Rahimde şekil bozukluğu

sedoskoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2020
790
665
53
Canım Kızlar selam, valla bilgisi olan olmayan yorum yapsın nolur ben bu kafayı taşıyamıyorum artık allak bullak oldu.
tüp bebek tedavisi için bugün doktora gittim doktor alttan muayene etti ve rahim içinin çok dar olduğunu, rahimin üstten ve yanlardan içeriye doğru basık olduğunu birde küçük perde oldugunu bu sebeple düşük riskinin olacağını söyledi histeroskopi yapabiliriz dedi ama ilk adette aşılama sonrası tüp bebek dedi ne zaman histereskopiye karar verecek bilmiyorum. Benim anlamadığım ben yıllardır bir sürü doktora gittim aşılama tüp bebek denedim rahim filmi çekildim kaç kez bugüne kadar hiç bi doktor böyle birşey söylemedi kaldı ki 2 yıl önce tüp bebek öncesi histereskopi olmuştum t rahimden duzeltilmisti. Eee sonradan eski haline mi dönüyor bu yada sonradan perde oluşabiliyor mu tüm bunlar benim anne olmama engel mi bana bı yorum yapın nolur. Bugün güle oynaya gitmiştim tüm umutlarım tükenmiş şekilde eve döndüm sanki hiç olmayacakmış gibi his oluştu ağlamaktan helak oldum. Ben bu durumda sizce ne yapmalıyım yeniden bi rahim filmi cektirsem mi ne dersiniz gerçi rahîm filmi fiyatları da uçmuş 7500 dediler bugün napicam bilmiyorum hofffffff

Birde rahim filmi olmadan sadece alttan ultrasonla tüm bunları görebiliyor mu

Canım öncelikle geçmiş olsun rahim filmi görüntün varsa atar mısın? Bende de perde var doktor tüp bebek öncesi önerdi şu an doğal yollarla deniyoruz şu an yapmayalım belki sağlıkla doğuracakdın dedi. Ben de tekrarlama ihtimali var mı diye sordum perde derinse tekrarlajabilir dedi. Bana da 1 yıl bir sürü doktor baktı kimse söylemedi en son hsg de çıktı ama sen zaten t rahimden ameliyat olmuşsun canım normal değil mi yani rahim içinin dar olması bu durum gebe kalmaya engel değil ama dediğin gibi erken doğum ve düşük riski var. Normal sağlıklı gebelilte de düşük riski yüzde 10 15 tir ama o risk yüzde 1 bile olsa eğer gerçekleşiyorsa senin için yüzde yüzdür takma kafana teknoloji çağındayız hallolur her şey

Benimde rahimim kalp şeklindeymiş us’da doktorum hiç fark etmemişti ve polip görüp beni ameliyat edince rahim hafif arkuattı düzelttim dedi ardından rahim filmi çekilince rahimim kalp şeklinde dolduğunu gördük ve tüp bebek doktoru 2. Kez rahimi düzeltti şimdi normale döndü çok iyi bir doktora ameliyatınızı olmanızı öneririm gözü kara doktorlar işin Ehl-i doktorlar inanın mucizeler yaratıyor ben düzeltildi sandığım rahim şeklimi yenisini görünce meğer hiç dokunulmamış demiştim . Şansınız açık olsun umarım her süreciniz kolaylıkla geçer ve evlat sahibi olursunuz

Çok teşekkür ederim araştırma hastanesinde herkesin çok övdüğü bir profesöre gitmeye başladım tüm bunları da o söyledi,histereskopi yapalım deseydi okeydim en azından daha emin adimlarla tüp bebege geçerdim ama hem tüm bu olumsuzluklardan bahsedip hem ilk adetinde gel formaliteden aşılama yapalım(tüp Bebek raporu için gerekliymiş) tutmazsa tüp bebek yapalım dedi bende olayın şokuyla neden histereskopi yapmıyoruz diye sormayı unuttum

Valla kuzum tüp bebek dünya para ben o yüzden tüp bebek öncesi histeroskopi olmayı düşünüyorum doğal yollarla olursa amenna tutacak mı diye beklerim ama tüp bebekte hem o masrafı yapıp hem dünyanın hormonunun yiyip bu riski alamam. İnan bende çok korkuyorum rahime müdahale edilsin hiç istemiyorum biz de bir de erkek faktörü var eşimin değerleri düşük şansım çok yok yani

Devlet hastanesinde protokol nedeni ile aşılama yapmanız lazım yani devlette aşılama ile başlıyor süreç . Fakat sizden rahim filmi almadan aşılama yapmamaları lazım ya tüpünüzde hasar varsa? Aşılama boşuna olmuş olur bence bunu bir görüşün naçizane önerim .Umarım sizin için herşey kolaylıkla olur ve hemen aşılama ile hamile kalırsınız

Çok teşekkür ederim araştırma hastanesinde herkesin çok övdüğü bir profesöre gitmeye başladım tüm bunları da o söyledi,histereskopi yapalım deseydi okeydim en azından daha emin adimlarla tüp bebege geçerdim ama hem tüm bu olumsuzluklardan bahsedip hem ilk adetinde gel formaliteden aşılama yapalım(tüp Bebek raporu için gerekliymiş) tutmazsa tüp bebek yapalım dedi bende olayın şokuyla neden histereskopi yapmıyoruz diye sormayı unuttum
Çok teşekkür ederim canım perde hamile kalmaya yada düşüğe sebep olmuyor öyleyse doğru mu. Ya birde t rahimden ameliyat oldum ama düzeltildi dedi ameliyatı yapan doktorum bu durumda duzeltmemis mi oluyor yada normale göre dar olması şekil bozuklukları düzeltilmeden tüp bebek yapmak mantıklı mı ben ne düşüneceğimi bilemedim ilk tüp bebekte bebeğim 9. Haftada düştü belki bu yüzden düştü diyorum şimdi ya yine aynı şeyleri yaşarsam

