- 2 Ekim 2023
- 100
- 19
- 27
-
- Konu Sahibi ssszeynepsss
Hsg sonrası gebelik oluştu mu peki ? İlk ay korunmak gerekiyor mu ?20 Nisan 2024
Bu yazıyı benim gibi acemi hsg hakkinda bilgisi olmayanlar için yazmak istiyorum. İnşallah yardımcı olabilirim.
İsterseniz devlette isterseniz de özelde yaptırabilirsiniz ama biz eşimin mesleğinden dolayı izin kullanamıyoruz diye özeli tercih ettik.
Adetinizin başlamasıyla birlikte 7 ve 11.nci günler arasında rahim filmi çekilebilirsiniz. Diğer günler de çekim olmuyor.
Adet bitiminde sonra iki gün önce doktor beyle görüşme yaptık ve bugüne randevu oluşturduk.
Doktor bey anestezi ve anestezi olmadan ki ücret hakkında bilgilendirme yaptı. Anestezi ile 8 bin TL , anestezi olmadan 6 bin TL
Benden gece 12 den sonra yiyecek ve su içmemem söylendi ama ben daha erken yemeyi kestim. Doktor bey gelmeden beni odaya aldılar bayanlardan biri benim üzerime giymem gerekenleri verdi , diğer bayan da anestezi uygulaması için yanımda damar yolu açtı, doktor beyin gelmesiyle anestezi verildi ve sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda gözümü odada açtım ağrım yoktu ama mide bulantısı ve idrar olduğunu belirttim , uyanmanın da verdiği şokla garip bir his , iki saat dinlendirdiler , yemek yedikten sonra eve gidebileceğim söylendi.
Ayrıca kanama olması normal denildi, korkulacak birşey değil ama benim gibi tatlı canlı biriyseniz biraz tereddüt etmeniz normal ama korkmayın. İnşallah rabbim hayırlı sonuçlar almayı nasip eder
Doktor korun ilk ay dedi içinde sıvı kalıyormuş galiba bebeğe zararı olur demişti. İkinci ay gonal f başladık ama yumurtalar yeterli boyutta değil diğer ay tedaviye başlayalım dedi doktor , tam umudum bitmişti ki adet gününü beklerken hamile olduğumu öğrendimHsg sonrası gebelik oluştu mu peki ? İlk ay korunmak gerekiyor mu ?
Ayy ne güzel. İnşallah benim de hemen hamilelik olurDoktor korun ilk ay dedi içinde sıvı kalıyormuş galiba bebeğe zararı olur demişti. İkinci ay gonal f başladık ama yumurtalar yeterli boyutta değil diğer ay tedaviye başlayalım dedi doktor , tam umudum bitmişti ki adet gününü beklerken hamile olduğumu öğrendim
Aslında doktor aşılama yapmadan çatlama oluşmuş suanki doktorun dediğine göre , çünkü biri 19 diğeri 15 di bana verdiği kağıtta. Özel olduğu halde doktor ilgilenmedi, düzenli ilişki olsun bebeğiniz olura getirdi lafıAyy ne güzel. İnşallah benim de hemen hamilelik olurpeki yumurtalar yeterli boyuta gelmeyince nasıl gebelik oluştu ki? Hep 18 mm geçmesi gerekiyor falan diyorlar
Doktorlar özel de olsa doğru düzgün ilgilenmiyor malesef. Allah'tan gebelik oluşmuş kiste dönüşme ihtimali de vardı sonuçta. Benim de yarın 5. Gün yumurta olgunlastirma için ilaç kullanıp 8. Gün hsg çektirip 15. Gün de muayeneye mi gitsem diye kararsız kaldım doktora ben bir ay bile es geçmek istemiyorum bu ay da ilaç kullanayım diyorum doğru düzgün cevap vermiyor sinir oluyorum artıkAslında doktor aşılama yapmadan çatlama oluşmuş suanki doktorun dediğine göre , çünkü biri 19 diğeri 15 di bana verdiği kağıtta. Özel olduğu halde doktor ilgilenmedi, düzenli ilişki olsun bebeğiniz olura getirdi lafı
Yumurta olgunlastirma ilacı kullanıp hsg çektirilmez ki canım bir ay öncesinde hsg çekilir sonraki adette yumurta olgunlastirma ilacı kullanırsınDoktorlar özel de olsa doğru düzgün ilgilenmiyor malesef. Allah'tan gebelik oluşmuş kiste dönüşme ihtimali de vardı sonuçta. Benim de yarın 5. Gün yumurta olgunlastirma için ilaç kullanıp 8. Gün hsg çektirip 15. Gün de muayeneye mi gitsem diye kararsız kaldım doktora ben bir ay bile es geçmek istemiyorum bu ay da ilaç kullanayım diyorum doğru düzgün cevap vermiyor sinir oluyorum artık
Doktor hsg çekiyor o ay hamile kalmanı istemiyor, sonraki ay normal ilişkinize devam edebilirsinizYumurta olgunlastirma ilacı kullanıp hsg çektirilmez ki canım bir ay öncesinde hsg çekilir sonraki adette yumurta olgunlastirma ilacı kullanırsın
Benim hsg 7. Gün çekilecek 15. Gün yumurtlama oluyor ara çok kısa değil sanki etkiler mi ki ? doktor da bu ay korun demedi hiç. İlk ay hamile kalıp sağlıkla doğumunu yapan da çok olmuşDoktor hsg çekiyor o ay hamile kalmanı istemiyor, sonraki ay normal ilişkinize devam edebilirsiniz
Çoğu doktor hsg ile aynı ay hamile kalmayı önermiyor ama sen gene de doktoruna sor canım aklında kalmasınBenim hsg 7. Gün çekilecek 15. Gün yumurtlama oluyor ara çok kısa değil sanki etkiler mi ki ? doktor da bu ay korun demedi hiç. İlk ay hamile kalıp sağlıkla doğumunu yapan da çok olmuş
3 sene tedavi gördük olmayınca hsg cekıldım tek tüpüm kapalı o şekilde o ay hamile kaldım kızım 2 yaşındaBenim hsg 7. Gün çekilecek 15. Gün yumurtlama oluyor ara çok kısa değil sanki etkiler mi ki ? doktor da bu ay korun demedi hiç. İlk ay hamile kalıp sağlıkla doğumunu yapan da çok olmuş