herseyım kıymetlım nefesım...onu sÜtsÜz bırakamam....artık seneye allah kısmet ederse tutacagım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…