merhabalar güzel anne ve anne adaylari...
bir konuda moralim cok bozuk ve tavsiyelerinize,tecrübelerinize ihtiyacim var
26 yasindayim,21 haftalik ilk kez hamileyim, hamileligim simdiye kadar hic sorunusz gecmisti dün doppler renkli görüntüleme icin farkli bir kadin dogum uzmanina gittik ve kasik agrilarim var dedigimde rahmimi inceledi ve rahimde bölme oldugunu ve böbregimde büyüme oldugunu söyledi... eve gelip internette rahimde septum anomalilisini inceledigimde yikildim! gebe kalmak olasiligini düsüren, düsük yapma riski cok olan ve erken dogum riski olan bir durummus. tabi suan görüntüleme babakten dolayi yapilamiyor ve bölmenin nekadar nereye kadar oldugu ve derecesi beli degil.
cok beklemeden hamile kalmis olmam, düsük yapmamam,bebegin gelisiminin normal olmasi bana biraz ümit veriyor ama erken dogumdan cooook korkuyorum!!!!
simdi günde 3 litre su iciyorum, ayakta kalmamaya,yorulmamaya dikkat ediyorum.ama her an basima bisey gelirmi diye evhamdayim
rahminde böyle bir problemi olan var mi? yada duyumu,bilgisi olan.....
ilgilendiginiz icin cok tesekkür ederim...
bak canım bende 25haftalık hamileyim.bundan bir ay önce doktoruma çok güvendiğim halde ikinci bir görüş alayım diye başka bir doktora gittim.adam bana rahmimde doğumsal bir anormali olduğunu söyledi.gebeliğin son dönemlerinde bebeğin gelişimini engelleyebilir yerini daraltabilir,sürekli takip edilmesi lazım dedi.normalde rahim,yani bebeğin bulunduğu yer armut şeklinde olurken benimki kalp şeklindeymiş.bikournat deniyordu yanılmıyorsam.bende bir panikle eve gelip internetten baktım,korkutucu şeyler buldum okudum.kalkıp kendi doktoruma gittim durumu anlattım.bana şunları söyledi:rahim anormalisi öyle ultrasonla bakılarak anlaşılamaz.bir kadın gebe kalamıyordur,biz sebebini öğrenmek için rahim filmi isteriz,rahimde anormali olup olmadığı o filmde ortaya çıkar.zaten ciddi bir problem olsaydı hamile kalamazdın.bebeğin gelişimi de gayet iyi.korkmana gerek yok dedi.gerçekten de bebeğimin gelişiminde hiçbir problem yok o yüzden hiç korkmuyorum.bende miyom da var.onu da ilk farkedn doktor bana felaket senaryoları sıralamıştı,günlerce ağladım çok korktum,ama korktuklarım başıma gelmedi.bebeğimi düşürmedim,miyomum büyümedi,6aylıkken sezaryenle doğurmak zorunda kalmadım.sana tavsiyem her duyduğuna inanma.internette her okuduğun sana uymayabilir ayrıca ddoğru da olmayabilir.çok üzücü ama bazı doktorlar hastayı panikletip gereksiz tahlillerle daha pazla para koparmaya çalışıyor.sen kendi doktoruna güveniyorsan git durumu anlat fikrini al.bir de imkanın varsa bir üniversite hastanesine hiç olmadı sizin orda sadece kadın doğum üzerine hizmet veren bir devlet hastanesi varsa oraya git.insana insan muamelesi yapmadıkları kesin,ama onlar çok daha tecrübeli olabiliyorlar,ayrıca seni yalan yanlış şeylerle korkutmaya çalışmıyorlar.rahat ol,iyi şeyler düşünürsen iyi şeyler olur.ben buna inanıyorum.hamileliğimin ilk dönemlerinde herşeyden korktum panik yaptım ve her aksilik beni buldu.korkmamaya iyi düşünmeye başadığımdan beri herşey yolunda gidiyor.
cok, cok tesekkür ederim Umut Can...
dedigin gibi birkac gün sonra bir üniversite hastanesine gidecegim.uzman docent bir kdn dogum uzmaninin tecrübelerine daha cok güvenecegimi saniyorum.senin de bebisinin gelisimi normal sanirim,buna cok sevindim. hayirlisiyla benden 1 ay önce dogum yapacaksin herhalde...simdiden en güzel,kolay ve sagliikli bir sekilde bebegini kucagina almani diliyorum.
tesekkürler!a.s.
Sumay doktordan sonra bilgi ver bize.İnşallah hiçbir sorun yoktur.Hem banada umut olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?