rahimde perde ameliyati

merrywhite

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
55
9
98
Merhaba herkese,
yeni uye oldum desteginize ihtiyacim var. eylul 2013 evlendim baslarda kornuyordum ama hemen bi tuhaflik oldugunu fark ettim ve doktora gittim.bunun uzerine cift rahimim oldgu ortaya cikti ve rahimi ayiran vajina agzina kadar inen bir perde var. ilk gittigim doktor ameliyat olabilirsin ama sart degil demisti. gecen hafta baska bir doktor hsg cekti ve ceker cekmez ameliyat olmam gerektigini soyledi.pazartesi raporlari alip yanina gidecegim ama ceker cekmez zaten ameliyat olmam gerektigini ve beni ankaraya gonderecegini soyledi.perde ameliyati burada samsundada yaptirilabilir ama ankara en iyisi dedi.kendi esini gonderdigi doktora gonderecekmis. tabi ben ekimden beri korunmayi biraktim ama tutmadi maalesef. birde bende pko da var. yani hepsi bir arada cift rahim, perde, pko. ameloyattanda korkuyorum.benim dururmumda olup cocuk sahibi olan var mi. Hersey Allahin takdiri tabi ama desteginize xok ihtiyacim var lutfen yardimci olun

Canim cok geçmiş olsun.bende 18 gün önce ameliyat oldum.laparaskopi ve histereskopi oldum.hsg sonraki benim tüpler tikali cikti ve rahimdede bir anormallik olduğu nu söyledi drum ameliyatta benim rahminde perde varmis onu aldılar.tüpler acildi kist ve polip varmis onlar alindi.bende çok korktum nasip olacak diye ama çok şükür geçti gitti bitti.bende de yumurta sayisinda azlik var.ama Dr ilk olarak bu anomalileri düzeltmek gerek dedi.sonraki için bisey demedi.inşallah tez zamanda bebialerimize kavusuruz.bizden başka kimse var mi hamile kalan varmi bende çok merak ediyorum

Canim cok geçmiş olsun.bende 18 gün önce ameliyat oldum.laparaskopi ve histereskopi oldum.hsg sonraki benim tüpler tikali cikti ve rahimdede bir anormallik olduğu nu söyledi drum ameliyatta benim rahminde perde varmis onu aldılar.tüpler acildi kist ve polip varmis onlar alindi.bende çok korktum nasip olacak diye ama çok şükür geçti gitti bitti.bende de yumurta sayisinda azlik var.ama Dr ilk olarak bu anomalileri düzeltmek gerek dedi.sonraki için bisey demedi.inşallah tez zamanda bebialerimize kavusuruz.bizden başka kimse var mi hamile kalan varmi bende çok merak ediyorum

teşekkür ederim canım. insallah Rabbim.hayirlisiyla her isteyene nasip eder tez zamanda. ameliyattan korkuyorum biraz kimileri cok agrim oldu felan yazmis ya. hayirlisi insallah hepsi gecer.bizde anne oluruz

Çok tesekkur ederim. Ben saglikci olduğum halde çok korktum herşeyi bildiğimi düşünüyordum ama öyle değilmiş.ameliyatta hiçbirşey hissetmiyorsun cikinca 1 saat agrin oluyor sonrasında azaliyor agrilarin . 3 -4 gunçok azda hareket kisitliligi yasiyorsun.sonrasında usutme dikkat et kendine.

Çok tesekkur ederim. Ben saglikci olduğum halde çok korktum herşeyi bildiğimi düşünüyordum ama öyle değilmiş.ameliyatta hiçbirşey hissetmiyorsun cikinca 1 saat agrin oluyor sonrasında azaliyor agrilarin . 3 -4 gunçok azda hareket kisitliligi yasiyorsun.sonrasında usutme dikkat et kendine.

cok sagol canim bi sorum daha olcak bu yarim gunluk bi islem mi yani yarim gun mu kaliosun hastahanede yoksa bi gun felan kaliyormusun nasil oluyor?

Benim ameliyatin 2 saat surdu bende yok yokmuş:) kist polip tikaniklik perde bunların hepsi onarildi.sadece 1 gece yattim ben ertesi gün öğlen taburcu oldum.

raporlarimi aldim, sadece rahim onunde değil, rahim girisinden bastan sona kadar perde varmış. sonuç uterus bikornis yazıyor. canım sen rahimdeki perdeyi aldırdın dimi rahim ici. alttan mı giriyorlar onda.bende hem vajende hem rahimde perde varmış yanı baştan sona. korkuyorum karnımdan da girerlermi diye. carsamba ankaraya gidiyorum doktorumun beni yönlendirdiği profesörün özel muayenehanesine muayene olmaya. ameliyat randevusunuda verir herhalde

Benim 3 cmlik bi perdevardi.kist polip tikaniklik da vardi.rahim icini iyi goruntuleyebilmek icin histereskopi yap tilar benim perde olduğu ozaman görülmüş.yoksa ameliyattan önce durum perde olduğunu bilememişti.sadece hsg sonucunda sadece tikaniklik gorundu.alttan girmeden birşey diyemem
demişti. hem alttan histereskopi hem de göbel ve kasiktan küçük delikler ile girilerek laparoskopi yaptilar.kendine sikinti yapma bende çok korktum panikledim herşey olacagina. Variyor.sonuç güzel.olsun inşallah.

Adetliyken gidiyorsun dra adet bitimine ameliyat günü veriyorlar benim bildiğim.sen şehir dişindan gelsigin için senin tüm.islerini bence hallederler gittigi zaman

amin canim insallah. cok sagol cevaplarin icin. buyuk ihtimalle bendede alttan girdikten sonra belli olur. hayirlisi. sen smdi napiosun korunma suresi var sanirim ameliyattan sonra. sonrada tutmazsa ilac asilama tup bebek sirasiyla gidior herhalde

ben smdi muayeneye gidiorum ameliyat icin gun verir yada bana gelirsiniz ben size gun alirim dedi bakalim hayrlisi ordaki doktorda daha aciklamaci olur herhalde

15 gün korunma suresi verdi sonrasi için bisey demedi. 2 ay estrofem ve duphoston hormon ilaci verdi kullanırken hamile de kalabilirmisin.(inşallah)2 aydan sonra bana tekrar hsg cekecekler tabiki gebelik olmazsa.daha sonra tedavi basliyacak sanirim çünkü drum ameliyat çok guzEl geçti tertemiz oldun dedi sadece.bakalim sonraki nasil olacak..

Her iki drunada aklina takilan herşeyi sor.ben çok fazla bisey soramadim.ameliyattan öncede birşey söylemedi..ben her gittiğimdettek soru sora biliyorum.Dr lara kalsa biz herşeyi biliyoruz gibidavraniyorlar

evet gercektende herseyi biliyormussun gibi konusuyorlar. pesine dusup ayrintiya kadar sormazsan cevap da alamiosun hatta bazi konularda cevapda veremiyorlar. Canim Rabbim insallah gonlune gore versin. hsg tekrar cekmek mi gerekiyor ay yok artik bi kez korka korka cektirdim bidaha gerek kalmaz insallah

Valla canim ben İki kez çektirdim iki ay sonra tekrar isteyeceklee gebelik oluşmazsa ama benim tuplerin tikanikligi icin tekrar bakacaklar.senindurum ffarklı tabiki..inşallah hhayirlisi ile tez zamanda sağ salim bebislerimizi kucagimiza aliriz.birbirimize dua edelim. Bu arada yaz kacri canin awnin

Back