Rahim Usg sonrası tüpler tıkalı (kapalı) laparoskopi mi direkt tüp bebek mi yaptırmalıyım

orkidee123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2024
37
6
1
33
Lütfen yardım edin cahil gibiyim araştırıyorum sürekli çokta moralsizim rahim usgden sonra tüplerim tıkalı çıktı dr iki yol önerdi ya laparoskopi ya da direkt tüp bebek ama tüplerim kapalıysa direkt tüp bebek olur mı tutar mı. Nolur benzer şeyler yaşayan biri süreci biraz anlatsın araştırmaktan kafam patladı

Canm benimkilerde kapaliydi ilk hsg sonra tup açtırma ameliyati oldum laporoskopi açılmayinca 6 ay sonra tüplerimi aldrdm tup bebekte tutma sansini azaltiyormuş zaten ya baglat ya aldr tup bebege başlamadan

Ama ilk önce laparoskopini ol tuplerin açılabilir belki bu ihtimali gözardı etme bence cunku bende öyle yapmstm tüp bebek süreci çok zor çünkü eğer açılırsa ne mutlu

Peki laparoskipedne sonra ne dedi dr unuz sonuçta kamerayla bakıyorlar kapalıysa aynı ameliyatta tüpleri alamazlar mı acaba neden bekletiyorlar 6 ay

Ama ilk önce laparoskopini ol tuplerin açılabilir belki bu ihtimali gözardı etme bence cunku bende öyle yapmstm tüp bebek süreci çok zor çünkü eğer açılırsa ne mutlu
Yani biraz araştırdım hiç tüplerim açıldı diyen birine rastlamadım çok karamsarım açıkçası

Canım benim iki tüpümde tıkalı tüp bebekle bi kızım var. Ben laproskopi olmadım. Tüplerimde alınmadı ama benim tüplerim de sıvı birikimi yok o yüzden tül bebekde de sıkıntı olmadı

Peki laparoskipedne sonra ne dedi dr unuz sonuçta kamerayla bakıyorlar kapalıysa aynı ameliyatta tüpleri alamazlar mı acaba neden bekletiyorlar 6 ay
Onlar bekletmedi canm laporoskopi yapıldı benim hiç aklıma gelmedi o an baglatmak veya aldrmak sol tarafta sızıntı seklinde açıklık oldu dedi ama kapanır 3 ay dene olmazsa tup bebek dedi ben 6 ay denedm olmaynca aldrdm arkadaşın yazdığı gibi bende hidroselpenksti tupleri sıvı birikimide vardı rahim bosluguna akan sıvıda embriyo tutunamadigi için aldrmstm tup bebek doktorumda zaten iyiki aldrmssn ben zaten hu tupleri kapattrirdim dedi

Canım benim iki tüpümde tıkalı tüp bebekle bi kızım var. Ben laproskopi olmadım. Tüplerimde alınmadı ama benim tüplerim de sıvı birikimi yok o yüzden tül bebekde de sıkıntı olmadı
Aaa yaşınız kaç benimde tüplerim tıkalı sadece tek sorun o gibi gözüküyor devletteki bi kadın doğum hocası dediki laparoskopiyi hiç yaptırma tüp bebekle tek seferde olur falan dedi umutlandım ama operasyonu yapacak kişiler özeldekiler onlar önce laparoskopiyle bakalım dediler hatta biri kesin tıkalıysa tüplerini bağlarız falan dedi ama ben ameliyat olmak istemiyorum süreç uzuyor gibi öyle hem yinede olmama durumunda yine tüp bebek sürecine yönlendirecekler

Şuan 30 27yaşındaydım kızıma hamile kaldığımda . Çok üzülmüştüm tüplerimin tıkalı olduğunu duyunca tüp bebek doktorumu Seçip gittim rahim filmimi inceledi tüplerini aldırmana gerek yok dedi üzülme herşey normal dedi sadece tüplerin tıkalı en kolay tüp bebek hastası sensin dedi ilki kimyasal oldu kızımda zor biz hamilelik geçirdim ama şükür aldım kucağıma

Tüp bebek adı üstüne tüpler kapalıysa yapılır tabi başka sebeplerle de. Şöyle bir durum var bazen tüpler sadece tıkalıdır o zaman tüp bebeğe engel oluşturmaz ama bazen tüpler tıkanınca toksik sıvı birikimi olur. Öyle bir durum olduğunda o sıvı embriyoyu zehirler ve tutunmasını engeller.sıvı birikmesi yoksa tabiki tüp bebek yaptırabilirsiniz. Laparoskopi ile tüplerin açılması maalesef garanti değil ama açılırsa ve doğal yollarla hamile kalmanızdaki tek engel tüplerin tıkalı olması ise şahane olur. Tüp bebek tedavisi maddi manevi zor bir süreç çünkü. Doktorunuz ne diyor laparoskopi ile ilgili peki? Kesin açarız tüpleri diyebiliyor mu?

Hayır diyemiyor açılmazsa tüp bebeğe yönlendiririz diyor ama kesinleşmiş olur en azından dedi ucunda tıkanıklık olduğu görülüyor dedi ama ben devlet hastanesindeki bi kadın doğumcudan fikir aldığımda batının açılması taraftarı değilim direkt tüp bebek yaptır dedi yani herkes birşey söylüyor 3 dr a gittim 3 ü de farklı konuştu insanın kafası karışıyor

İkinci seferinde mi oldu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…