Ramazanda Domates Yüzde 150, Taze Fasulye Yüzde 100 Zamlandı

Bacım sosyetik mekanlara gitme sende.
Bizim burda kiraz 8 tl , hatta 6 tl ye biraz kötüsünde var.
Ben en çok baklagillere takığım.. Kışın 10 liraya kuru fasülye ve mercimek almak zorunda kaldım, hala içime batıyor

Kuru fasülye bu kışın zam şampiyonuydu Parkonum...

yaşlılık psikolojisi parkunum, sabah erkenden gidip alayım diyorum en baba fiyatlar bana denk geliyor
çok pahalı oldu herşey bu sene ne yapacağız bakalım.. olmadı bir hafta biz sana gelelim, bir hafta sen bize gel öyle geçiririz kışı

Son düzenleme:
Bir kere aldım depreşifim, sonra dedim bu kadar para vermişken biraz daha verir et , tavuk alırım.
Daha da almadımişin kötü yanı çok severim kuru fasülyeyi de...

Aynen öyle...

Sebze meyve zamları kuraklıktan anladık da benzin fiyatları da 6 liraya koşuyor. Benim koca bu sene de caydı araba almaktan :26:

Yakın otursak bir tencere kaynatır paylaşrdık be ofişim.
Sen buraya taşın en iyisi, hem kiraz daha ucuz burda

Aynen öyle...

Sebze meyve zamları kuraklıktan anladık da benzin fiyatları da 6 liraya koşuyor. Benim koca bu sene de caydı araba almaktan :26:

En iyisini yapmış, benzinde vergilerde uçtu gidiyor.
Benimkide sattı arabayı, şirketin arabasına binecek.
Bazen bende satayım diyorum, aylık 400 lira benzin masrafım oluyo, ki işyerim eve yakın

Yurtdisinda en ufak zamda millet sokaklara dokuluyor.
Turkiye'de millet her seyi kabulleniyor.
Bir tepkisizlik var millette.

Yok canım akşam pazarı değil, öğle saatlerinde gideriz!kiraz 10 tl imiş biz de 3 liraya veriyorlar biraz pahalı bizim buraya göre,şeftali 75 kuruştan aldık,kayısı 1,5 elmada 75 kuruş ile 1 tl arasında değişiyor meyve olarak semizotuda 50 kuruş kocaman bir bağı.

Dedim ya canim guneyde olmaniz kaynakli sanirim.Dayimlarda Adanada yasiyor.O da pazar ucuz derdi...Semozotunun bagini 1 liraya aldik bugun bizde.Iki kati.Seftsliyi de 1bucuk liradan..
Ne guzel 10 liraya butun haftalik pazar ihtiyacini gideriyorsunuz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sebze meyve pahalı, bunun sebeplerinden biri çiftçinin ürettiğini doğrudan satamaması, sebze meyve sofralarınıza gelene kadar bir sürü elden geçiyor, her el değiştirişte maliyet üzerine belli bir yüzde biniyor, Ege ve Akdeniz'de meyve sebze çok pahalı olmaz çünkü tarlalar, seralar bu taraflarda.

Bugün bende pazardaydım, domates 75 kuruşla 1 lira arasıydı, soğan 75 kuruş, patates 1 lira, karpuzun kilosu 60 kuruş, kavun tane 75 kuruş, bamya bizde 7 lira, bezelye 1 lira, kiraz, kayısı, şeftali gibi meyvelerin kilosu 1 ila 3 lira arası.
Mesela dereotu aşırı pahalanmış, kış aylarında 25 kuruşa alırsınız, Haziran gelir 1 liraya çıkar, bu her yıl böyledir.

Buraya göre yine de pahalı, sebebini sürekli alışveriş yaptığınız pazarcılar sohbet esnasında söylüyor zaten, yazlık yerlerde yaz aylarında fiyat biraz yükselir, sebep yabancılardan ve yerli turistten kazanç elde etmek.

Her fırsatta zam yapılıyor bir güzel, dana kıymanın kilosu herkesçe bilinen bir marketler zincirinde C.tesi günü 30 liraydı, P.tesi 22 liraya düştü, Allah'a şükür bizler alabiliyoruz, alamayanlara üzülüyor insan, tarla bol ama onlarda imara açılıyor maşallah, ekip biçecek tarla kalmadıktan sonra neyse Allah garibanın yardımcısı olsun.

domates 1.75 e aldım

fasulye en son 3 tl idi

kiraz 10 tl ile 6 tl arasında

börülce bulamadık

bamya da 12 tl. geçen cuma pazarı fiyatları.

kıymanın kilosu 26 tl,

kuşbaşı 35 tl

biz de çok şaşırdık...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…