Rahim kısalması

14ocakgs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2024
88
36
3
31
Merhabalar 12. Haftada kanamam oldu ve kendi doktorum olmadıgı için devlete gittim devletteki doktor rahim kısalmam oldugunu cok erken oldugunu söyledi üniversite hastanesine yönlendirdi ordada seni niye buraya yolladılar bizim yapabilcegimiz bişey yok dedi sadece progestam fitil verip eve yolladılar kendi doktoruma kontrole gittigimde rahim agzın kapalı sorum yok dedi rahim agzı kapalı oldugu için serviks ölcmüyor bu durumu yasayan var mı korkuyorum 22 sinde perinatoloji rabdevuö var ordada baktırmayı düşünüyorum

Genelde 13. 14. Haftalarda kontrol eder doktorlar kısalığı. Ama kanamanız olduysa kendi doktorunuz bakmalı, vajinal baktırın, karından doğru çıkmıyor. Progestan fitili kullanın bir de mümkünse yatın doktorunuza gidene kadar.

Merhabalar kanamamdan sonra hiç bakmadı alttan progestan fitil ve iğne kullanıyorum zaten yatıyorumda sormama ragmen rahim agzı kapalı iyi durumda o yüzden serviks ölcmeye gerek yok diyo anlamadım kafam cok karısık sürekli stres yapıyorum

Yani şöyle tabi ki açıklık olmaması çok iyi ama kısalığınızın ne kadar olduğu da önemli. 25 mm in üstünde olması lazım. Perinatologa durumunuzu anlatın, vajinal olarak o da bakar. Benimde kısalığım olduğu için 6 aydır yatıyorum.

Bilmiyorum 12. Haftada devletteki doktor kısalma var dedi ölcü söylemedi kendi doktorum zaten hiç ölcü söylemedi perinatologa 21. Haftamda gidicem bişey olur diye de korkuyorum o zamana kadar size servikal dikiş yapıldımı acaba

Yok yapılmadı 25 mm in altına düşünce yapılıyo benimde başta 33 mm di. Sonra sizin haftalarınızda 30 a düştü sonra yeniden 33 oldu. Yatarak geçiriyorum çok şükür. Yani aklınızda soru işareti kalmaması adına bence boyutunu bilmenizde önem var. Ben her gittiğimde doktora hatırlattım sağolsun o da bakıyo.

bende aynı düşünüyorum hep aklımda yani acaba ne nasıl diye sordum kontrolde rahmin kapalı ölcüm yapmıyorum o yüzden dedi yarın gitmeyi düşünüyorum yine ölcmezse doktorumu degişicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…