Rahmi Ters Olupta (Geriye dönük) Aşılama Yaptıranlar

renkly

Can&Duru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
629
17
Arkadaşlar benim rahmim geriye dönük.Muhakkak aranızda benim durumumda olan başkaları da vardır zira çok rastlanan bi durummuş bu.İlk gebeliğimde sorun yaşamadım dördüncü denememde hamile kaldım ama şimdi neredeyse bir sene olacak bebek yok.Serophene kullanıyorum ve doktorum eğer iki sefer denemede yine gebelik oluşmazsa ya da eşime yapılacak testte sorun çıkarsa aşılama deneyecek.Açıkçası aşılamadan korkuyorum.Normalde bile canı acıttığı söylenirken rahmi ters olanlarda ne kadar zor oluyordur merak ediyorum.işlem çok uzun sürüyor mu veya can acıtıyor mu yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim a.s.

canım aşılama hakkında sana yardımcı olamıcam üzgünüm ama sormak istediğim bişe var ilk hamileliğinde normal yoldan mı kaldın yoksa tedavi falan mı oldun bendede aynı sorun var biraz bilgilendrir misin

doktorunuza aşılama nasıl yapılıyor hiç sormadınız galiba. kesinlikle korkulacak bir işlem değil. normal vajinal muayeneden farkı yok. spermler yıkama işleminden geçiriliyor ve bir kateter (plastik boru gibi birşey) yardımı ile rahmin içine bırakılıyor. doktorun smear testi için örnek alırken yaptığı gibi hiçbir şey hissetmiyorsun. bu arad benim de rahmim ters ve 3 kere aşılama denedik ama hamilelik olmadı.

doktorlar bu tür işlemleri hastalarına detaylı olarak anlatmalılar, lütfen sormaktan çekinmeyin.

spermlerin bırakılma işlemi (aşılama) 5 dk bile sürmüyor. hemen kalkmıyor, 5-10 dk masada yatıyorsunuz, benim doktorum sonrasında 1 saat kadar daha muayenehanesinde yatırmıştı.

spermlerin bırakılma işlemi (aşılama) 5 dk bile sürmüyor. hemen kalkmıyor, 5-10 dk masada yatıyorsunuz, benim doktorum sonrasında 1 saat kadar daha muayenehanesinde yatırmıştı.

cnm peki sen aşılamadan sonra hamile kalabildin mi

canım aşılama hakkında sana yardımcı olamıcam üzgünüm ama sormak istediğim bişe var ilk hamileliğinde normal yoldan mı kaldın yoksa tedavi falan mı oldun bendede aynı sorun var biraz bilgilendrir misin

rahmimin ters olduğunu ben hamileliğimde öğrendim zaten daha öncesinde bilmiyorum.tedavi ile değil doğal yolla 4. denememde hamileydim.şimdiki doktoruma hamile kalamamamın sebebinin bu olup olmadığını sordum, hayır bu değil dedi.normal bir kadın 2 -3 ayda gebe kalabiliyorsa misal , sen 4-5 ayda kalırsın en kötü böyle bir etkisi olur dedi.

pelly teşekkürler.henüz aşılamama iki ay var.o evreye geçmedik.sadece yumurtlama ilacıyla deniyoruz.nasılsa daha var diye sormadım doktoruma ve doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum birazda bu nedenle sormadım.acımamasına çok sevindim içim rahatladı doğrusu.

rahmimin ters olduğunu ben hamileliğimde öğrendim zaten daha öncesinde bilmiyorum.tedavi ile değil doğal yolla 4. denememde hamileydim.şimdiki doktoruma hamile kalamamamın sebebinin bu olup olmadığını sordum, hayır bu değil dedi.normal bir kadın 2 -3 ayda gebe kalabiliyorsa misal , sen 4-5 ayda kalırsın en kötü böyle bir etkisi olur dedi.

anladım cnm çok sağol cevap verdiğin için

X