• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Domates Yüzde 150, Taze Fasulye Yüzde 100 Zamlandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Kuraklık ve don etkisiyle rekolte kayıpları yaşanan meyve fiyatlarında artışlar sürüyor. Domatesin kilo fiyatı yüzde 150’lik artışla 2.5 liraya dayanırken, fasulyenin kilo fiyatı yüzde 100 artışla 5 liraya yükseldi. Zamlar, şeftalide ve kayısıda da yüzde 100'ü buluyor.

Sebze ve meyvedeki zamlar, dikkatleri Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı Haziran enflasyonuna yöneltti. Başta Başkan Erdem Başçı olmak üzere, Merkez'den bir süredir yapılan açıklamalarda, enflasyonun Haziran ayında "belirgin" bir gerileme yaşanacağı öngörüsüne yer veriliyordu. Yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 9.66 ile iki haneye dayandı.

ŞEFTALİ VE KAYISIDA ZAM YARIŞI

DHA'nın İstanbul pazar yerlerinde bir ay arayla yaptığı belirlemeler de, fiyatların meyve ve sebze yükseliş eğilimini koruduğunu gösteriyor. Ramazan ayının da etkisi ile fiyatlardaki artışın semt pazarlarına da yansıdığı görüldü. Mayıs ayı başında kilosu 2.5 lira olan şeftalinin fiyatı bugünlerde yüzde 100'ü bulan artışla 5 liraya kadar yükseldi. Olumsuz hava koşullarından en fazla etkilendiği belirtilen ve bu nedenle de en yüksek fiyat artışının beklendiği kayısının kilo fiyatı ise Mayıs ayında 4 lirayken bu ay 6.50-7-8 liraya alıcı buluyor. Mayıs başında kilosu 2 liradan tezgaha çıkan papaz eriğinin fiyatı Haziran ayında yüzde 200 artışla 6 liraya fırlamıştı. Erik bu günlerde kilosu 5 liradan alıcı buluyor.

DOMATES EL YAKIYOR

Ramazan zamlarıyla taze fasulyenin fiyatı yüzde 100 artarken, dolmalık biber ve sakız kabak fiyatlarının da 2 aydır değişim yaşanmadığı görüldü. Geçtiğimiz ay kilosu 2 lira olan salatalığın kilosu 2.5 liraya kadar, kilosu 1 lira olan domatesin fiyatı da 2.5 liraya dayandı. Diğer taraftan Haziran başında 1.5 liraya kadar gerileyen salkım domatesin fiyatı bu ay tekrar 3 liraya çıktı.

FASULYEDE REKOR ARTIŞ

Tarla ürünü olan bir çok sebzenin fiyatlarında değişim olmaması tüketicinin cebini yakıyor. Geçtiğimiz ay 2-2.5 lira olan taze fasulyenin kilo fiyatı, bu ay yüzde 100 artışla 5 lira. Patlıcanın kilo fiyatı ise halen 1.5-1.75 liralık seviyesini koruyor. Mayıs ve Haziran aylarında 2 lira olan dolmalık biber ve kilosu 1.5 lira olan sakız kabağın fiyatının Ramazan zamlarından etkilenmemesi ise dikkat çekti.

DHA

farkındayım sürekli zam haberi paylaşıyorum ama yetmiyor arkadaş yetmiyor, yemek içmek düzgün beslenmek bu kadar pahalı olmamalı

bu el yakan domateste bi halta benzese de elimin yandığına değse barii:27::27:

1 saat once pazardaydik...Borulcenin kilosu 10 lira.Bu ne ya dedikk..Ne aliyoruz alt tarafi borulce bu!!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 saat once pazardaydik...Borulcenin kilosu 10 lira.Bu ne ya dedikk..Ne aliyoruz alt tarafi borulce bu!!

:ssz::ssz:
$UHJODSL.png

Bamyayi sormadik bile kaca diye angry cunku bamya genelde de diger sebzelere nazaran biraz daha pahalidir 1-2 lira hep ama borulce bu ya..Artik ramazan mi yoksa nazarlardan korusun dusuk enflasyondan mi bilemedikk..Ramazan oncesi de boyleydi ya gerci...

bayram gelir zam....
yılbaşı gelir zam...
ramazan gelir yine zam....
bi günde bayramımızı siz kutlayında...indirim yapın be:22::4:

Sonra vay efendim halk artık istediğini giyebiliyormuş da yiyip içebiliyormuş :ssz:
Sırtımıza yüklenen bu meblağlar yok mu :ssz:

Kuraklık ve don etkisiyle rekolte kayıpları yaşanan meyve fiyatlarında artışlar sürüyor. Domatesin kilo fiyatı yüzde 150’lik artışla 2.5 liraya dayanırken, fasulyenin kilo fiyatı yüzde 100 artışla 5 liraya yükseldi. Zamlar, şeftalide ve kayısıda da yüzde 100'ü buluyor.

