rahim kasılması yaşayan varmı kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi burp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

burp

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
5.580
15
358
kızlar 22 haftalık hamileyim ancak 4 haftadır rahim kasılması yaşıyorum ayrıntılı ultrasonda dahi kasılmalarım gözlemlendi şimdilik 15 günde bir rahim açıklığı varmı diye takip ettirebiliyorum birde magnezyum kullanıyorum. Kasılmaları ilk başladığında bebek kafasını dayadı sanıyordum bir bölge sertleşiyor 15-30 sn boyunca kaskatı kesiliyor sonra kendiliğinden yumuşuyor hiç olmadığıda oluyor bugün gibi acilde soluğu aldığım günlerde oluyor sizde yaşıyormusunuz bu problemi erken doğum olacak diye çok ama çok endişeliyim.

Çok erken başlamış malesef kasılmaların. Kasılma olduğu da kesinleşmiş ultrasonla ispatlanmışsa hiç ihmal etme derim. Magnezyumdan daha etkili ilaçlar kullanan arkadaşlar var. Hatta hastanede yatıp serum alanlar var. Magnezyum tek başına yeterli gelir mi ? 22 hafta çok erken, bir doktora daha git arkadaşım. . Sitede kasılma diye arama yaptırırsan, bu durumu yaşamış arkadaşlardan da yardım alabilirsin. İnşallah bir an önce çözersin.

Canım çok teşekkür eederim magnezyumun yeterli gelmediğini tecrübeyle anladım zaten ancak gittiğim 4 ayrı doktorda sorun görünmüyor takip et artarsa gel diyor artıyor gidiyorum rahim ağzımda çok şükür açılma yoktu 15 gün sonra yine gel diyor yine bakalım diyor nidilat tarzı ilaçlar kullananlar var evet yan etkileri de var ancak bana doktorlarım bu konudan bahsetmediler ve şu doktorların ukalalığından nefret ediyorum dün bütün gün kasılmışım florance ninghtingale gittim karnım taş kesip duruyor doktordayken olmadı yok diyor görünmüyor hadi yaa bende yalan söylüyorum burayada bebeğimi özlediğim için bir alay para bayılmaya geldim bebeğimi 16. haftadan itibaren hissediyorum 34 yaşında insanım gazı bebeği ayırt ederim kendi bedenimi tanımayacakmıyım dün bana 16. hafta çok erken başka birşey hissetmişsindir diyor ölürmüsün öldürürmüsün insanı mütemadiyen siz bilmezsiniz biz biliriz diye yalancı durumuna düşürüyorlar. Bu kasılmalarıma ishalde eklendi ve ikisi bir arada erken doğum habercisi birde devletemi gitsem diye düşünmüyorda değilim.

Merhaba, bende de bahsettiginiz durumlar var. Sonrasinda neler yasadiniz cok merak ettim. Keske anlatsaniz da bana da isik olsa

Çok şükür sağlıkla kucağıma aldım oğlum daha 9 aylıkken ikinci oğluma hamile kaldım aynı kasılmaları onda da yaşadım çok şükür onuda sağlıkla kucağıma aldım şuan 12 günlük

Cmm cok sevindim hayirliugurlu olsun..ya bende de karinda asiri sertlesmeler oluyo 2. 3 haftadir gobek cevrem aniden sertlesiuo yamuluyo sonra geciyo bugunlerdede dahada artti korkuyorum magnezyum iciyorum ama fayda etmiyo.doktora gore ise normalmis.sinir oluyorum illa kotu bisemi olmasi lazim onlem almasi gerekmezmi? Srn sadece magnezyumlami atlattin?yani rahim acilmasi yoksa siksik sertlesme olmasi normalmi?cvplarsan sevinirim

sohbetinize ortak oldum görünce dayanamadım.17 haftalık hamileyken kasılmalarım başladı.Dr uma söylediğimde önemli bişey olduğunu söyledi ama bitürlü dr un yanında gelmedi o kasılma.Magnezyumun etkisini görmedim en son dr uma neler yaşadığımı anlattım.Gelen kasılmayı bebek hareketiyle karıştırmamam için epey uyarıda aldım etrafımdan. ben biraz yürüdüğüm anda karnımın ortası veya bi bölgesi taş gibi kesiliyordu sonra gevşiyordu ve o kadar çok oluyoduki bu kanama bile oldu çok hafif.bu arada nidilat kullandım mümkün olduğunca fazla hareket etmedim.Ciddi bir erken doğum riski yaşamama rağmen 37+5 te kızım sağ salim doğdu

Ben ilkinde 39+4 de suyumun azalması vs ile sezeryan oldum yani dr un söylediği sancı çekmeme rağmen açılma yoktu 10 günde geçse olmaz dedi sezeryan oldum ikincide ilki sezeryan olduğu için ve hamileliklerin peşpeşe olmasından dolayı dikişlerim zorlanmasın diye 38+4 de oldu. İlkinde dr aman 7 ay dolsun yeter demişti kasılmalardan dolayı nidilat kullandım fayda etmedi magnezyum fayda etmedi hammileliklerimin rutini kasılmalıydı ancak açılma olmadıktan sonra bize verdiği stres dışında bebeğe hiç bir zararı yok bu kasılmmaların ilk hamileliğimi her gece acile giderek geçirmişim kassılmalar yüüzünden ikincide magnezyum bile kullanmdım umursamadım ki dr dikillerim için skıncalı buldu kasılmaları

Mer
Acaba buralarda mısınız ? Tecrübenize dayanarak ne olur ıkı üç soru sorsam .. Keşke burada olsanızzzz aynı şeyleri yaşıyorum bendee

Mer

Acaba buralarda mısınız ? Tecrübenize dayanarak ne olur ıkı üç soru sorsam .. Keşke burada olsanızzzz aynı şeyleri yaşıyorum bendee
Arkadaşım merhaba, gördüğüm kadarıyla son ayına girmişsin. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Kasılmaların kaçıncı haftanda başlamıştı ve neler yaşadın? Ben de 16+5 hamileyim, dün karın bölgemdeki ağrılar nedeniyle doktoruma gittim ultrasonda kasılma görüldü ve beni tedirgin etti bu. Dinlen dedi sadece. Ama tedirginim bu tarz kasılmalar sakınca yaratır mı acaba? Sen neler yaşadın?

Konu açılali seneler geçmiş ama çok iğrenç bir durum bu kasılma denilen şey 23.3 de 1 gece hastaneye yattım endol fitil verdiler serum progestan ile azaldı şuan 27.3 deyim ama asla kesilmiyor en azından bi 28 olsun diye bekliyorum . Günde 200 mg progestan kullanıyorum , magnezyum diasporal kullanıyorum ama fayda ediyorlarmi bilemiyorum.rahim açıklığı olmuyor şükür ama stresten bittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…