- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
-
- Konu Sahibi Mavikelebek0134
Durumunuz nsl?
yakınlar da bende ameliyat olmak zorundayım,
yalnız fiyatlar çok uçmuş...
Çok geçmiş olsun bu arada. doktorunuzu belirlediniz mi.Durumunuz nsl?
yakınlar da bende ameliyat olmak zorundayım,
yalnız fiyatlar çok uçmuş...
Selamün aleyküm arkadaşım,hikayeni okudum.Rabbim bundan sonra çektiğin sıkıntıları unutturacak hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Bende rahimde septum ya da çift rahim teşhisi konan biriyim.Daha dorusu kimi doktor sende birşey yok derken kimisi rahmin kalp şeklinde diyor.3 ay önce missed abortus teşhisiyle kürtaj oldum 6 haftalıkken gelişimi durmuş bebeğimin.Ama kürtajımı yapan doktor ben sende öyle bir sorun görmedim diyor.Hamileyken kontrole gittiğim doktor karından görüniyor ancak vajinaldan görüyor.Çok problemli bir rahim değil tekrar dene diyor.Anlayacağın kafam karışık ve eşimle Allah nasip ederse bir kez daha deneyelim dedik Çünkü eşim kürtajı yapan doktora çok inandı:)Burda senin hikayen merwus diye bir arkadaş var onun hikayesi ve sosyal medya sayesinde bende mustafa aceti takip ediyorum.Evet ücretler cidden çok pahalı ama bir operasyon gerekirse bir kere o parayı vermek daha mantıklı geliyor.Çok uzun yazdım ama benzer şeyleri yaşayanlarla konuşmak bana iyi geliyor:)Çok geçmiş olsun bu arada. doktorunuzu belirlediniz mi.
İnşaAllah benim yaşadığım sıkıntıları Yaşamaz, tez zamanda sağlığınıza kavuşup, hayırlı sağlıklı bebekleriniz olur.
Allah razı olsun. Rabbim daha fazla bekletmesin kimseyi. Ben 28 yaşındayım temmuz ayında bende 7 haftalık bebeğimi düşürdüm . Kesin septumdan dolayıdır demiyor doktorlar. Senin duyduklarını duydum bende. Mustafa bey iyi ki düşürmüşsün , rahmini tamamen kaybedebilirdin dedi. Düşükten sonra eşim 'sen dedin böyle yapalım' diyerek iyice beni yaraladı. O yüzden iyice normale dönmeden denemicem dedim ve başkalarının 4 seferde halledemediği Septumu tek seferde aldı. Senin tercihin tabi ama septumu aldırmadan yapma derim. Zaman kaybı ve moral çöküntüsü oluyor . Ekimde histeroskopi oldum. Kasımda kontrole gittim rahmim hala yara içindeydi pek anlaşılmadı bu ay tekrar gidip sonuçları görüşüceğim.Selamün aleyküm arkadaşım,hikayeni okudum.Rabbim bundan sonra çektiğin sıkıntıları unutturacak hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Bende rahimde septum ya da çift rahim teşhisi konan biriyim.Daha dorusu kimi doktor sende birşey yok derken kimisi rahmin kalp şeklinde diyor.3 ay önce missed abortus teşhisiyle kürtaj oldum 6 haftalıkken gelişimi durmuş bebeğimin.Ama kürtajımı yapan doktor ben sende öyle bir sorun görmedim diyor.Hamileyken kontrole gittiğim doktor karından görüniyor ancak vajinaldan görüyor.Çok problemli bir rahim değil tekrar dene diyor.Anlayacağın kafam karışık ve eşimle Allah nasip ederse bir kez daha deneyelim dedik Çünkü eşim kürtajı yapan doktora çok inandı:)Burda senin hikayen merwus diye bir arkadaş var onun hikayesi ve sosyal medya sayesinde bende mustafa aceti takip ediyorum.Evet ücretler cidden çok pahalı ama bir operasyon gerekirse bir kere o parayı vermek daha mantıklı geliyor.Çok uzun yazdım ama benzer şeyleri yaşayanlarla konuşmak bana iyi geliyor:)
İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin. Kontrole gidince de yazarmısın:)Benim eşim bende bir problem olmadığını düşünüyor o da o yüzden deneme taraftarı.26 yaşındayım bende 1 yıllık evliyim.Çok ta zaman kaybetmek istemiyorum.Umarım Rabbim aratmaz bize de nasip eder inşallah.Allah razı olsun. Rabbim daha fazla bekletmesin kimseyi. Ben 28 yaşındayım temmuz ayında bende 7 haftalık bebeğimi düşürdüm . Kesin septumdan dolayıdır demiyor doktorlar. Senin duyduklarını duydum bende. Mustafa bey iyi ki düşürmüşsün , rahmini tamamen kaybedebilirdin dedi. Düşükten sonra eşim 'sen dedin böyle yapalım' diyerek iyice beni yaraladı. O yüzden iyice normale dönmeden denemicem dedim ve başkalarının 4 seferde halledemediği Septumu tek seferde aldı. Senin tercihin tabi ama septumu aldırmadan yapma derim. Zaman kaybı ve moral çöküntüsü oluyor . Ekimde histeroskopi oldum. Kasımda kontrole gittim rahmim hala yara içindeydi pek anlaşılmadı bu ay tekrar gidip sonuçları görüşüceğim.
Bence rahat olun tek seferde alınamazsa bile iki seferde alınabilir. Histeroskopi ile olamayacak olsa zaten doktor söylerdi. Ama doktorunuzu iyi seçin. Benim ilk operasyonum boşa gitti çünküMerhaba konuyu acali cok olmis ama doktor bende de genis tabanli septum teshis etti. Ben zeynep kamilde doktor Tayfun Kutluya muayene oldum daha oncesinde de rahim filmi cekinmistim ve rahmim v seklinde gozkiyordu doktor ameliyat dedi histereskopi yapacagiz dedi ama ben korkuyorum ya septum gitmezsesenin durumun nasil ? Herkes kalp seklinde diyor ama benimki bariz v seklinde cok moralim bozuk
Çok geçmiş olsun. Rabbim İnşaAllah tez zamanda normal rahme kavuşturup evlat sahibi yapsın.Merhaba konuyu acali cok olmis ama doktor bende de genis tabanli septum teshis etti. Ben zeynep kamilde doktor Tayfun Kutluya muayene oldum daha oncesinde de rahim filmi cekinmistim ve rahmim v seklinde gozkiyordu doktor ameliyat dedi histereskopi yapacagiz dedi ama ben korkuyorum ya septum gitmezsesenin durumun nasil ? Herkes kalp seklinde diyor ama benimki bariz v seklinde cok moralim bozuk
İlk operasyonda hayır. Ama doktorum septumu alabileceği kadar aldığını söylemişti. Başka doktora 2 defa operatif 1 defa ofis histeroskopi geçirmek zorunda kaldım. Bence son operasyon boşunaydı çünkü zaten düzelmişti ama o an doktor ne derse peki dedim çaresiz hissetmiştim kendimi. Neticede bütün rahmimi kaplayan septumun % 95 i alındı ve şu an için sağlıklı bir gebelik geçirebiliyorum. Yani alınır rahat olunOperasyonum bosa gitti derken septum alinamadi mi ?
Kum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum
Canim gözün aydın hamilesin inşallah sağlıkla kucağına almayi da Rabbim nasip eder benim rahmime çok benziyor gebeliğin nasıl geçiyor Rahimdeki perde alındı miKum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum
Doktorun kim istanbulda mi benim rahim de bi septum diyorlar bi çift rahim diyorlar bide rahim filmini görebilir miyimMerhaba,
Rahmin yarısına kadar gömülü çok geniş bir septum sahibi biri olarak yazıyorum.