Sebze ve meyvedeki zamlar, dikkatleri Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı Haziran enflasyonuna yöneltti. Başta Başkan Erdem Başçı olmak üzere, Merkez'den bir süredir yapılan açıklamalarda, enflasyonun Haziran ayında "belirgin" bir gerileme yaşanacağı öngörüsüne yer veriliyordu. Yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 9.66 ile iki haneye dayandı.

ŞEFTALİ VE KAYISIDA ZAM YARIŞI

DHA'nın İstanbul pazar yerlerinde bir ay arayla yaptığı belirlemeler de, fiyatların meyve ve sebze yükseliş eğilimini koruduğunu gösteriyor. Ramazan ayının da etkisi ile fiyatlardaki artışın semt pazarlarına da yansıdığı görüldü. Mayıs ayı başında kilosu 2.5 lira olan şeftalinin fiyatı bugünlerde yüzde 100'ü bulan artışla 5 liraya kadar yükseldi. Olumsuz hava koşullarından en fazla etkilendiği belirtilen ve bu nedenle de en yüksek fiyat artışının beklendiği kayısının kilo fiyatı ise Mayıs ayında 4 lirayken bu ay 6.50-7-8 liraya alıcı buluyor. Mayıs başında kilosu 2 liradan tezgaha çıkan papaz eriğinin fiyatı Haziran ayında yüzde 200 artışla 6 liraya fırlamıştı. Erik bu günlerde kilosu 5 liradan alıcı buluyor.

DOMATES EL YAKIYOR

Ramazan zamlarıyla taze fasulyenin fiyatı yüzde 100 artarken, dolmalık biber ve sakız kabak fiyatlarının da 2 aydır değişim yaşanmadığı görüldü. Geçtiğimiz ay kilosu 2 lira olan salatalığın kilosu 2.5 liraya kadar, kilosu 1 lira olan domatesin fiyatı da 2.5 liraya dayandı. Diğer taraftan Haziran başında 1.5 liraya kadar gerileyen salkım domatesin fiyatı bu ay tekrar 3 liraya çıktı.

FASULYEDE REKOR ARTIŞ

Tarla ürünü olan bir çok sebzenin fiyatlarında değişim olmaması tüketicinin cebini yakıyor. Geçtiğimiz ay 2-2.5 lira olan taze fasulyenin kilo fiyatı, bu ay yüzde 100 artışla 5 lira. Patlıcanın kilo fiyatı ise halen 1.5-1.75 liralık seviyesini koruyor. Mayıs ve Haziran aylarında 2 lira olan dolmalık biber ve kilosu 1.5 lira olan sakız kabağın fiyatının Ramazan zamlarından etkilenmemesi ise dikkat çekti.

DHA
Bu fiyatlar sanırım Istanbul içi araştırma galiba yoksa bütün illere göre mi,fasulyeyi 1 liradan,domates ve salatalığı 75 kuruştan aldık,domates ve salatalığın biraz daha ucuzlarıda vardı 50 kuruş,3 kg 1 lira gibi patlıcan fiyatları değişiyor 50 kuruş ve 75 kuruş arasında,börülce yeni çıkmıştı bamya ile beraber,börülce yeni geldiği için 4 lira demişlerdi tabi tezgahlarda çoğalırsa fiyat düşer.Bamyada pahalıydı biraz boyuna göre değişiyor küçükleri 5 lira büyükleri 1,5 2 liraydı.

Bence sebze ve meyve dahada pahalanacak..
Zira Türkiye acayip kurak gidiyor.
Normalinde domatesin, taze fasulyenin mevsimi ama ürün cok az olacak gibi..
Hatta, bazi bölgelerde, insanlarin bahcesini sulamasina bile izin yokmus ve belli saatlerde su kesintisine gidilmeye baslanmis.
Allah yardimcisi olsun insanlarin, eger gercekten kuraklik böyle devam ederse baya kötü..

