- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
-
- Konu Sahibi Mavikelebek0134
konu ile ilgili bi bilgi sahibi değilim fakat allah şifa versin. inşallah rahatsızlığınız tedavi edilebilir. çok gençsiniz, lütfen umudunuzu yitirmeyin.
sizin de bizim de umduğumuz aynı, allah tüm isteyenlere nasip etsin.Allah razı olsun. Rabbim sizi de umduğunuza nail eylesin
Canım çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşaAllah tez zamanda sağlıklı bir rahme kavuşursun. Ben de 2 ay önce kürtaj oldum 9.haftamiz da minigimin kalbi durdu. Dr um rahmimde septum olduğunu söyledi. Kurtajdan sonra septumu goremedı ultrasonda sadece hamileyken görebildi.senin Normal ultrasonda görülüyor mu peki septum ben de perşembe günü nasipse histeroskopi olacağımKum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum
Canım çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşaAllah tez zamanda sağlıklı bir rahme kavuşursun. Ben de 2 ay önce kürtaj oldum 9.haftamiz da minigimin kalbi durdu. Dr um rahmimde septum olduğunu söyledi. Kurtajdan sonra septumu goremedı ultrasonda sadece hamileyken görebildi.senin Normal ultrasonda görülüyor mu peki septum ben de perşembe günü nasipse histeroskopi olacağım
Tekrardan geçmiş olsun canım Rabbim büyüktür bir çıkış yolu göstersin inşaAllah. Peki canım histeroskopi de nasıl göremiyorlar perdeyi anlayamıyorum. Ben izmirdeyim irenbe tüp bebek merkezine gidiyorum dr um kimsenin göremediği perdeyi (sadece hamileyken gorulen) vajinal ultrasonla gördü ve bana da gösterdi. Suan lik çok memnunum dr um dan çok şükür inşaAllah yarın histeroskopi de güzel geçer de hayırlısıyla kurtulurum. Hayırlısıyla sen de kurtulursun üzülme bol bol dua et Rabbim kapılar açsın inşaAllah. .Allah razı olsun. Geçmiş olsun kaybına ćok üzüldüm. Benimki Septumun uzunluğu nedeniyle Ultrasonda çift rahim gibi görünüyor. Tekrar Hsg çektir yine bakalım dedi ama bi işe yaramaz diye düşünüyorum çünkü son hsg 'mden sonra bi işlem yapılmadı. Lucrin depot 11.25 (tek doz iğne) kullanarak 4 ay yapay menopoza soktu beni. O süreçte adet olamadım. Sonra Laparoskopili histereskopi yaptı ama perdeyi bulamamış. Tek doz iğne perdeyi yok edecek değil ya. Film ile Rahmim çok farklıymış dediğine göre. Güvenimi tamamen yitirdim. Şimdi tek seferde halledebilecek doktor araştırıyorum. Son gücüm ćünkü. Maddi manevi yıprandım.
Histereskopi korkulacak bişey değil. Bana HSG işkence geliyor. İnşAllah tek seferde kurtulursun. Geçmiş olsun.
Bu arada hangi şehir hangi doktor seninki
canım öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin. 2.5 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum. 9 haftalık bir kayıbım var kürtaj oldum 3 kere histereskopi 2 defa rahim filmi. sebepsiz infertilite dediler. en son ultrason muayenemde T şeklinde rahim çıktı nihayet sorunu bulduk yani öyle umut ediyorum. histereskopi oldum dr tekrar rahim filmi çekecek sanırım. yani şunu söyleyeyim o kadar çok dr gittim ki son dr fark etti daha öncede demişti kendisi ama diğerleri yok böyle birşey deyince üzerinde durmadım. eğer imkanın varsa ankara başkent hastanesi tüp bebek bölümünde hulusi bülent zeyneloğlu var onu bir araştır derim. hatta telefonda da görüşebilirsin istersen numarasını özelden atarım yada facebooktan mesaj yaz mutlaka döner kendisi.Kum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum
canım öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin. 2.5 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum. 9 haftalık bir kayıbım var kürtaj oldum 3 kere histereskopi 2 defa rahim filmi. sebepsiz infertilite dediler. en son ultrason muayenemde T şeklinde rahim çıktı nihayet sorunu bulduk yani öyle umut ediyorum. histereskopi oldum dr tekrar rahim filmi çekecek sanırım. yani şunu söyleyeyim o kadar çok dr gittim ki son dr fark etti daha öncede demişti kendisi ama diğerleri yok böyle birşey deyince üzerinde durmadım. eğer imkanın varsa ankara başkent hastanesi tüp bebek bölümünde hulusi bülent zeyneloğlu var onu bir araştır derim. hatta telefonda da görüşebilirsin istersen numarasını özelden atarım yada facebooktan mesaj yaz mutlaka döner kendisi.
