Gebeliğe Hazırlık Rahimde polipi olanlar haydi buraya

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mylv48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
808
346
26
Herkese merhaba arkadaşlar adetlerim çok düzenlidir bu ay kontrole gittiğimde 2 adet polip gördü 9mm ve 6mm gebeliğe şimdilik engel değil dedi ve Femaraya başkadı bu şekilde başına gelip hamile olan arkadaşlar varmı polip engelllermi yoksa

Herkese merhaba arkadaşlar adetlerim çok düzenlidir bu ay kontrole gittiğimde 2 adet polip gördü 9mm ve 6mm gebeliğe şimdilik engel değil dedi ve Femaraya başkadı bu şekilde başına gelip hamile olan arkadaşlar varmı polip engelllermi yoksa
Merhabalar
Bende 2 bucuk senedir bebek istiyorum
Femara ve klomen kullandım bi kaç ay gebelik olmadı
Bu zamana kadar hiç poliple karsılasmamıstık kontrollerde
Son gittiğim doktor bendede bi tane polip gördü
Milimini hatırlamıyorum suan, ama gebeliğe engel olmayacak boyutta normalde
Alınmasada olur yani
Ama bizim sebepsiz infertilite olunca yinede bi histeroskopi önerdi
Önümüzdeki ay histeroskopi olucam nasipse
Ama burda poliple hamile kalan bir sürü kişi okuduum ben, bence zaten benim için sebep polipte değil ama yinede histeroskopiye tamam dedim bakalım

Merhabalar
Alınmasada olur yani
Ama burda poliple hamile kalan bir sürü kişi okuduum ben, bence zaten benim için sebep polipte değil ama yinede histeroskopiye tamam dedim bakalım
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah olur ondan snra ben şuan düşünmüyorum inşallah rabbim yüzümüzü güldürür

Merhabalar
Alınmasada olur yani
Bende sebebsiz infertelite uc yildir bebegimiz olmadi iki asilama olumsuz olunca tup bebek baslatim hersey cok iyidi son muayenede bir buyuk polip goruldu histereskopi oldum ama kurtulamadim kucukte olsa hala bir kismi var rahim girisinde ama tranfere engel olabilir denildi yeniden histereskopi olmam gerekebilir polip adetle gidermi acaba transferi iki ay bkletsemmi cok kararsizm

Bende sebebsiz infertelite uc yildir bebegimiz olmadi iki asilama olumsuz olunca tup bebek baslatim hersey cok iyidi son muayenede bir buyuk polip goruldu histereskopi oldum ama kurtulamadim kucukte olsa hala bir kismi var rahim girisinde ama tranfere engel olabilir denildi yeniden histereskopi olmam gerekebilir polip adetle gidermi acaba transferi iki ay bkletsemmi cok kararsizm
Merhabalar, geçmiş olsunn
Polip adetle gitmez diye düşünüyorum ama tamda emin değilimm
Çünkü doktor tarif ederken küçücük bi et beni gibi düşün demişti
Adetle atamayız sanırım onu
Kist falan olsa gidiyor diyorlarda bence polip gitmez

Zaten tüpe başlamışsınız, transfer aşamasına kadar gelmişsiniz
Bazen bi sıkıntı olmasa dahi transferden önce histeroskopi yapıp rahme çizik atıyorlar tutunma kolay olsun diye
Ben sizin yerinizde olsam histeroskopi olmadan transferimi gerçeklestirmezdim
Biliyorum beklemek zor geliyor böyle zamanlarda ama olumsuz sonuçlanırsa keşke aldırsaydım dersiniz muhtemelen 🤷‍♀️

Merhabalar. Bende de ara kanamalar oluyirdu, polip varmis. Histereskopi ve hsg yapalim dedi. Bu ay sogan kürü yapacagim insallah histeroskopiye gerek kalmaz.

