2 yıllik evliyim 23 yaşındayım 1.5 yıldır gebelik planliyoruz fakat olmuyor. En son gitmis olduğum klinikte doktoruma rahim filmi cektirmek istedigimi söylesemde buna gerek olmadığını yaşımın genc olduğunu ve 4 boyutlu ultrason ile baktığını herseyi sağlıklı olduğunu dile getirdi. Rahim filmi cekilmesi icin bellirli şartların olmasi gerektigini savundu 30 yasindan buyuk olmak , duzensiz adet görmek, çok eşli iliski yasamak gibi seyleri siraladı. Bunlarin hic biri bende yok . İnternet uzerinden arastirdigimda enfeksiyon tedavisi görmüş kadinların rahim filmi çekilmesi gerektigini yumurtaliklara veya kanallara zarari olmuş olma ihtimalina bakilmasi gerektigi yaziyor. Ben küçüklüğümden bu yasima enfeksiyon tedavisini cok sık gördüm enson 4 ay önce tedavim bitti ve bunu doktora soyledim. Bir problem olmadığını soyledi.(enfeksiyon tedavisi gördüğüm doktorumu degistirmak zorunda kaldigim icin bu doktor bunlari bilmiyor.)Eşimde bende geri kalan testeri yaptırdığımızda bir saglik sorunu olmadığı ve bize sebebi belli olmayan kısırlık diyerek 1 yıl daha beklememiz gerektiğini soyledi. Baska bir hastanede rahim filmi cektirmelimiyim ? Doktor değişikliğimi yapmalıyım? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi ?