• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazana Kadar Allah Ne Verdiyse..:)

gulhilal

Sen kendini bil, dünya peşinden gelir...
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
1.235
2.817
133
Bundan bir buçuk sene önce biraz fazla kilo aldığımı düşünerek diyetisyene gitmiştim.Diyetisyene gitmeden üç hafta evvel yetmişli kiloların başlarındaydım.Herkes bana "Kilo almışsın" derken ben ısrarla "Hayır kilo almadım,aksine verdim" diyordum.Çünkü spor yapıyordum ve spor yaptığım için de vücudum sıklaşmıştı.Bu yüzden kilo verdiğimi düşünüyordum.Sonra daha disiplinli olmak için diyetsiyene gitmeye karar verdim.Diyetisyene gidip de baskülde 79 rakamını görünce şok oldum.:KK57: İnanamadım... ben nasıl aldım bu kilolaları bir anda? Meğerse herkes kilo aldın derken ne kadar da haklıymış:mad:

Çok zayıf olduğum dönemler olsa da genellikle hep kilo problemim vardı.Ama hiç bir zaman bu kadar kilolu olmamıştım.Yani o gün, hayatımın şokunu yaşadığım gün,diyetisyen ne derse yapmaya hazırdım.Diyetisyenimin bana verdiği listenin klasik diyet listelerinden hiç bir farkı yoktu.Ama ben bir sonraki randevuya kadar her şeyi harfi harfine uyguladım.Yine diyetisyenimin tavsiyesiyle haftada dört gün Leslie yaptım.Yirmi iki gün sonra kontrole gittiğimde 75 kiloyu baskülde görünce nasıl sevindiğimi tahmin edersiniz:) Daha sonra diyetisyen listemde hafif değişiklikler yaptı ama ne listeye doğru düzgün sadık kaldım ne de bir daha kontrole gittim.Bir aylık diyetisyen serüvenimden sonra tamamen kendi çabalarımla bir şeyler yapmaya çalıştım.Sporu hiç bırakmadım ama yediklerime pek de dikkat etmedim.Güç bela 72.5 kiloya inmeyi başardım.Ama o kiloda aylarca çakılıp kaldım.

Geçen sene ocak ayında kendime bir hırka bakmak için bir mağazaya girmiştim.Hırkanın birini denedim.Aman Allah'ım! Bir hırka bu kadar mı kötü durur insanın üzerinde...balık etli bir yapım olduğu için kollarım kapkalındı.Omuzlarım yapısı da düşük olduğu için gerçekten çok kötü bir görüntüm vardı.Aynadaki görüntümden nefret ettim.O gün tekrar gayret edip zayıflamaya karar verdim.Uğraştım didindim Ramazana kadar 69 kiloya kadar inmeyi başardım.Ramazanda da iftara yakın spor yapıp orucun da yardımıyla 66.5 kiloya indim.Sonra burada Karatay topiğine katılıp aynı zamanda Jillian yapıp 62.5 kilo oldum.Sporun da etkisiyle fiziğim bayağı güzelleşti,kollarım incelip,omuzlarım dikleşti:)Ama sorun şu ki,bir zamanlar 72 kiloda çakılı kalmam gibi bu sefer de tam sekiz aydır 62 kiloda çakılıp kaldım.Bazen 63-64 olsam da genellikle 62 küsurlarda bugüne kadar geldim.Şu an yediğime içtiğime çok dikkat etmeme ve düzenli plates yapıp herkesten daha da zayıfladığımı duymama rağmen baskülde hala 62 küsurlardayım. Benim bu döngüyü kırmam lazım.Bu yüzden buraya bu topiği açmaya karar verdim.

Hayalim 53 kilo olmak.Kesinlikle kendime hedef, kural koymuyorum.Bir yasak listem yok.Ramazana kadar ne verebilirsem o..:) Sadece iki niyetim var, birincisi çabalamak, ikincisi normal sporumun dışında bol bol hareket etmek.:spor: İnşallah yarından itibaren her gün buraya menümü yazacağım.Her pazartesi kilo bilgilerimi güncellemeyi düşünüyorum.Bana katılmak isteyen arkadaşlarım olursa memnuniyetle arkadaşlık ederim.Gazamız mübarek olsun:))

Güncel kilom: 62.1 kg.
Boy: 162
Hedef: Allah ne verdiyse:)))

Günün özeti;

Sabah: omlet,salatalık,yeşil çay
Öğle: yok
Ara: bir parça ceviz
Akşam: bir kase baharatlı yoğurt,domates
Ekstra: bir sıra bitter çikolata,bir kaç badem

Allah bereket versin:)

bsarilar dilerim.
bende dün başladım.
dediğinizde çok haklısınız bende 62 de çakılıp kaldım 3 yıl boyunca.
6 ay önce bir tartildim 58 olmuşum.
dün tekrar tartildim yine 58.
bu seferde 58 takılıp kalmışım:)
bir nevi motivasyon oldu ama en azından almamisum ve bu 6 ayda çok fazla açık hissim vardı sürekli yiyordum.saate felan aldırış etmiyordum gece yatmadan kolalar felan:olamaz:
iki gün dür başladım ve epey sıkı bir diyet.epey şok etkisi olacak benim vücutta sanirim:KK48:
kolaylıklar dilerim.insallh istediğimiz kiloya ulaşırız:KK49:

bsarilar dilerim.
bende dün başladım.
dediğinizde çok haklısınız bende 62 de çakılıp kaldım 3 yıl boyunca.
6 ay önce bir tartildim 58 olmuşum.
dün tekrar tartildim yine 58.
bu seferde 58 takılıp kalmışım:)
bir nevi motivasyon oldu ama en azından almamisum ve bu 6 ayda çok fazla açık hissim vardı sürekli yiyordum.saate felan aldırış etmiyordum gece yatmadan kolalar felan:olamaz:
iki gün dür başladım ve epey sıkı bir diyet.epey şok etkisi olacak benim vücutta sanirim:KK48:
kolaylıklar dilerim.insallh istediğimiz kiloya ulaşırız:KK49:

Çok teşekkür ederim:)

Sizin de dediğiniz gibi en azından kilo almayip aynı kiloda kaldık. Ben de artık aynı kiloda olmaktan iyice sıkıldım. Ama bugün çok şükür o döngüyü kirdim:)Bakalım Ramazan kadar düşebildigim kadar düşmek istiyorum.