Allah razı olsun. Yazdıklarınız umut dolu. Ancak benim septum rahim ağzına kadar uzanıyor. Çalışmıyorum ama aile tarafından (özellikle kayınvalideden) çocuk baskısı nedeniyle stres hat safhada. Etrafımda doğuran doğurana. Çok dua ediyorum aklım fikrim bu. Sabırsız bekleyiş ve Her adet dönemi yaşadığım hüsran beni bitiriyor. Son 1 operasyon şansı verdim kendime, onu da prof. Dr. Yücel karaman a yaptırmayı düşünüyorum. İnşAllah bu son olur.Merhaba,
Rahmin yarısına kadar gömülü çok geniş bir septum sahibi biri olarak yazıyorum.
4 yıl çocuk sahibi olamadım. Bu arada neden diye rahim filmi çekildi, septum çıktı. Resmen çok derin bir kalp şeklinde rahmim var. Diğer herşey normal. Çocuk sahibi olamama nedenim buymuş sözde. 4 doktor inceledi filmi. Hepsi histereskopi ile ameliyat dedi. Önce perdeden kurtulmam gerekiyormuş. Ondan sonra çocuk için tedaviye başlanılacakmış, eğer doğal yolla o zaman da olmazsa tabi. Neyse, ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bir gün öncesinde canım teyzemle konuştum. Daha doğum bile yapmadığın tertemiz rahmini kestirecek misin, asla hakkımı helal etmem dedi. Bu söz beni oldukça etkiledi. Bir başka doktora daha gitmeye karar verdim. Prof., alanında bir numara bir isim. Çok meraklıysan ameliyat ol, ama bu perde senin hamile kalmana veya erken doğum, düşük yapmana bir engel değil dedi. Ben de bir süre daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeyim dedim ve bu arada çok dua ettim. 4 yıl bebek hayali kurduktan sonra, doğal yolla hamile kaldım. Şimdi oğlum 3 yaşında. Hamileliğimde ilk ay biraz kanama oldu, sonrası çok rahat geçti. Hamilelikten önce rahmin yarısına inen o çok kalın perde hamilelik sürecimde rahim büyüdükçe küçüldü, görünmez oldu. 40,5 haftada normal doğum yaptım.
Ameliyat olmayın demiyorum. Ama 4 uzman hekim kesin ameliyat derken bir prof. gerek yok dedi. İyi ki teyzeciğimi dinlemişim, beklemişim.
Perde eğer rahmin tamamını kaplamıyorsa, hamilelik sırasında hiçbir sorun da olmuyor. O küçücük et parçası, rahim genişledikçe gözden kaybolup gidiyor. Belki etkisi kolay hamile kalamamaktır. Ancak 4 yıl hamile kalamayışımın nedeni iş stresim miydi, septum muydu bilmiyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, çok ama çok dua edin. Allah'ım yardımcımız olsun. Sizlere de anne olmayı nasip etsin İnşallah.
Sevgiler.
benzer şeyleri yaşayan birisi olarak yazıyorum. gittiğiniz doktoru bilmiyorum ama Doktor Mustafa Acet le bir görüşün derim. kendisi bu konuda uzman. şu hsg de görünenin aynısıydı rahmim bir doktorda geçirdiğim histeroskopi sonrası kendisi bana operasyon geçirdiğine emin misin dedi 2 defa operatif 1 defa ofis histeroskopi geçirdim ve şu an rahmimin 100 de 95 i açılmış durumda. siz çok fazla operasyon geçirdiğiniz için muhtemelen daha hassas durumdasınız ama umudunuzu kaybetmeyinKum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
canım merhaba eger ankarada isen dr tolga ecemiş e gitmeni tavsiye ederimKum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
Maddi durumu orta halli olan muhafazakâr bir kadınım. Önceliğimiz doktorun bayan olması ve fiyatının da uygun olmasıydı. Bunlar bizi yanlış yönlendirdi tabi.
Okuyanlara fikir olması amacıyla maliyetleri de paylaşayım.
Ilk 2 histereskopi özel bi hastanenin uz. Tüp bebek doktoruydu. Ortalama toplam 2000 +yol parasına maal oldu. 2.si için tanıdık bulup uyguna hallettik.
3 ve 4. Operasyonlar devlete bağlı üniversite hastanesinde oldu. Ücretsizdi. Sonrasında kullandığım ilaçlar 150 tl tuttu.
1.hsg 280tl, 2.hsg 350tl, 3.hsg 350 tl ödedim. (Hepsi farklı merkezlerde)
Yaşadıklarımın yanında Bunların hiçbiri gözümde değil. 2 yılım kayboldu. Kimbilir operasyon sırasında bana ne yaptılar.
Medipol mega Mustafa acet de geçirdiğim operasyon 3250tl +170tl muayene ücreti.
Süreç 40 gün.
Size tavsiyem vakit kaybetmeyin, fiyatı daha uygun diye başkalarında eziyet çekmeyin. Mustafa Acet'i mutlaka araştırın