rahim tüberkülozu nedeniyle tüp bebek yaptıranlar

swagss

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2023
15
1
28
Arkadaşlar rahim ya da genital tüberküloz geçiren var mı? bana geçen sene tanı kondu rahim filmi ile. Aslında 10 yıldır adet kanamalarım az geliyordu her sene bu şikayetimle kadın doğuma gitsem bile sonuçların temiz diyip gönderdiler. 2 yıl önce evlenip de çocuğum olmayınca rahim filmi çektirmiştim, iki tüpüm de kapalı çıktı ve rahmimin görüntüsü iyi değildi baya yapışıklık vardı. O kadar üzüldüm ki öğrenince keşke daha önce tanı konsa da müdahale edilse diye ama evlenmeden bilemiyorsun. 2 kez histereskopi geçirdim sonra da tüp bebek denemesine başladım. Böyle hastalık geçirip de tüp bebek denemesi başarılı olan var mı? Aynı durumda olanlar ya da bir yerden duyanlar cevaplayarak destek olur musunuz?

Aynı durumu bende yaşadım canm tüberküloza ihtimal verilmisti ama Bi tanı şeklinde koyulmadi ben rahim filminde kapali çıkınca laparoskopi oldum sızıntı şeklinde açıklık oldu ama büyük ihtimalle zaten kapanır dediler 3 ay dene eğer olmazsa tup bebek yaptirman lazm demişlerdi 3 ay denedm ondan sonra senin gbi araştırmaya başlamıştım tupler iltihapdan kapandigi için rahim boşluğuna iltihap akabiliyormuş tup bebekte ya bu tupler bağlanması lazm ya aldırmak ben aldrdm tamamen çünkü tup bebek tutma ihtimali düşürüyomuş iltihap tabiki aldırana kadar sütle maydonoz kaynatilmis süt buharlarina oturdum sülük hacamat yaptm artk hiç bir şey fayda etmeyince tamamen kurtulmak istedm ve aldrdm. 2 kez tup bebek denedim sonucum negatif ama ben bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum benim embriyolar kaliteli çıkmıyor smdi 3. Tup bebege hazırlanıyorum yumurta ve sperm kalitesini geliştirmek için arastrmadym

Yani ben tanı almadm canm sadece tuplerim tamamen iltihaptan tıkaliydi

Rahminin durumu nasıldı senin? Histerekopi gerekiyor muydu? Şu ana da kadar 1 kez tüp bebek denedim negatif geldi. Benim tüpler için doktorum öyle şişme ya da iltihap gibi bir durum olmadığı için aldırmaya gerek yok demişti. Bu hastalıkla ilgili yabancı kaynaklardan da çok araştırdım gebelik oranı düşükmüş

Tüp bebeğe başladın mı sonuçların nasıl geldi?
2kez denedm 2 side negatif oldu canm 3. Kez denilemez histeroskopi istermiş bilmiyorum ama benim ki embriyolarmin kalitesi iyi olmuyor şu rahimde felan Bi enfeksiyon yoktu

2kez denedm 2 side negatif oldu canm 3. Kez denilemez histeroskopi istermiş bilmiyorum ama benim ki embriyolarmin kalitesi iyi olmuyor şu rahimde felan Bi enfeksiyon yoktu
Anladım inşallah histereskopin iyi geçer her şey gönlünce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…