Kuzum gebe kalmaya engel değil ama evet düşük sebebi ilk doktorun düzeltmiştir ama yeterli gelmemiştir bence kesinlikle tüp bebek öncesi ameliyat olmalısın her şey yolunda ise tüp bebeğe başla. İşte rahim filmi görüntüsü olsa aslında daha net söylenir bir şeyler e nabız da radyoloji görüntülemelerimde vardır bu arada araştırma hastanesinde hsg ücretsiz

2 yıl önce çektirdiğim rahim filmi vardi o yeterli olur dedi ama o filmden sonra ameliyat artı tüp bebek yaptırdım ben dediğin gibi güncel rahim filmi olmadan sürece bslamamasi lazim bence de. Zamana ya da paraya üzülmüyorum tüp bebek pozitif sonuçlanıp sonradan düşük yaparsam diye korkuyorum

Rahim filmi görüntüm bu canım ama bu filmden sonra histereskopi yapılıp düzeltildi sözde suanki durumunu bilmiyorum

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-30-22-05-02-446_com.google.android.gm.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250130_220551.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 13
Ah ya bizde de yıllardır bildiğimiz erkek faktörü vardı yani hep sorun eşimde sanıyorduk sayı yüksek ama ileri hızlı hareketli çok düşüktü. Bende senin gibi düşünüyorum maddi boyutunu geçtim psikolojik olarak zaten çok fazla yipraniyoruz yaş geçiyor zaman kaybı.. doktor istemedi ama ben rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum İstanbul'da çok güzel merkezler var ağrısız acısız çekim yapan biraz pahalı ama sonradan uzulmektense yaptırırım kafam rahat olur ona göre yol çizerim

Bence içiniz rahat etsin ve imkanınız varsa iyi bir görüntüleme merkezinde rahim filminizi yenileyin ben olsam şahsen öyle yapardım . Bu kadar emek veriyorsunuz bence öncesinde yapmak en doğrusu olacaktır .

Bence içiniz rahat etsin ve imkanınız varsa iyi bir görüntüleme merkezinde rahim filminizi yenileyin ben olsam şahsen öyle yapardım . Bu kadar emek veriyorsunuz bence öncesinde yapmak en doğrusu olacaktır .
Doğru diyosun kesinlikle öyle yapicam rahim filmini çektirip aşılama için gittiğimde götürürüm doktoruma. Kendisine güveniyorum zaten eğer histereskopi gerekiyse de ona yaptırırım

Ya biz aynıymışız resmen canım seninle benimde eşimin sayı iyi ileri hız çok düşük. Ben anestezisiz çektirdim rahim filmini dayanılıyor ya öyle dayabılmayacal gibi değil zaten. İnşallah bizde sağlıkla bebeğimize kavuşuruz

Sen ne durumdasın şuan canım tüp bebek yapıldı mı hangi asamadasin

Sen ne durumdasın şuan canım tüp bebek yapıldı mı hangi asamadasin
Canım biz deneyeli 10 ay oldu bu ay ilk defa çatlatma iğnesi denedik daha bugün 4. Günüm eğer 2 ay daha tutmazsa ameliyat olup tüp bebek düşünüyorum ama doktorum kendinize 1 yıl daha verin dedi. Benim eşimin değerleri çok dalgalı geldiği için doktorum doğal yolla olabileceğini düşünüyor sanırım bir de yaşımız genç diye ben 28.5 eşim martta 30 olacak. 4 yıldır evliyiz 10 aydır korunmuyoruz. Benim hormonlarda sıkıntı yok amh iyi sadece rahmimde perde var o da gebe kalmaya engel değil işte hiç gebe kalamadım.

Ben varım cnm yillarca infertilite tedavisi gördüm bu süreçte 3 tane rahim filimi çekildi Rastgele gittiğim bı Dr tarafindan rahimde şekil bozukluğu tanısı konuldu t rahim 8 yıl önce Antalya Vitale Hastanesi'nde histereskopi ve laparoskopik operasyonu geçirdim 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım tek bir ilaç kulanmadan o bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum sonra tekrar 6 sonra yine tek bir ilaç kulanmadan ikizlere hamile kaldım 6 yıl korundum 7. Yillimda yine tedavisiz hamile kaldım inan rahimdeki şekil bozukluğu hamile kalmana engel önce onun tedavisini olmalisin

Rahim filmi görüntüm bu canım ama bu filmden sonra histereskopi yapılıp düzeltildi sözde suanki durumunu bilmiyorum
Canım bu arada raporunda y şeklinde rahim yazıyor t değil t rahim daha da dar. Bu görüntüyle hamile kalsan bile bence erken doğum riskin çok yüksek bebek nerede gelişecek ki öyle düşün. Ama bu şekilde sağlıklı doğum yapanda vardır. Senin düşük olmuş o yüzden bu konu üzerine düş canım naçizane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…