yok neden yalnıs anlıyayım, durumum ortada..
biliyorum bitki çayları nereye kadar, ve hadi bu iyi gelir deyip yapıyoruzs iste, canımız Allah'a emanet ..
ben diyrum, diyorum da nereye kadar gider böyle bilmiyorum..
bitek benim istememle olmaz ki bu isler..
ben halen daha bi çabalar içerisindeyken, bazen kızıyorum onada, böyle geldi, böyle gidiyor hesabı sanki..
Rabbim halimi görüyor, her neyden gelecekse bi ısık bekliyorum Rabbim'den..
umutcugum yasadiklarin kolay degil bu bir gercek
zaman zaman bizde asiri duygusal olup kafamiza takip üzülüyoruz agliyoruz
ama lutfen üzülme... biliyorum demesi kolay .... senden daha kiymetli ne var??? inan bende en az ayda 1kere böyle bi bunalima sikintiya girerim ama 1 gün sürer ve evde yanliz oldugum zaman gelir bana ..........bi keresinde esim evde yoktu yine aglamaya basladim ama nasil hickira hickira ve gözlerim sisti...... pat diye ummadigim anda kapi acildi esim geldi cok korktu..... ne oldugunu sordu ve ben cok utandim neden biliyormusun? beni o halde görünce bisey oldugunu düsünüp sok oldu adam cagiz. hemen anlatamadim esime neden agladigimi ve anlattigimdada söyle kendime gülesim geldi......kendi kendime ne yapiyorsun sen dedim...... hic birseyin eksik degil....maddi sikintin yok.....ailen, esin sevdiklerin sag ve yanindalar.... sen sagliklisin....peki neden agliyorsun???neden sükretmiyorsun???? neden sabretmiyorsun???Rabbinden evladin hayirlisini istemiyormusun???ozaman vakti saatinide anca Allah bilir o halde dedim kendi kendime... hani derler ya gec olsun güc olmasin diye......iste belki zamani degil ve belki suan bizim icin hayirli saglikli olmayacak. o yüzden ne kendimizi nede esimizi üzmeye hakkimiz yok canim.
dualarla, gezmelerle, calismakla, kitap okumakla,hobbylerle mesgul edecegiz kendimizi ve kafamizi dagitacagiz Allahin izni ile olacak Insaallah
tabi rainbow arkadasimiza katiliyorum sagligimz icin doktora görünüp sorunumuzu ögrenip cözüm yollari bulmaliyiz tedavi sart ise tedavi olmaliyiz insaallah
Hakkini helal et cok yazmisim umarim beni yanlis anlamazsin. ben üzülmene üzüldüm o yüzden yazdim
nartanesi.. senin yılın ne kadar bilemiyorum.. ama insan gerçekten yıllar boyunca yaşadığı, belkide buraya hepsini anlatamıyorum..evt benden kıymetli ne var dediğimiz de..
benden kıymetli bir ANNEMMM vardı.. ve onu da kaybettim..yıllar önce..o benim meleğim.. o benimm yüzüne bakmaay kıyamadığım.. o benim herseyim di .
bi genç kız en çok ne zaman bir anneey ihtiyaç duyar.. tam yetiskin çağlarında..ben evliliğimin ilk senesinde annemin rahim kanseri hastaığlının olduğunu öğrendimm..
bir sene boyunca o hastalıkla mücdele etti gözümüzün önünde her seyi yaptık, doktor, ameliyat, ve o ilaç yüklemesi olduktan sonraki annemin halini düsünemiyorum değill görüyorum.. kadın resmen can çekisiyo.. 2 kez ameliyat oldu, karnındaki sıvı alındı.. ve 2. ameliyatından sonra ankarada annemin yanında 6 gün kaldım hsatanede.. ben o zamanın cahili.. hademesi bile kök söktürüyordu..dedim annem için herseye değer..ve zamanla tam iyi oldu derken yine basladı hastalığı..ve 1buçuk sene üstüne 2000 yılının nisan ayında bir persembe gecesi kaybettik meleğimizi..ve o günden sonra dünya basıma yıkıldı..o zamanlar ilk yıllarım evlilikte, ve bir bebisim olsun die çok isterdim..ama annemin o halini görünce, çocuk istemeği bıraktım.. Allahım nolursun annemi bizlere, bize , bana bağısla, nolursun çocuğum olmasın ama yeter ki annem şu hastalıktan kurtulsun dedim, dedim, dedim..
ve annemiz gözlerimizin önünde eriyip gitti kadın..en son zaten mide kanaması götürüdü onu..
