• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahmimde yara varr cok korkuyorum yaktirmakdan :-(

nesli92

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
1
0
6
İzmir
Cok korkuyorum bildiginiz gbi degil neden bilmiyorum bi komsum anlatti cok canim acidi diye ve daha cok korkmaya basladim offff :'( yarinda doktora gidicem uyku tutmuyor beni korkudan

Cok korkuyorum bildiginiz gbi degil neden bilmiyorum bi komsum anlatti cok canim acidi diye ve daha cok korkmaya basladim offff :'( yarinda doktora gidicem uyku tutmuyor beni korkudan

geçmiş olsun rahim yarasını yaktırdınız mı acaba
eğer doktora gitmediyseniz lokal anestezi isteyin

korkmayın ben de yaptırdım ama ben polip aldırrıken genel anestezi altında yakılmış. ama böyle olmasa da korkmazdım çünkü o muayene esnasında yapılabilen bir kaç dakikalık bir işlem. sinir ucu hassas olmadığından acı hissi de olmuyor. stres yapıp kasmaya gerek yok. geçmi şolsun

TuzluCekirdek kullanıcısından alıntı
Merhaba ben araniza yeni katilacagim sanirim :( belki uzun olacak ama okursaniz sevinirim. Smear testi yaptirdim doktor cikan sonuca gore virus var dedi ve ayrintili smear yapti oda yapilali 2 hafta oldu 2-3 haftaya sonucu cikar dedi. Ben yapi itibariyle stresli biriyim kafama cok taktim psikolojim berbat halde 1 w gundur biraz daha iyi gibiyim ve muhtemelen stresten hastalanamadim. Simdi doktorun dedigine gore 3 ayda bir bu cikan sonuca gore smear yaptiricam bakalim buyuyormu yoksa sabitmi dedi. Akintin varmi dedi bende evet dedim. Simdi aslina bakilirsa ne dusunecegimi bilmiyorum 3hafta olmasina 1hafta var ama gunler gecmiyor bana.

bıyopısı

Eğer rahim ağzı ileri derecede anormal görünüyor ise lokal anestezi altında şüpheli alanlardan serviks biopsisi (parça alımı) yapılabilir.

Kolposkopi
Rahim ağzının ve vajenin ışık altında büyütece benzer bir optik alet yardımı ile incelenmesidir.

Şüpheli alanları daha kolay ortaya çıkarmak için kolposkopi öncesi rahim ağzı bir takım kimyasal maddeler ile silinir ve daha sonra boyanır. Dokunun boya tutmadaki farklılıklarına göre biopsi alınacak yer tespit edilir.

Kolposkopi ile rahim ağzındaki kılcal damarların yapıları da değerlendirilir ve anormal damarlanma olup olmadığı saptanır. Bu damarlanma değişiklikleri servisit ile kötü huylu hastalıkların ayrımında önemlidir.

Servisit Nedenleri :
Servisitin başarılı şekilde tedavi edilebilmesi altta yatan nedeninin tanımlanması ile ilgilidir. Eğer buna neden basit bir irritan (tahriş edici) madde ise bu maddenin kullanılmaması sorunu çözecektir.

Altta yatan sebep bir enfeksiyon ise uygun şekilde antibiyotik tedavisi servisit problemini de çözecektir.

Servisite neden olan en önemli üç mikroorganizma klamidya, gonore ve trikomonasdır. Bunun dışında bazı allerjik maddeler de bu duruma yol açabilir.

Servisit Tedavisi :
Eğer servisit durumu uzamış veya altta yatan etkenin tedavisine rağmen tabloda gerileme yoksa bu bölgedeki anormal hücreleri tahrip etmek için bazı küçük cerrahi girişimler yapılabilir.

En sık kullanılan koterizasyon (yakma), krioterapi (dondurma) ve lazer tedavileridir.

Her üç metotta da amaç aynıdır: iltihabi dokunun öldürülmesidir.Bir doku yakarakda dondurularak da yok edilebilinir...

Koterizasyon :
Koterizasyon ısı yardımı ile tahrip etmektir. Halk arasında bu işleme "yara yakma" adı verilir.

Kronik servisitteki en eski ve en klasik yöntemdir. Kalem şeklinde bir probun ucundan elektrik akımı geçirilerek ısı elde edilir.
Bir kaç dakika süren işlem esnasında çok hafif ağrı olabilir. Nadiren tecrübeli ellerde yapılmaz ise koter sonrası oluşan nedbe dokusu rahim ağzı kanalında tıkanmalara yol açabilir.
*işlem sonrası 3-4 hafta ilişkiden sakınılmalı
*Akıntının bol olacağı ve et suyu gibi olacağı konusunda hasta bilgilendirilmeli
*2 adet sonrası kontrole çağrılarak iyileşme oranı belirlenmeli ve inatçı bölgelerde işlem tekrarlanmalıdır.

yani size ; krıoterapi yapıcak doktorunuz
Kriyoterapi: (dondurma) : azot gazı ile ve bir prob yardımıyla bölgenin dondurulmasıdır. Bu işlemde çok tecrübeye gerek yoktur, çünkü dokuya tutunduğunda - 180 derecelik bir soğukluk oluşturur,insan vücudunun ısısı olan artı 37 derece de hesaba katılırsa 217 derecelik bir farkla dokuya tutunur. Bu probun orada kısa süre tutulması iyileşmenin yetersiz olması ile , çok tutulması ise çok derin bir alanın tahrip edilmesiyle sonuçlanır ve ileri derecede akıntıya yol açar. Bu nedenle ister yakma ister dondurma işlemi el yatkınlığı iyi olan hekim tarafından yaptırınız,
asınızı olunuz! cervalıx ya da gardesil
her 6 ayda bır de smaer

ıstersenız dondurma ıslemı yaptın ozelde uyusturarak 600 tl yapıyolar
devlette bolgesel yapılıyor uyusturuken bı hıssedersnınız

Back