Merhabalar, geçmiş olsunn
Polip adetle gitmez diye düşünüyorum ama tamda emin değilimm
Çünkü doktor tarif ederken küçücük bi et beni gibi düşün demişti
Adetle atamayız sanırım onu
Kist falan olsa gidiyor diyorlarda bence polip gitmez

Zaten tüpe başlamışsınız, transfer aşamasına kadar gelmişsiniz
Bazen bi sıkıntı olmasa dahi transferden önce histeroskopi yapıp rahme çizik atıyorlar tutunma kolay olsun diye
Ben sizin yerinizde olsam histeroskopi olmadan transferimi gerçeklestirmezdim
Biliyorum beklemek zor geliyor böyle zamanlarda ama olumsuz sonuçlanırsa keşke aldırsaydım dersiniz muhtemelen 🤷‍♀️
Bu guzel yorumunuz icin tesekkur ederim zaten 32 binden oldum bir 4 bin daha feda edecegim ilerde keske dememek icin. Insallah maddi manevi yaotigim fedakarliga deger

Bu guzel yorumunuz icin tesekkur ederim zaten 32 binden oldum bir 4 bin daha feda edecegim ilerde keske dememek icin. Insallah maddi manevi yaotigim fedakarliga deger
Rica ederim kuzu
Neye karar verirsen şifa olsun insallahh
Bende aşılama ve tüp bebek sürecine baslamıstım
Polibi farketti doktor, önce histeroskopi yapalım dedi
O işlemi yaptırcağım hafta covit olunca ertelemek durumunda kaldım
Regl bekliyorum şimdi
Sonra histeroskopi yaptırcam, nasipse de aşılama kısmını atlayıp direkt tüp bebek yaptırmak istiyorum
Sebepsiz infertilite de aşılama çok umut vermiyor bana, o yüzden hemen tüp yaptırmak istiyorum

Rica ederim kuzu
Neye karar verirsen şifa olsun insallahh
Bende aşılama ve tüp bebek sürecine baslamıstım
Polibi farketti doktor, önce histeroskopi yapalım dedi
O işlemi yaptırcağım hafta covit olunca ertelemek durumunda kaldım
Regl bekliyorum şimdi
Sonra histeroskopi yaptırcam, nasipse de aşılama kısmını atlayıp direkt tüp bebek yaptırmak istiyorum
Sebepsiz infertilite de aşılama çok umut vermiyor bana, o yüzden hemen tüp yaptırmak istiyorum
Aynen bende sebebsiz infertelite iki kez aşilama yaptirdim olumsuz olunca tüp bebege yoneldim. Bence dogru dusunmussunuz tup bebek daha dogru karar histereskopi oldum mallesef polipin bir kismi kaldigi icin ikinci kez olmak zorunda kaldim insallah sizde olmaz. Hangi il nerede yaotircaksiniz tup bebegi acaba

Merhaba ben de de adetler çok düzenli fakat 5 aydır adetten 1 hafta sonra ara kanamam oluyor tam bir adet kanaması gibi değil ama 4 gün sürüyor kahverengi olarak.Pazartesi günü 1cm polip olduğunu jinekoloji muayenede söylediler. Bugün gittiğim özel hastanede evet var mercimekten biraz büyük nohuttan biraz küçük aldıralım dedi ben aldırmak istemiyorum aldıranlar da pek memnun kalmamış aldırmasam gebelikte bir sorun yaşar mıyım acaba

Aynen bende sebebsiz infertelite iki kez aşilama yaptirdim olumsuz olunca tüp bebege yoneldim. Bence dogru dusunmussunuz tup bebek daha dogru karar histereskopi oldum mallesef polipin bir kismi kaldigi icin ikinci kez olmak zorunda kaldim insallah sizde olmaz. Hangi il nerede yaotircaksiniz tup bebegi acaba
İnsallah canım benim
İstanbuldayım ben
Nasipse burda başlıcas bakalım

