Rahimde Kalınlaşma....gebelik mi? hastalıkmı ? lütfen yardım......... :(

ay_82

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
3.789
35
358
İstanbul
Arkadaşlar ...moralim çok bozuk bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum....2 gün önce rutin kontrole gittim jinekoloğuma...adetime 4 gün vardı ..adam şok olmuş bir şekilde rahimde aşırı bir kalınlaşma var bu ne böyle dedi ..hamilelik falan mı var dedi? bende bilmiyorum daha adetime 4 gün var dedim ...siz söyleyeceksiniz dedim ..başka bir şey demedi bu konuda ...kistim çıkmış yine onu gösterdi 9 haziranda adet olsanda olmasan da gel dedi doppler mi dedi ama tam anlamadım ne dediğini bunu dedi sanırım onu yapalım dedi ki onu niye yapıcak anlamadım.........25 günde bir adet oluyorum ,30 yaşındayım..bebek için uğraşıyorum uzun zamandır ...

ama kan testi falan yaptır demedi bana gebelik için var mı yok mu diye? internetten okudum gelince dehşete kapıldım rahim kalınlaşması kanser v.s diyorlar ... ama benim adetlerim çok düzenlidir başka bir şikayetim yok ...

bu ne anlama geliyor ayın 9 u olmaz artık bana

Doktorun cok antıkaymıs canım tavsıyem boyle korkuyla bekleyecegıne baska bır doktora gorun.sonucta gebelık var mı dıye sormak yerıne madem rahım kalınlasması gebelıge alamet bı kan testı ısteyebılırdı.hıc ugrasma bu doktorla degıstır hemen doktorunu.son zamanlarda cok cok ıyı tecrube ettım bır doktora baglanıp kalmamak lazım.

eşimde aynısını söyledi ...bende değiştiricem sinir oldum uyku uyuyamıyorum...burada çok iyi bir doktor var onada 1 ay sonrasına randevu alabildim bugün, herkes adamın peşinde yani .... kendim kan testi yaptırsammı acaba diyorum ...bir yandanda bekle diyorum offfffffffff

çok teşekkürler cevap verdiğin için ..

Saglık ocagında bıle yaptırabılırsın kan tahlılı canım boyle ıcın ıcını yıyecegıne gıt yaptır belkı cok olagan bıseydır suan bosuna stres yapıyosundur kendıne.bu doktorların bazılarının sagı solu yok benım de cok canımı yaktılar vaktı uzatıp ta kendıne kıyma derım hemen bugun gıt.sonucunu da yazarsan sevınırım :) hadı Allah hakkında hayırlısını versın ıns dıledıgın olur

çok teşekkürler....biraz daha rahatladım her şey olacağına varacak nasılsa ...ders çalışıyorum bi yandan hafta sonu sınavlarım var çıkamadım evde test yaptım negatif çıktı tabi ....pazartesi adet olmam lazım olmazsam hemen gidicem ..sonucu mutlaka yazıcam o kadar bakan olmuş ama kimse bir şey yazmamış ,sonucu yazayım bari de benim gibi olanlar olursa faydalanır ilerde

ben yeni hamile kaldığımda rahim kalınlaşman iyi demişti dr

inşallah hamileliktir ...sağol ama hiç umudum yok çünkü belirtim yok ne adet belirtim nede gebelik belirtim yok ...kendimi dinlemeyi bırakalı çok oldu zaten hep hüsrana uğramaktan...bu ayı iyi değerlendirdik ama Allah bilir tabi ...başka iş açmasında bu durum başıma tek korkum o ...sende hamilesin sağ salim kucağına al inşallah

adetim 2 gün geçince adet oldum ....şiddetli bir kanamayla ....2 gün botunca yoğundu 3. gün normale döndü ...pazartesi doktor randevum var ...adet olduğumu hiç bukadar sevinmemiştim ...en azından adet görüyorum...zaten hiç düzensizlik yaşamam ...bakalım pazartesi belli olacak doktor ne diyecek ..gebelikle alakası yokmuş bunu öğrenmiş oldum ...cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim .....

bir yıllık evliliğim daha öncede doktora gitmiştim bi iki kere rahim duvarı kalınlaşması görmemişlerdi karından bakılan ultrasonda. Fakat ocak ayında bir doktorun farketmesi ile rahim duvarı çok kalın dediler. ve bi aydır üç doktor dolaştıktan sonra gittiğimiz profesör rahim içinde 4 cm lik miyom ve rahim duvarı çok kalın önemli dedi 19mm miş kalınlık. parça alacaktı normal yolla korktum aldıramadım. ameliyat anestezi altında alınması içinde 18 marta gün verdiler. Çok geç mi tarih ? Rahim duvarı kanseri diyor internette okuduğum her yerde ? Korkuyorum ? Ne yapmam gerekir bilen yada yaşayan varsa bu durumu yardımcı olabilir mi bana ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…