Rainbow tamam dktara gitmek sart diyorsunuz, ve sende öyle..
esim gitmiyor artık ne yapim..??? sadece benim istememle olmuyor ki..zamanında çok o dktor senin, bu dktor benim, derken geldik bu zamana, ve onca verilen paraya yazık diyorum.. baskada birsey edğill cünkü..
.ailen, esin sevdiklerin sag ve yanindalar.... sen sagliklisin....peki neden agliyorsun???neden sükretmiyorsun???? neden sabretmiyorsun???
Rabbinden evladin hayirlisini istemiyormusun???
dedin ya hani..? babam 2ay üstüne 2.ciye evlendi..ondan da 2 çocuğu var..bi ablam var o da sorsan abladan bska bisey..ne arar ne sorar.. bi teyzem vardı, o da trafik kazasında kaybettik..byük dayım öle akciğer kanserinden kaybettik..yani kısaca sevdiklerim yavaş yavaş gidiyor..
bi esim var bana en yakın suanda, annem de olmadığı için babamın evinden , babam, ablam hayattalar diyebileceğim kadar çok destek görmüoyrum onlardan..
doğru suan sağlıylıyım, ve bu üzüntülerimin ardından acaba bende kanser olur muyum düsüncesi?
acaba bende seker hastası olan babam gib, bende olur muyum düsüncesi?
doğru ağlamamam lazım..sadece yıpranmıslıklarımdan elimde kalan bir şükrüm, bide kendimin acısını unutturacak kadar sabrım kaldı..
tabiki Rabbimden evladın hayırlısını istiyordum hep.. ama yine mevlam vermeyince vermiyor iste..
bazen diyorm, Allahım böyle bunaldığım anlarımda dökülen kelimelerimden sen beni muhafaza eyle..yalnıs birsey demesem diye.. ?
scorpionsumm ..
aynı senin dediğin gibi demistim bende.. artık dua yerine mi geçti, ne yerine geçti bilmiyorum..insan sıkıntılı anlarında dediklerine çok dikkat etmesi gerekirmis ama o zaman ki cahillik mi desem ne desem bilemedim simdi..hep Annemi bizlere bağısla, evladım olmasa da olur deyip ağlıyordum hep..artık yıllar yılı ne annem kaldı geriye, nede bir evladımm...artık neyin bedelini ödüyorum o dediğimden bilmiyorum..yinede çok tövbe ettimm zamanla, Allahım sen affet dedimm.. bizlerin eksiklikleriyle, kusurlarımızla,. gönlümüzdekini bizlere hayırlı kıl, bizlerede o duyguyu yaşat dedim.. dedim .. dedimm..
Rabbim kimseyi böyle acılarla sınamasın insaAllah..
ve birde scorpim.. ben senin sabrına hayranım demişsin kuzum..
sabırlı demeyelim güçlü olmaya çalışan ama güçlü olmaktan yorulan biriyim.burada sizlerle gülüp eğleniyorum , bazen haddinden fazla cosuyorum ama, gel gelelim bu adet stresi her ay geldikçe, umut hayattan kopuyo..
bazen diyorum, ben artık bu yaşadıklarımdan ruhum yorgun, yoruldum, sizlerin olsun da sevineyim diyorum..görüyorum sizleride mutlu oluyorum..
Rabbim umut ettiklerimizi bosa çıkarmasın insaAllah..
ksra bkmayın basınızı ağrıttım..
nartanesi cnmmm..seni okumadan önce bende umuduma bunlara benzer şeyler yazacaktımmm..gönlüne sağlıkkk
umudum tatlım Rabbim elinde olanları almasın canım benimmm..biliyormusun ben abim hastanedeyken Allahım evlat sevgisi tatmadım bilmiyorum ama abim benim canım..tek kardeşim..tek dayanağım..onu benden alma..evladım olmasa da razıyım dedim..çok yanlış dedim biliyorum ama o an senin için en değerli olana bağlanıyorsun işte..
şimdi diyorum ki inşallah bu duanın bedelini ödetmez Rabbim..töbe ettim ama kabul oldumu bilemem..
haklısın bebiş insan hayatında büyük eksiklik..hepimiz evlat sahibi olmak için yanıyoruz..ama aylardır..ama yıllardır..tek gerçek kaderi değiştiremeyeceğimiz..ve bu gerçek yüzünden tevekkül edip sabırla beklemek zorundayız..ben senin sabrına hayranım canım benim..bu seni,n en büyük sınavın bellki de..elinden geleni de yapıyorsun..Rabbim çabalarının kkarşılığını tez zamanda versin inşallah...
inşallah eşini de ikna edersin ve dr tedavileriniz de yeniden başlar..vee biz en yakın zamanda teyziş oluruz..hemde çifter çifterrr..hurmadan çıkan çekirdeklerin gibi ikizzzz