Ben aylarca hamile kalmak icin uğraştım bir türlü olmuyordu ve bir dr rahmimde 1.5 cm polip olduğunu ve tüp bebek bile yaptırsan engelleyip bebeği düşürebilceni söyledi çünkü bebek yerleşirken ona dek gelirse yerleşmez dusermis galiba, polipe rağmen kalan duydum ama en cok duyduğum polip aldiktan sonra hamile kalan çoğunlukta...doktorlar küçük engellemez desede inanin engelliyor belki yerine göre değişir benim ki rahmin ortasindaydi, histereskopi oldum ve aldilar ama ayni anda Rahim flimi de çekti dr, böylece sansim yükseldi ve sonraki aylar hemen gebe kaldim ..Allah kolaylastirsin sizlerinkini de...

Ben aylarca hamile kalmak icin uğraştım bir türlü olmuyordu ve bir dr rahmimde 1.5 cm polip olduğunu ve tüp bebek bile yaptırsan engelleyip bebeği düşürebilceni söyledi çünkü bebek yerleşirken ona dek gelirse yerleşmez dusermis galiba, polipe rağmen kalan duydum ama en cok duyduğum polip aldiktan sonra hamile kalan çoğunlukta...doktorlar küçük engellemez desede inanin engelliyor belki yerine göre değişir benim ki rahmin ortasindaydi, histereskopi oldum ve aldilar ama ayni anda Rahim flimi de çekti dr, böylece sansim yükseldi ve sonraki aylar hemen gebe kaldim ..Allah kolaylastirsin sizlerinkini de...
Histeroskopi sonrasi kanamaniz olmusmuydu? Ilac tedavi gordunuz mu sobrasinda?

Histeroskopi sonrasi kanamaniz olmusmuydu? Ilac tedavi gordunuz mu sobrasinda?
Tabi bir hafta on gün hafif sulu azar azar kanama geliyor adet gunune kadar...ama dr bana spiral taktı en az bir adet donemi takılı dursun dedi çünkü histereskopi sonrası rahim yapisikligi olurmus, spiral birbucuk ay durdu o cok sanci yaptı adet günlerimde sadece ,cikinca kurtuldum sonra zaten hamile kaldim hamdolsun...ilac da cipro vermisti bir de ağrı kesici onu cok kullanmadim ciproyu bitirdim

Tabi bir hafta on gün hafif sulu azar azar kanama geliyor adet gunune kadar...ama dr bana spiral taktı en az bir adet donemi takılı dursun dedi çünkü histereskopi sonrası rahim yapisikligi olurmus, spiral birbucuk ay durdu o cok sanci yaptı adet günlerimde sadece ,cikinca kurtuldum sonra zaten hamile kaldim hamdolsun...ilac da cipro vermisti bir de ağrı kesici onu cok kullanmadim ciproyu bitirdim
Ben de ayni durumdayim. Tam ortada bir polip varmis ve histereskopi+ hsg tavsiye etti. Ilk cocugum kolomenle olmustu. Bu defa bir ay letu kullandim femera muadili. Ama gebelik olmadi malesef. Sogan kuru yapayim bu ay, sonraki gereken neyse yapilsin dedim ben de.
Histeroskopinin oldugu ay iliski olmaz ozaman, gebelik de olmaz.

Ben de ayni durumdayim. Tam ortada bir polip varmis ve histereskopi+ hsg tavsiye etti. Ilk cocugum kolomenle olmustu. Bu defa bir ay letu kullandim femera muadili. Ama gebelik olmadi malesef. Sogan kuru yapayim bu ay, sonraki gereken neyse yapilsin dedim ben de.
Histeroskopinin oldugu ay iliski olmaz ozaman, gebelik de olmaz.
Ilişki olmadi zaten az kanama olduğu icin bir de enfeksiyon ilk on gün kapmamak gerek o yuzden.. ama dr yasakladi mi hic onu hatirlamiyorum, fakat olduğu ay hamile kalani bile duymustum onlarin yeri demekki farklıydı, rahmin toparlanmasi icin bir adet donemi geçmesi en güzeli... :)

X