???Rahim filmi hangi aşamada istenir???

daisytulip

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
79
1
286
Bilecik
merhaba kızlar
5 aydır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz ve malesef hala sonuç alamadık. çok stres yaptım olmadıkça doktora gittim.
çikolata kistim var 2 cm çapında ama doktor kist gebeliğe engel değil hatta gebelik bu tip kistlerin tedavisidir dedi ki son gittiğimde kendiliğinden küçülmüş bile kistim Allah'a şükür.
yalnız doktor rahim filmi istedi benden ve burda okuduğuma göre çok sancılı bişeymiş.
doktorunuz sizden kaçıncı ayınızda istedi rahim filminizi?
rahim filminden önce ilaç tedavisi fln gördünüz mü?
aşmaları sırası nedir bu işin? yani önce ilaç tedavisi sonra film sonra aşılma mı yoksa film ilk aşamada mı çekilir?
bilenler tecrübeli olanlar aydınlatırsa çok sevinirim....

Normalde 35 yas ustu icin 6 ay alti icin 1 seneden once teshis tedavi isine girisilmez, bebek dedigin oyle ha dediginde olmuyor normalde cunku. Bende 6 aydan sonra hormon ve esimin testleri ile birlikte hsg yapildi. Sorun varsa nerede oldugunu anlamadan dogru tedaviye baslanamaz cunku. Rahim filminden once ilac tedavisi de asilama da bosuna olabilir. Dusun, mesela tuplerden biri bile tikali olsa, sen ilacla yumurtalari buyutup catlatacaksin ama o yumurta tupten gecip rahime ulasamayacak. Ya da asilama yapacaksin ama verilen spermler tupten gecip yumurtaya ulasamayacak. Bosuna ugrasir, bosuna umitlenirsin. Hsg'yi yaptir, tuplerin temiz oldugu bilgisini koy cebine oradan devam et.

Hsg'nin sancili bir deneyim oldugunu inkar edemeyecegim ama dogrusu hayatimda cektigim en kotu sanci da degildi, benim yumurtlama sancilarim bile bazen daha kotu olurdu. Burada bazi topiclerde bu sancinin fazlasiyla abartildigini dusunuyorum, anestezi manestezi ne gerek var. Cok kisa bir sure icinde olup bitiyor zaten. Insallah hamile kalirsan dogum sancisi cekeceksin, hsg alistirma olur. Ben yaptir, ogren, rahatla, ona gore devam et tedavine derim. Gencsindir sen, simdiden telasa kapilman biraz erken ama aceleci davranmani da anlayabiliyorum. Kolay gelsin, umarim her sey guzel gelisir.

çok teşekkür ederim cevap için :)
yaşım 26 ama çok stres yaptım nedense
aslında acı eşiğim yüksektir çünkü şiddetli adet sancısı çekiyor her defasında bayılma raddesine geliyorum ama nedense rahim filmi ürkütüyor beni

Ben rahim filmi 4 ay önce çektirdim..3 yıllık evliyim son 1 yıl istememize rağmen olmuyor..doktorum hormon tahlili ve bu filmi istedi,belki tüplerde tıkanıklık vardır ondan olmuyordur dedi..ama şükürler olsun ki temiz çıktı..Bende acıya hiç dayanıklı değilim ama rahim filmi çektirirken nerdeyse hiç acımadı diye bilirim,sadece sıvı verildiği an bir kaç saniye bi acı hissettim o kadar..

Rahim filmi cok citmisti canimi( anestezisiz sakin denemeyin derim ben..

Ben Su sekilde biliyorum korunmasiz bir yil iliski sonrasi 6 ay ilac tedavisi eger onunlada olmazsa asilama .. asilamaya baslamadan once mutlaka hsg yapilmaliymis... Benim ilk ilacla olmustu ikinci olmadi hsg dedi dr asilama icin once ona bakmaliyiz pahali bir tedavi dedi asilama... Bende bir cocugum var dedim 5 yasinda tuplerimde sorun yoktur dedim oda bana nadirende olsa sonradan sorun olabilecegini soyledi . Bende forumda okuduklarimdan cok tirsmistim cok aciyormus falan diye illaki sartmis yapilmaliymis... Neyse yaptirdim hic birsey yokmus hsg cektirmekte sivi verilirken sanci oluyor oda katlanilmicak bisey degidi zaten epi topu islem 5 dkika surdu..

Ben Su sekilde biliyorum korunmasiz bir yil iliski sonrasi 6 ay ilac tedavisi eger onunlada olmazsa asilama .. asilamaya baslamadan once mutlaka hsg yapilmaliymis... Benim ilk ilacla olmustu ikinci olmadi hsg dedi dr asilama icin once ona bakmaliyiz pahali bir tedavi dedi asilama... Bende bir cocugum var dedim 5 yasinda tuplerimde sorun yoktur dedim oda bana nadirende olsa sonradan sorun olabilecegini soyledi . Bende forumda okuduklarimdan cok tirsmistim cok aciyormus falan diye illaki sartmis yapilmaliymis... Neyse yaptirdim hic birsey yokmus hsg cektirmekte sivi verilirken sanci oluyor oda katlanilmicak bisey degidi zaten epi topu islem 5 dkika surdu..

Evet aynen bu şekilde yazacaktım bende doğrusuda budur zaten.Bir yıl korunmasız ilişki sonrası dr. agidersin ve çeşitli hormon tahlilleri eşine spermiogram yapıldıktan sonra 6 ay yumurta takibi sonuç alınazmazsa aşılamaya geçilir.Aşılama rahim filmi çekilmeden yapılmaz.Çünkü tüpler tıkalıysa yapılan aşılama hem maddi hem manevi boşuna yıpratmış olur seni.O yüzden rahim filmini aşılama öncesi çektirmekte yarar var.Çok ağrılı bir işlem değil.Kişiden kişiye filmi çeken yere göre değişkenlikl gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…