Rahim şekil bozukluğu ve tedavisi

efsane_

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
234
0
rahim şekil bozukluğu olanlar ve bu yüzden erken doğum yapan arkadaşlar daha sonrasında bununla ilgili tedavi oldunuz mu ya da ameliyat oldunuz mu.benim doktorum ameliyat dedi.benim doktorum çift rahim olduğunu söyledi.

mesajlarını okudum erken doğum yaşamışın çok üzüldüm inş allah en yakın zamanda kızın iyi olur...bende çift rahimliyim erken doğum nedenin çift rahim olduğu için mi cevap yazarsan çok sevinirim...

erken doğum sebebim çift rahim olmasından.bebeğim içerde sıkışmıştı.devamlı kanamam oluyordu.tehlike düzeyinde kanamaydı bu.

pardon arkadaşlar birşey sormak istiyorum,rahim şekil bozukluğunun açılımı çift rahimli olmak anlamınamı geliyor ve rahim şekil bozukluğu alttan muayehane sırasındamı yoksa mutlaka rahim filmiylemi ortaya çıkar,bende martta düşük yaptım ama düşük sebebim bilinmiyor,rahim filmi çektirmedim,çektirmelimiyim?

ayrıntılı ultrasyonda rahim şekil bozukluğu belli olur.benim sezaryanda belli olmuştu.ayrıntılı ultrasyonu girmemiştim.

benimde çift başlı rahim yani kalp şeklinde ama hamile kalmama engel olmadı ilk oğlumu haftalık ikincisini 30 haftalık doğurdum ama ikiside rahim şeklinin bozuk olmasıyla alakalı deildi ilkinde bebek fazla oynayıp 3 sefer kordana dolanmış nefesi kesilmişti ikincisinde hem şeker hem tansiyon çıktı bebekte gerileme başlamıştı ve benim ve bebeğin hayati tehlikesi vardı ondan doğum yaptım hatta hep doktorum benimle dalga geçerdi eşime hep çok şanslısın karın bize göre 2 kere daha kadın iki rahimdende hamile kalabilir birine bişey olsa öbürüyle yine normal kadınlık haklarından faydalanabilir derdi o yüzden bence çok fazla kafay takmayım

X