4 yıl çocuk sahibi olamadım. Bu arada neden diye rahim filmi çekildi, septum çıktı. Resmen çok derin bir kalp şeklinde rahmim var. Diğer herşey normal. Çocuk sahibi olamama nedenim buymuş sözde. 4 doktor inceledi filmi. Hepsi histereskopi ile ameliyat dedi. Önce perdeden kurtulmam gerekiyormuş. Ondan sonra çocuk için tedaviye başlanılacakmış, eğer doğal yolla o zaman da olmazsa tabi. Neyse, ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bir gün öncesinde canım teyzemle konuştum. Daha doğum bile yapmadığın tertemiz rahmini kestirecek misin, asla hakkımı helal etmem dedi. Bu söz beni oldukça etkiledi. Bir başka doktora daha gitmeye karar verdim. Prof., alanında bir numara bir isim. Çok meraklıysan ameliyat ol, ama bu perde senin hamile kalmana veya erken doğum, düşük yapmana bir engel değil dedi. Ben de bir süre daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeyim dedim ve bu arada çok dua ettim. 4 yıl bebek hayali kurduktan sonra, doğal yolla hamile kaldım. Şimdi oğlum 3 yaşında. Hamileliğimde ilk ay biraz kanama oldu, sonrası çok rahat geçti. Hamilelikten önce rahmin yarısına inen o çok kalın perde hamilelik sürecimde rahim büyüdükçe küçüldü, görünmez oldu. 40,5 haftada normal doğum yaptım.
Ameliyat olmayın demiyorum. Ama 4 uzman hekim kesin ameliyat derken bir prof. gerek yok dedi. İyi ki teyzeciğimi dinlemişim, beklemişim.
Perde eğer rahmin tamamını kaplamıyorsa, hamilelik sırasında hiçbir sorun da olmuyor. O küçücük et parçası, rahim genişledikçe gözden kaybolup gidiyor. Belki etkisi kolay hamile kalamamaktır. Ancak 4 yıl hamile kalamayışımın nedeni iş stresim miydi, septum muydu bilmiyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, çok ama çok dua edin. Allah'ım yardımcımız olsun. Sizlere de anne olmayı nasip etsin İnşallah.
Sevgiler.
Rabbim tek seferde kurtarsın. Gebelik haberlerini de yazmayı nasip etsin inşaAllah. Korkma, sonuca odaklan. Herşey güzel olucak Allah'ın izniyleYa tesekkurler sayenizde biraz rahatladim bi tek beni mi buldu bu rahim anomalisi diye kendi kendimi yiyodum:) Tayfun Kutlu bana da cok ilgili geldi acikcasi gayet guzel bi sekilde konustu benimle ondan once ozel bi hastanede muayene oldum iki kere ama hic anlamadi doktor hsg filminden sonra bakti ama yine anlayamiyorum cift mi yoksa perde mi diye zeynep kamile yonlendirdi beni Tayfun Hoca direkt muayene ederken perde dedi insallah alir hayirlisiyla cok sagolun kizlar yazilanlari hep okuyodum ama yazmaya cesaret edemiyodum
Evet, 8.hafta bitmek üzere. Daha önceden bir düşüğüm olduğu için çok yormuyorum kendimi ama bir sıkıntımız yok çok şükür. Bulantılar dışında :)Canim gözün aydın hamilesin inşallah sağlıkla kucağına almayi da Rabbim nasip eder benim rahmime çok benziyor gebeliğin nasıl geçiyor Rahimdeki perde alındı mi
Âmin. MaşaAllah canım. İlaçlar rahmin toparlanması ve enfeksiyona karşı. Aksatmadan kullan. Balon ise tekrar yapışma olmasın diye. Ağır kaldırma, kasıktan destek almadan hareket et. Kabız olma yediklerine dikkat.Kizlar merhaba bu sali gunu operatif histereskopi oldum :) zeynep kamil hastanesinde Huseyin Tayfun Kutlu nun hastasiydim. Doktor 4cm lik bi septum aldgini soyledi. Benim rahmim V seklindeydi. Rahmimde su an bi balon var. 1 hafta sonra onuda cikartacaklar ve 2 ay sonra tekrardan histereskopi yapilacak. Tabi bu kontrol amacli olacak. Su an hafif duzeyde bi kanamam var ve kullanmam gereken bir suru ilacAllah herrkse kolaylik versin tez zamanda istedginize kavusursiniz insallah :)