Bu fiyatlar sanırım Istanbul içi araştırma galiba yoksa bütün illere göre mi,fasulyeyi 1 liradan,domates ve salatalığı 75 kuruştan aldık,domates ve salatalığın biraz daha ucuzlarıda vardı 50 kuruş,3 kg 1 lira gibi patlıcan fiyatları değişiyor 50 kuruş ve 75 kuruş arasında,börülce yeni çıkmıştı bamya ile beraber,börülce yeni geldiği için 4 lira demişlerdi tabi tezgahlarda çoğalırsa fiyat düşer.Bamyada pahalıydı biraz boyuna göre değişiyor küçükleri 5 lira büyükleri 1,5 2 liraydı.

valla canım bilmiyorum ben egede bir şehirdeyim ve fiyatlar tam böyle olmasa da buna yakın, özellikle meyve aşırı derecede pahalı

valla canım bilmiyorum ben egede bir şehirdeyim ve fiyatlar tam böyle olmasa da buna yakın, özellikle meyve aşırı derecede pahalı
Ben de akdenizdeyim pazar fiyatları uygun.

kızlar haberi bilmiyorum ama geçen hafta domates . 1 tl . 2 tl arasıydı hatta dahada uygunları vardı (ankara dikmen ) az evel pazardaydım gene öyleydi .....
evet fiyatlar zamlanıyor ama bu haberin doğru oldugunu sanmıyorum.

ramazana gelince , artık satıcılar demeyimde aradaki rantcılar yapıyor bu haksızlıgı . yoksa zam gerektiginden değil ...

Son düzenleme:
bayram gelir zam....
yılbaşı gelir zam...
ramazan gelir yine zam....
bi günde bayramımızı siz kutlayında...indirim yapın be:22::4:

arkadaşım doğru düzgün bir şey almadım pazardan 45 lira gitti düşün..1 kilo patates 1 buçık kilo soğan 4 buçuk lira kalabalık aile 4 er kilo alsa sadece patates soğana25...30 lira vericek ee gerisi:31: demekki doğru düzgün meyve yemiyor fakir fukara..

Bamyayi sormadik bile kaca diye angry cunku bamya genelde de diger sebzelere nazaran biraz daha pahalidir 1-2 lira hep ama borulce bu ya..Artik ramazan mi yoksa nazarlardan korusun dusuk enflasyondan mi bilemedikk..Ramazan oncesi de boyleydi ya gerci...

bamya 10 lira
kiraz 8
çilek 5..fasülye 4
pazar çok pahalı cidden:31:

farkındayım sürekli zam haberi paylaşıyorum ama yetmiyor arkadaş yetmiyor, yemek içmek düzgün beslenmek bu kadar pahalı olmamalı

bu el yakan domateste bi halta benzese de elimin yandığına değse barii:27::27:

aynen..et fiyatına satıcaklar eskiden burun kıvırılan sebzeyi:27::27:

kaysı 6 liraydı ya, almadım napıyım, meyveye vereceğime toplar, ete veririrm diye düşündüm:27::27:

Son düzenleme:
Bence pahali, pahali degil, eti gececek falan diye düsünmeyin..
Inananlar en azindan dua etsin.
Eger yagmur yagmaz ise gercekten zor bir durum.
Ayrica yagan yagmurda nimet olarak degil, felaket olarak geliyor.
Bence el acip dua etmek en dogrusu zira " Duaniz olmasaydi hicbir degeriniz yoktu" buyrulmustur...

Kayisi yok ki ağaçlarda bir yere pikniğe gitmistik orada bahçeler felan vardi kayisi agaclarinin hic birinde kayisi yoktu biz topladilar felan zannettik çiftçinin birine sorduk varsa kayisi alacagiz diye kayisi olmadi bu yil hepimizin durumu ayni dedi..

Valla chess aynen egedeyim bende ama fiyatlar buna yakin dedigin gibi.Fasulye 5 liraydi bugun.Barbunyayi soramadim.Kiraz 8 lira.Tadina bayildigim italyan erik 5 liraydi..
1 lira fasulye cok degisik geldi bana..Napiyorsunuz aksam pazarina mi cikiyorsunuz bu fiyatlar icin?? O fiyat anca aksam pazarinda dusuyor ..Ama akdeniz demis arkadas sanirim.Belki o sebeptendir..

Resmen kiraz 10tl, armut 8tl idi geçen hafta.. artık pazara falan da çıkamayacağız ne olacak bilmiyorum.. zaten ben 3 gün içinde bozulan patates-soğan olayına bu sene şahit oldum.. o kadar para veriyoruz aldıklarımız da kaliteli değil..

Back