ramazan ayında ev işi konusuna çözüm bulanlar buraayaa hadii

acemihayat28

yeniden başlar mı herşey
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
2.967
2.001
133
ramazan ayında ben şu anlk bekarım akşamdan evi toparlarım bulaşıkları makıneye dizerim sabah iş kalmasın diye oruçluyken tüm gün yatıyorum çünki
şu anda tam yapamasamda evlenınce iftar yemeğini akşamdan yapmak salata v.s ıftara yakın ısıtmak kalır diye düşünuyorum salalık malzemelri doğrar koyarım iftara yakın yaparım diye düşünüyorum bölece iftar telaşem olmaz nasıl fikir ama ? :) en kötüsü sabaha iş kalması zaten oruçluyken :1:

o yüzden böle yapıyorum inş. seneye ramazan ayına yetişirsem yemek fikrinide böle düşünüyorum
akşamdan herşeyı hazırlamak süper bişi ev temzleme derdin olmadan iftarı beklemek benim hiç elimi kaldırcak vaziyetim olamıyor o yüzden fikirlerim ve yaptıklarım bunlar demin çamaşırları katladım yerleştirdim ablamda mutfağı topladı bende sahurluk hazırlııcam sonra makıneye atıp yediklermizi mutfağı toplu bırakıcam
odalrı toparladım faln sabh raht raht uyuruz :1: belkide daha değişik öğreneceklerim de olucak tecrubeli evli bekar kardeşlermizden arkadaşlarımızdan o yüzden açtım konuyu

evet beklıyorum hanımlar fikir edinmek isteyen arkadaşlarda öğrenmişş olur böylece

sahurda yedikten sonra çıkan bulaşıkları makineye yerleştirmek ertesi gün için çok büyük kolaylık oluyor....
birde iftar yemeği hazırlarken çıkan bulaşıkları yıkamak çok kolaylık...çünkü iftarı yedikten sonra haliyle bi rehavet çöküyor insanın üzerine...ne bulaşık yıkamak nede başka bişey yapmak geliyor içimden... çayımı yudumlayıp bacaklarımı uzatıp oturmak istioyorum...:)

sahurda yedikten sonra çıkan bulaşıkları makineye yerleştirmek ertesi gün için çok büyük kolaylık oluyor....
birde iftar yemeği hazırlarken çıkan bulaşıkları yıkamak çok kolaylık...çünkü iftarı yedikten sonra haliyle bi rehavet çöküyor insanın üzerine...ne bulaşık yıkamak nede başka bişey yapmak geliyor içimden... çayımı yudumlayıp bacaklarımı uzatıp oturmak istioyorum...:)

aynen canım yaa :10:

Temizligi iftardan sonra yapiyoruz, yemek icinse iftara 1 saat once gibi.
Annem ve ablam var, bu yuzden isler cabucak bitiyor.
Evlenince nasil olur bilmiyorum.

yemekleri akşamdan yapmak güzel fikir ama inanın çalışan bir bayansanız ve iftarın da 20.30 da olduğunu düşündüğünüzde bulaşıkları zor yıkıyorsunuz, akşamdan yemek yapmak hayal oluyor:) ben pazardan aldıklarımı yemeklik şeklinde ayırıyorum, ayıklanacakları ayıklıyorum, kıyma falan aldıysam köfte yapıp buzluğa atıyorum bir de yaz olduğu için ağır yemek olmuyor o yüzden hafif ve basit şeyler yapıyorum tabi kocam yemek seçmiyor

selam
bende oruçlu iken özellikle terletecek işlerden kaçınıyordum ama 2 gündür tatilimin bitmesi ile iş başı yaptım ve terleyip zorlanıyorum doğrusu.
evde iken sabah geç kalkıyordum, süpür sil gibi işlerin hepsi iftardan sonraya, gündüz kuran kitap okuma ve kızımla ilgilenerek geçirmeye çalışıyordum. tabi çocuk olunca iş bitmiyor kayın validemden öğrendiğim teknikle başıma bir kaç parça buz koyarak iş yapıyorum. tavsiye ederim hiç susamıyorum bu şekilde. zaten tek zor olan kısım susamak acıkmaktan korkmuyor insan.

selam
bende oruçlu iken özellikle terletecek işlerden kaçınıyordum ama 2 gündür tatilimin bitmesi ile iş başı yaptım ve terleyip zorlanıyorum doğrusu.
evde iken sabah geç kalkıyordum, süpür sil gibi işlerin hepsi iftardan sonraya, gündüz kuran kitap okuma ve kızımla ilgilenerek geçirmeye çalışıyordum. tabi çocuk olunca iş bitmiyor kayın validemden öğrendiğim teknikle başıma bir kaç parça buz koyarak iş yapıyorum. tavsiye ederim hiç susamıyorum bu şekilde. zaten tek zor olan kısım susamak acıkmaktan korkmuyor insan.

evet canım kesinlikle pekii buz başa konıuuyor sanırım nasl olcak eridikçe su akıcak anlamdım k.bakma:26:

Valla 4 kare buzu başıma koyup bone ile güzelce bağlıyorum. eriyince akıyor tabi, ama önemsemiyorum rahatlatıyor eriyip akan soğuk sular. ama en fazla boneyi ıslatıyor boynuma akıyor çok değil yani.

Back
X