Ben de size kolaylıklar dilerim.Insallah istediğiniz kiloya ulaşırsınız.

Evet bende hep 64 te takılıyordum ..sonra rejim bozuluyordu..bir bakmışım 78 kere çıkmışım..şimdi 10. takımdayım ..70. küsüre düştüm..Ramazan'a kadar ne olacak bakalım..takipteyim:KK66:

Evet bende hep 64 te takılıyordum ..sonra rejim bozuluyordu..bir bakmışım 78 kere çıkmışım..şimdi 10. takımdayım ..70. küsüre düştüm..Ramazan'a kadar ne olacak bakalım..takipteyim:KK66:
Hep birlikte isteklerimize ulaşalım insallah:)

İnşallah..en az 5000 adım atmaya çalışıyorum bende..evde Leslie falan fırsat bulursam yapıyorum..
Ah ah zor kilo vermesi..

İnşallah..en az 5000 adım atmaya çalışıyorum bende..evde Leslie falan fırsat bulursam yapıyorum..
Ah ah zor kilo vermesi..
Sporsuz zayıflamak belli bir yaştan sonra biraz zorlaşıyor. Ne kadar hareket, o kadar bereket:) Ben yetmisli kiloların başlarına kadar hep Leslie yaptım. Sonra Leslie ' ye bazı squat egzersizleri ekledim.Simdi ise sadece plates yapıyorum.Bayagi faydasını gördüm,basküle pek yansımadı ama galiba bir beden daha küçüldüm bir ay içinde.

Bir yerden bakarak mı yapıyorsun?bende yapmaya çalışıyorum ama bilmiyorum oluyor mu

Evet bende arada bakıyorum..gerçekten çok farkediyor bir ara tv.de çıkıyordu ..bende yapıyordum bayağı sıkılaşmıştım

Evet bende arada bakıyorum..gerçekten çok farkediyor bir ara tv.de çıkıyordu ..bende yapıyordum bayağı sıkılaşmıştım
Size tavsiyem, altmışlı kilolara inene kadar bol hareket ve Leslie yapın. Altmışlı kilolara geldiginizde platese devam edin.Cunku daha yüksek kilolardayken plates yapıp vücudunuz alıştıginda bir süre sonra sadece mevcut inceliginizi koruyabilirsiniz.Mesela benim diyetisyenim bana sadece yürüyüş ya da Leslie verip kas ve siklastirici hareketler yapmami yasaklanmıştı. Çünkü belli bir kilonun üzerinde yapılan kas hareketleri daha da iri görüntüye sebep olur demişti.

Evet zaten şu an yürüyüş yapabiliyorum..bende önceden birbsüre diyetisyene gitmiştim..bana da aynısını söylemişti..insan sabırsızlanıyor tabi..bakalım şu 1 ayda inşallah iyi kilo veririz:KK66:
Zaten bendede eski diyet listeleri var ..onlara uydurmaya çalışıyorum..3 ana 3 aa öğün var ..bazen akşamki ara öğünü yemiyorum..uzun süre açlık bana göre değil sonra saldırıyorum karbonhidratlara falan..

Evet zaten şu an yürüyüş yapabiliyorum..bende önceden birbsüre diyetisyene gitmiştim..bana da aynısını söylemişti..insan sabırsızlanıyor tabi..bakalım şu 1 ayda inşallah iyi kilo veririz:KK66:
Zaten bendede eski diyet listeleri var ..onlara uydurmaya çalışıyorum..3 ana 3 aa öğün var ..bazen akşamki ara öğünü yemiyorum..uzun süre açlık bana göre değil sonra saldırıyorum karbonhidratlara falan..
Vücudunuzu en iyi siz tanırsınız ve hangi koşullarda kilo alır ya da verirsiniz yine en iyi siz bilirsiniz.Bence bunları tesbit de kilo vermede ciddi bir etken.Eger uzun süre açlık sizi daha olumsuz etkiliyorsa o zaman öğün aralarını ona göre ayarlamalisiniz ya da ara ogunleri atlamamalisiniz.Diyetisyenler de bir yere kadar etkili.Muhim olan sizin kendinizi cozmeniz:)

Günün özeti;

Sabah: omlet, domates, yeşil çay

Öğle: şehriye corbasi, kuru fasulye, pilav

Ara: biraz ceviz

Aksam: bir kase baharatli yoğurt, biraz badem, domates

Su: 1 lt

Ekstra: bir sıra bitter çikolata

Spor: plates (yapilacak)

Dün akşam da plates yapmıştım ama yazmayı unutmusum:)

Bu günlük bu kadar ama su kadarını belirteyim, güne eksilerle basladim:))

Günün özeti;

Sabah: omlet,yeşil çay

Öğle: kuru fasulye,zeytinyağlı sarma,yoğurt,salata

Akşam: bir kase baharatlı yoğurt,biraz badem

Su: 1 lt.

Ekstra: bitter çikolata

spor: plates

Günün özeti;

Sabah: omlet,yeşil çay

Öğle: bezelye,zeytinyağlı sarma

Akşam: bir kase baharatlı yoğurt,biraz badem

Spor: plates