Ramazanda 15 gün süren adet kaza mı özür mü?

papatya1992

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
20
0
16
İstanbul
Merhabalar.forumda çok aradım dinle ilgili şeyleri sorabildiğimiz bi bölüm bulamadım,bura da pek uygun diil biliyorum ama bulabildiğim en uygun yer burası.ramazanda reglim 15 gün sürdü.ben bu 15günde oruç tutmadım hiç.ama az önce öğrendim ki 10günden fazla süren adette dinimize göre adetten sayılmıyomuş,vücudun herhangi bi yerinden gelen kan gibi kabul ediliyomuş ve bu günlerde oruç tutulabilirmiş,namaz kılınabilirmiş vs. ben şimdi bu tutmadığım günlerin kazasına başlıycam yarın ama aklıma takılan bi şey var.sonuçta son 5gününde tutmam gerekirken tutmamışım.bunu da sadece kaza orucuyla telafi edebiliyo muyuz,ayrı bi şey yapmamız gerekiyo mu?biliyosanız eğer cevap verirseniz çok sevinirim

evet sadece 5 günün kazasını yapman gerekiyor.10 günü geçmiş adet özür sayılıyor .10 günden sonra namazınıda kılabilirsin orucunuda tutabilirsin.sıkıntı yapmana gerek yok bimediğin için tutmamışsın sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…